Primele impresii din Maroc a jurnalistei Valentina Bordian!

După Spania și Italia, Valentina și Alexandru Bordian s-au mutat cu traiul în Maroc. Cuplul este încântat de noua destinație. Fosta prezentatoare TV postează fotografii impresionante de acolo și recunoaște că ”Marocul… o fură”.

separator

Valentina și Alex Bordian: “Joburile nu ne-au ținut aici pentru că am avut vise mult mai mari”

“Iată-ne și în Maroc. Următoarele 100 de zile ne găsiți în condimentatul oraș Meknes. Încă nu pot înșira o părere limpede, dar cu certitudine pot spune că realitatea de aici mi-a zguduit imaginația. O lume a contrastelor: oameni atât tradiționali, cât și moderni; unii binevoitori, alții mai puțin; ziua cald, iar noaptea frig.
La un bazar din apropiere am cumpărat roșii delicioase, căpșuni dulci și multe fructe uscate. Oamenii merg haotic în toate părțile, focuri care rumenesc cârnăciori și legume lasă un fum ademenitor care cuprinde întreg spațiul, copii alergând buimaci de ici-colea și mașini care-și fac loc să treacă prin mulțime. Ce ține de cumpărături – cerul este limita. Toată lumea care vinde îi place pe europeni – pentru că plătesc cât li se cere. Și de multe ori se cere mult.
Casa în care locuim e spațioasă, abundată de mozaicuri, dotată cu echipament de făcut sport și cu o terasă încălzită de soare. Pe parcursul șederii noastre în Maroc am să vă povestesc mai multe impresii și istorii despre cotidianul de-aici.”

“Abia a 5-a zi în Maroc, dar deja am o activitate preferată: să fac piața. În prima zi, această „perspectivă” m-a speriat. Tarabe care mai de care, vânzători îndemnându-te să cumperi de la ei, unii mai nu trag de mânecă, în unele locuri mașinile merg pe același drum cu oamenii, semnele de circulație nu mai știu dacă lipsesc or nu se respectă, mare agitație! Acum însă, e plăcerea numărul 1. Oamenii sunt de-a dreptul drăguți, mereu te întreabă ceva, se joacă cu Ilinca, sunt curioși să afle de unde vii și dacă-ți place Marocul. Fructele, legumele și condimentele sunt în raiul lor. Nu am văzut nicăieri atâta frumusețe de fructe uscate și culori de condimente, cafea sau măsline. Arahinde, nuci, alune, etc. poți cumpăra cu kilogramele, precum și căpșuni (cam 50 de cenți max. pentru un kg), portocale sau biscuiți cu gust dumnezeiesc. Marocul… mă fură.”

Cele mai nocive mărci de ciocolată
Articolul anterior
O actriță a fost găsită moartă în casă!
Articolul următor
Alte articole interesante