Picturile moldoveanului Constantin Botezat au ajuns la Hollywood!

Tânărul artist, reprezentat oficial de Galeria IAGA Contemporary Art din Cluj-Napoca, a participat la numeroase expoziții personale sau de grup, atât locale cât și internaționale.

separator

zen-art-gallery-constantin-58

Ultima sa expoziție, „ Under the Visible „, a avut  loc la vernisajul de la Hollywood, California, pe data de 7 octombrie, în incinta Galeriei ZEN ART. Evenimentul reprezintă o oportunitate deosebită și este o punte de legătură între publicul american și tinerii artiști.

Expoziția dezvăluie o serie de portrete în creion realizate curent, care reprezintă o serie de trăsături faciale ale diferitor persoane.

Pentru artist, portretul nu este o simplă reproducere mecanică a cuiva, dar un joc al sensibilității care interpreteză trăsăturile modelului fie după gusturile sale, fie conform curentului artistic pe care îl urmează.
Portretele realizate au funcția de a perpetua amintirea unor persoane întâlnite pe parcursul anilor. Pentru Constantin, pornirea spre portret este un fapt primordial și spontan în același timp și se manifestă în forma cea mai îngenuă în atribuirea unei imagini generice.

În aceste lucrări, tânărul artist a pus accentul pe caracter, înfățișare și percepție prin intermediul liniilor, petelor și tehnicii, reprezentând filosofia și morala fiecărui personaj.

Această expoziție, cu semnificație deosebită pentru căutările artistului, reflectat în operele expuse, denotă efortul, ambiția și dorința tânărului de a-și organiza primul său eveniment în Hollywood la doar 21 de ani.

„Expoziția a avut loc grație bunului meu prieten Carson Mcallister, căruia îi sunt enorm de recunoscător pentru ajutorul și motivația sa și la fel partenerilor de la ZEN ART SI IAGA Contemporary Art.”, a declarat Constantin pentru Unica.md.

Fotografii must have la o nuntă
Articolul anterior
Două exerciții cu mingea de fitness pentru un abdomen plat
Articolul următor
Alte articole interesante