Adele a avut dezlegare la ciocolată și vin roșu în dieta pe care a urmat-o

Recent, cântăreaţa Adele a reuşit să scape de câteva kilograme bune într-un timp foarte scurt. Artista a apelat la dieta Sirtfood, creată de doi nutriţionişti britanici, Aidan Goggins şi Glen Matten, care a fost publicată în cartea ”Sirtfood Diet”, în 2016, scrie huffingtonpost.com. Culmea este că printre alimentele permise se regăsesc ciocolata neagră şi vinul roșu.  Aceste alimente conţin resveratrol, un antioxidant care poate activa enzimele benefice procesului de slăbire.

separator

adele


Dieta are două faze, prima are 7 zile, iar a doua 14 zile. Prima fază: În această perioadă, nutriţioniştii recomandă un maxim de 1.000 de calorii pe zi, fiind indicate 3 sucuri verzi şi alimente bogate în proteine. Totuşi, există păreri care atrag atenţia că o femeie are nevoie de cel puţin 1.600 de calorii zilnic, iar un bărbat de 2.000.

Faza a doua: Cei care urmează planul nutriţional sunt încurajaţi să mănânce trei mese bogate în proteine şi să consume un suc verde.
Nutriționiștii care au inventat dieta sunt de părere că acesta poate activa căile genetice pentru a arde mai multe calorii şi că ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire.

UE alocă 300 de milioane de euro, în premieră, pentru achiziții comune de armament și sprijin pentru Ucraina

Uniunea Europeană a aprobat pentru prima dată finanțarea achizițiilor comune de armament de către statele membre, inclusiv rachete și muniție, care vor fi parțial direcționate către Ucraina. În cadrul mecanismului „Întărirea industriei europene de apărare prin achiziții comune” (EDIRPA), au fost selectate cinci proiecte, fiecare beneficiind de un buget de 60 de milioane de euro. Valoarea totală a finanțării se ridică la 300 de milioane de euro, potrivit anunțului făcut pe 14 noiembrie de oficialii de la Bruxelles, scrie moldova1.md citată de DW.

„Este pentru prima dată când folosim bugetul UE pentru a sprijini statele membre în achizițiile comune de produse de apărare”, a declarat Margrethe Vestager, vicepreședinta Comisiei Europene.

Achizițiile includ sisteme de apărare antiaeriană și antirachetă, vehicule blindate moderne și muniție. Aproximativ 20 de state membre sunt implicate în aceste proiecte, unele participând pentru prima dată în inițiativa EDIRPA.

Măsurile au ca scop eliminarea „deficiențelor critice” din potențialul de apărare al UE, accentuate în urma sprijinului oferit Ucrainei. Majoritatea proiectelor vizează achiziționarea de echipamente destinate Ucrainei, pentru a susține capacitățile sale de apărare în fața agresiunii externe.

Proiectele au fost selectate în urma unui concurs organizat de Comisia Europeană în luna martie.

Rusia a atacat Odesa cu drone şi rachete, noaptea trecută

Rusia a atacat orașul-port Odesa cu drone și rachete în cursul nopţii de 14/15 noiembrie, lovind clădiri rezidențiale, astfel că o femeie a fost ucisă şi alte 10 persoane, printre care şi copii, au fost rănite, scrie adevarul.ro.

Guvernatorul Odesei, Oleh Kiper, a confirmat informaţiile declarând că, în noaptea de joi spre vineri, oraşul a fost vizat de un atac rusesc „masiv”

O femeie a fost ucisă și cel puțin alte 10 persoane au fost rănite, inclusiv un băiat de 9 ani, a mai precizat guvernatorul. Un bărbat în vârstă de 22 de ani a suferit răni grave și a fost spitalizat, iar celelalte persoane sunt tratate în unități medicale pentru răni moderate.

A fost distrus un bloc de apartamente din centrul orașului, dar şi alte clădiri rezidențiale au suferit incendii și pagube, în urma atacului fiind avariate o biserică, instituții de învățământ și vehicule.

În timpul atacului cu drone şi rachete, a fost lovită una dintre conductele principale de încălzire din Odesa, forțând orașul să oprească unul dintre cazanele sale. Potrivit lui Oleh Kiper, sistemul era responsabil pentru încălzirea a 220 de clădiri de apartamente, șapte grădinițe și patru școli. De asemenea, cazanul furniza căldură unei maternități, unde în prezent sunt 22 de bebeluși și 28 de viitoare mămici, care urmează să nască. Spitalul este capabil să se încălzească singur cu ajutorul generatorului său, iar reparațiile sunt în curs la cazan.

Andri Yermak, șeful Biroului prezidențial al Ucrainei, a calificat atacul de la Odesa drept unul „terorist”.

„Președintelui rus Vladimir Putin îi place să lupte împotriva civililor”, a spus el.

Rusia și-a intensificat atacurile cu drone în Ucraina, inclusiv în orașe importante precum Odesa și capitala Kiev. Atacuri consecutive ale dronelor au vizat Odesa pe 8 și 9 noiembrie, ucigând și rănind civili.

Oficialii ucraineni au avertizat cu privire la amenințarea iminentă la adresa sistemelor energetice și de încălzire ale țării înainte de lunile de iarnă. Șeful interimar al Ukrenergo, operatorul rețelei de stat din Ucraina, declara, la 29 octombrie, că țara s-ar putea confrunta cu cea mai dificilă iarnă de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei.

Amazon vrea să elimine Temu şi Shein: A lansat un nou site, cu prețuri „nebunesc de mici”

Multinaţionala Amazon a lansat un nou site de comerț electronic cu o mare diversitate de produse la preţuri foarte mici, în încercarea de a limita piaţa concurenţilor chinezi Temu şi Shein.

Site-ul, numit Haul, limitează prețul produselor comercializate la 20 de dolari şi este disponibil doar pe mobil în aplicația sa Shopping pentru clienții din SUA, promiţând „prețuri nebunesc de mici” la produse şi livrare în două săptămâni, relatează BBC ccitat de adevărul.ro.

Strategia celor de la Amazon vine în contextul în care principalii concurenţi chinezi în comerţul online s-au bucurat de o creștere rapidă în ultimii ani, dar s-au confruntat și cu numeroase critici privind impactul asupra mediului al fabricării și expedierii de produse din ce în ce mai ieftine.

„Temu și Shein s-au confruntat cu reacții negative atât pentru că au profitat de lacunele de import, cât și pentru că au fost risipitori și iresponsabili față de mediu”, a declarat Sucharita Kodali, analist de retail la Forrester, explicând faptul că şi noul site al Amazon va avea de înfruntat, cel mai probabil, aceleaşi provocări.

Cu toate acestea, autoritățile de reglementare din întreaga lume se arată din ce în ce mai reticente cu privire la creșterea numărului de platforme care vând bunuri produse în masă la prețuri foarte mici.

Nu mai departe de luna octombrie a acestui an, Comisia Europeană a lansat o acțiune împotriva Temu, din cauza îngrijorărilor legate de faptul că nu reușește să oprească vânzarea de produse ilegale.

Amazon a făcut din prețurile scăzute un element-central al ofertei sale cu Haul. Pe lângă un preț maxim de 20 de dolari, acesta a declarat că majoritatea vor costa mai puțin de 10 dolari, dând şi câteva exemple, cum ar fi un „set elegant de colier, brățară și cercei” disponibil la puțin sub trei dolari. Livrarea gratuită va fi, de asemenea, disponibilă pentru comenzile de 25 de dolari sau mai mult şi ar urma să se facă în termen de una-două săptămâni.

„Oferta de produse excelente la prețuri foarte mici este importantă pentru clienți și continuăm să explorăm modalități prin care să lucrăm cu partenerii noștri de vânzare, astfel încât aceștia să poată oferi produse la prețuri foarte mici”, a declarat Dharmesh Mehta, vicepreședinte al Amazon.

Compania spune că toate produsele vândute au garanție, lucru ce va oferi încredere cu privire la siguranța acestora.

La rândul lor, oficialii Mehta au declarat că vor îmbunătăți platforma de vânzare, în perioada următoare, pe baza feedback-ului clienților.

Angelina Jolie, în lacrimi. Prima declarație despre divorțul de Brad Pitt
Articolul anterior
Dianna Rotaru se bucură de vacanță! Vezi VIDEO cu artista lângă Turnul înclinat din Pisa
Articolul următor