O tânără din Chișinău preferă calul în locul transportului public

O tânără din Capitală a fost surprinsă în timp ce se plimba călare pe un cal. Aceasta a înlocuit transportul public cu călăritul.

separator

Elizaveta locuiește la Ciocana și a menționat că îi ia cam 30 de minute să ajung până în centrul capitalei călare. Tânăra este o profesionistă în domeniu și întrebată unde își ține calul, a menționat că are un grajd pentru calul său, iar atunci când merge cu el prin oraș, acestuia nu îi este frică de mașini, așa încât mijlocul său de transport este sigur, scrie diez.md.

Tany Vander, imagini rare alături de mama și sora sa

Tany Vander și-a surprins urmăritorii virtuali cu imagini rare din sânul familiei. Vloggerița moldoveancă este urmărită de peste 220 mii de abonați pe Instagram, internauții s-au arătat curioși să facă cunoștință cu mama și sora acesteia.

Tany a publicat o poză de familie și i-a întrebat pe prietenii săi virtuali ce părere au despre femeile casei – seamănă acestea între ele?

Familia s-a reunit cu ocazia zilei de naștere a filui lui Vander. Adam a împlinit recent trei anișori.

Tany Vander este căsătorită cu omul de afaceri Vasili Lungo și împreună îl cresc pe unicul lor fiu.

Atenție! Sterilizați biberoanele și echipamentul de alăptare! Un bebeluș a murit din cauza unei pompe de sân contaminată

Specialiștii le reamintesc părinților de nou-născuți să își sterilizeze biberoanele și echipamentul de alăptare, după ce cauza morții unui bebeluș anul trecut a fost legată de o pompă de sân contaminată, scrie avantaje.ro.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din România a anunțat într-un comunicat, că este vorba despre un băiețel născut prematur, care a murit la 13 zile după ce a fost infectat cu bacteria Cronobacter sakazakii, “probabil transmisă prin laptele exprimat contaminat de echipamentul pompei de sân”.

CDC explică pe site-ul său de internet că atunci când această tulpină de bacterii infectează copiii cu vârsta sub 12 luni, infecția este adesea legată de formulele de lapte praf pentru sugari, din cauza faptului că poate trăi pe suprafețele casnice, cum ar fi blaturile din bucătărie, chiuvetele și apa.

În timp ce moartea sugarului nu a fost legată de formula contaminată, CDC a dezvăluit că pompa de sân folosită în cazul său a fost curățată și dezinfectată, dar uneori asamblată în timp ce era încă umedă.

“Din cauza prezenței pe scară largă a C. sakazakii în mediul înconjurător, persoanele care se ocupă de îngrijirea sugarilor ar trebui să urmeze practici sigure de igienă, preparare și depozitare și să învețe măsuri pentru a proteja sugarii de infecție”, a subliniat CDC, scrie People.

Atunci când nu este mortală, bacteria poate provoca o infecție periculoasă a sângelui (septicemie) și poate umfla mucoasa care înconjoară creierul și măduva spinării (meningită). Specialiștii au mai spus că „persoanele care se ocupă de îngrijirea copiilor ar trebui să fie instruite să curețe și să dezinfecteze temeinic echipamentul pompei de sân”.

Luna trecută, două loturi de formule de lapte au fost retrase de pe piață din cauza preocupărilor legate de contaminarea încrucișată cu bacteria Cronobacter sakazakii.

„Produsele au fost distribuite prin intermediul magazinelor de vânzare cu amănuntul la nivel național în SUA, Guam și Puerto Rico”, a anunțat Food and Drug Administration într-un comunicat de presă, mai scrie sursa citată anterior.

Producătorul formulei de lapte praf a explicat în comunicat că retragerea a fost făcută din „exces de precauție” și că nu au fost raportate incidente de îmbolnăvire. De asemenea, testarea loturilor de lapte praf nu a indicat prezența bacteriei.

Andreea Marin, suspectă de cancer: ”Mi-au scos 800 de grame de tumoare. A crescut din senin”

Vedetele apar strălucitoare în faţa publicului, dar uneori sub cortina glamour se ascund suferinţe grele. Recent, Rudel Obreja a murit de cancer, dar şi alte figuri din spaţiul public au avut parte de momente cumplite în viaţa lor, scrie romaniatv.net.

Andreea Marin a trecut de-a lungul vieţii prin momente şi mai puţin plăcute, dar nu s-a sfiit să vorbească, de exemplu, despre diagnosticul teribil primit și despre operația prin care a trecut.

Andreea Marin este una dintre cele mai îndrăgite vedete din România, iar publicul o cunoaște de ani buni, încă de la prima apariție la televizor. Deși este o persoană foarte puternică ce a trecut prin multe greutăți de-a lungul vieții, au existat și în viața ei, la fel ca în viețile fiecăruia dintre noi, momente grele.

Și-a ținut întotdeauna viața personală departe de ochii curioșilor, tocmai de aceea foarte mulți dintre fanii ei nu au știut prin ce moment dificil a trecut Andreea Marin, iar declarațiile sale au șocat pe toată lumea.

În 2018, Andreea Marin a fost suspectă de cancer, după ce s-a trezit, din senin, cu o excrescență în zona cervicală, și a hotărât că vorbească despre experiența care-i putea schimba radical viața. Andreea Marin a trecut printr-o operație, dar a mărturisit că nimic nu a fost mai rău decât momentul în care și-a așteptat răspunsul biopsiei.

Mi-au scos doi pumni de celule crescute haotic pe corpul meu. 800 de grame de tumoare. Aveam cocoaşa aceea în spate, care crescuse din senin„, a dezvăluit Andreea Marin. „Aşteptarea te omoară. E greu de descris în cuvinte ce simţi în acele momente, până vine rezultatul”.

Medicii i-au extirpat Andreei Marin tumoarea din zona cervicală, iar după intervenția chirurgicală, a avut de așteptat încă alte două săptămâni rezultatele biopsiei. Din fericire, analizele au rezultat că Andreea Marin avea o tumoră benignă, iar teama ei a dispărut de atunci.

„Ce m-a convins să mă operez este atenția mea constantă pentru sănătate și dorința de echilibru. Știm foarte bine că fără sănătate nu avem mai nimic. Aveam o problemă și trebuia analizată obiectiv, de un specialist. Am avut norocul să întâlnesc un medic deosebit, de o rară calitate umană. Am căpătat încredere cunoscând mulți pacienți ce au trecut prin mâinile lui și mi-am spus că aici, acasă, vreau să mă operez și eu. Problema mea de sănătate a implicat riscuri, dar Dumnezeu a fost cu mâna pe umărul meu și îi mulțumesc.

A existat chiar și riscul extrem de incomod al unui răspuns nefavorabil în urma biopsiei realizate în timpul operației, dar mă bucur nespus că sunt sănătoasă astăzi, recuperarea merge bine, am scăpat de disconfortul de zi cu zi din zona cervicală, am reînceput să merg la antrenamentele de sport și mă simt din ce în ce mai bine”, a declarat Andreea Marin la acea dată.

Andreea Marin a dezvăluit că extirparea tumorii nu a fost cel mai greu moment, ci așteptarea rezultatului biopsiei. „Am trecut printr-o bopsie. Am fost unul dintre pacienţii norocoşi. Am avut doar de extirpat ceva. Alţii nu sunt aşa norocoşi.

Eu sunt un om puternic, mă ştiţi doar, dar aşa e, aşteptarea te omoară. E greu de descris în cuvinte ce simţi în acele momente, până vine rezultatul”, a dezvăluit Andreea Marin.

Monica Tatoiu, Sanda Nicola, Eugenia Șerban, Corina Drăgotescu și Rona Hartner sunt câteva dintre starurile din România care au suferit de cancer. Din fericire, acestea au reușit să învingă nemiloasa boala și îi învață și pe alții să-și prioritizeze sănătatea.

Cauze medicale pentru care ai mereu senzaţie de foame
Articolul anterior
Cum te îmbolnăvește buretele de baie. Nu știai asta
Articolul următor