Cabinele telefonice roșii „salvează viețile” britanicilor pe timp pandemie

Începând din 2008, peste 6 600 de foste cabine telefonice roșii au fost adoptate de comunitățile britanice, grație unui program denumit „Adopt a Kiosk”, precizează BT într-un comunicat de presă. Conform acestui program, derulat de BT, oamenii pot plăti o liră sterlină (1,39 dolari) pentru a adopta o fostă cabină telefonică și a o converti în ceva nou.

„În condițiile în care majoritatea oamenilor utilizează telefoane mobile, acest lucru a condus la o scădere dramatică a numărului de apeluri telefonice efectuate de la telefoanele publice”, a declarat purtătorul de cuvânt de la BT, James Browne.

„În prezent, ne eficientizăm parcul de telefoane publice pentru a-l face adecvat pentru viitor, iar schema «Adopt a Kiosk» permite comunităților locale din Marea Britanie să își păstreze cabina telefonică și să îi ofere un nou scop pentru comunitate”, a adăugat James Browne, scrie AGERPRES.

De exemplu, în Patrick Brompton, un sat din North Yorkshire, Anglia, comunitatea locală a instalat defibrilatoare în fostele cabine telefonice roșii.

„Nimeni nu mai utilizează telefoane publice dar sunt emblematice, în special în zonele rurale cum este a noastră, așa că am dorit să le păstrăm din punct de vedere al patrimoniului”, a spus Brian Whitehead, vicepreședintele consiliului parohial local.

Autor: diez.md

A devenit din nou mamă. Rusoaica căreia fostul soț i-a tăiat brațele cu toporul, a născut al patrulea copil

Cu al doilea soț, Margarita Graceva creștea doi copii din prima căsătorie, precum și un fiu comun. Acum, cei doi mai au o împlinire, femeia a devenit mamă pentru a patra oară. Margarita a anunțat vestea pe rețelele sale de socializare, postând o fotografie de la maternitate.

„Din seara asta mai avem un membru. 18 mai, ora 02.55. 3660 kg, 52 cm”, a scris femeia.

Povestea tragică a Margaritei Graceva a fost dezvăluită în 2017, după ce rusoaica a devenit victima soțului ei abuziv, care, într-un acces de gelozie, a dus-o într-o pădure și i-a tăiat ambele mâini cu toporul.

Margarita Graceva a suferit atunci o operație serioasă: o mână i-a fost restabilită, însă cealaltă a rămas amputată. Câțiva ani mai târziu, tânăra și-a găsit fericirea în a doua căsătorie. Margarita vorbește despre actualul ei soț cu încântare constantă.

„Astăzi este a 4-a aniversare a nunții noastre, pare puțin, dar s-au făcut atât de multe încât parcă suntem împreună de cel puțin 20 de ani. Îmi place culoarea ochilor tăi, simțul umorului și, cel mai important, capacitatea de a rezolva o problemă în orice situație”, a scris Graceva pe blogul ei nu cu mult timp în urmă.

sursa

Un nou atac cu drone, produs noaptea în Ucraina: Explozii în aproape toată țara, inclusiv în Kiev și Crimeea

Rusia a lovit din nou Ucraina sâmbătă seara cu atacuri masive cu drone. Explozii au fost auzite în cea mai mare parte a Ucrainei, inclusiv în Kiev.

Potrivit forţelor aeriene ucrainene, zonele afectate au inclus Kievul, regiunea Viniţa din sud-vestul capitalei, regiunea de frontieră din nord-estul Ucrainei Sumî, regiunea centrală Cerkasî, oraşul Nikolaiev din sudul ţării şi oraş-port Odesa de la Marea Neagră.

Explozii ar fi fost auzite în cea mai mare parte a Ucrainei. Noaptea a existat o alertă aeriană în numeroase zone. Deocamdată nu există informaţii despre pagube sau victime, potrivit dpa, citată de Agerpres.

Au fost raportate explozii şi în Peninsula Crimeea, ocupată de Rusia, la Marea Neagră.

Apărarea aeriană din Sevastopol a respins un atac cu rachete, a anunţat pe Telegram, în primele ore ale zilei de duminică, guvernatorul numit de ruşi al Crimeei, Mihail Razvojaev. Guvernatorul a citat serviciile de salvare din Sevastopol spunând că iniţial nu au fost raportate daune asupra infrastructurii civile. Informaţiile furnizate de ambele părţi nu au putut fi iniţial verificate independent, potrivit dpa.

Ucraina a anunţat că bombardamentele ruseşti au vizat, sâmbătă, civili din două oraşe din regiunea nord-estică Harkov, în timp ce preşedintele Volodimir Zelenski a raportat succese ale trupelor care luptă împotriva unui nou atac rusesc în această regiune, relatează Reuters.

Procurorii ucraineni au declarat că investighează ca o potenţială crimă de război un atac aerian rusesc asupra unei zone rezidenţiale din capitala regională Harkov, în care şase civili au fost răniţi, inclusiv o fată de 13 ani, un băiat de 16 ani şi un copil de opt ani. Moscova neagă că vizează în mod deliberat civili, dar mii de persoane au fost ucise şi rănite de la invazia din 2022 a Ucrainei.

La aproximativ 70 km spre nord-est, în Vovceansk, un oraş aflat la doar 5 km de graniţa cu Rusia, procurorii au declarat că bombardamentele ruseşti au ucis o femeie de 60 de ani şi au rănit alţi trei civili. Un bărbat de 59 de ani a fost, de asemenea, rănit în satul Ukrainske, au precizat aceştia.

Dincolo de graniţă, în regiunea rusă Belgorod, Ministerul Apărării de la Moscova a declarat că forţele sale au doborât o rachetă Tochka-U lansată de Ucraina. O rachetă similară ar fi provocat săptămâna trecută prăbuşirea clădirii de apartamente din Belgorod, provocând moartea a cel puţin 15 persoane, potrivit Rusiei. Sâmbătă seara, guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a declarat că un atac cu drone ucrainene a rănit o femeie şi un bărbat în satul Petrovka. Aceştia au fost trataţi pentru răni provocate de schije în Belgorod, a scris el pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Zelenski a declarat în discursul său video din timpul nopții că forţele ucrainene sunt pe poziţii mai sigure, în special în regiunea Harkov. „Ocupantul îşi pierde infanteria şi echipamentul, o pierdere tangibilă, chiar dacă, la fel ca în 2022, conta pe o înaintare rapidă pe teritoriul nostru”, a spus Zelenski, referindu-se la invazia iniţială a Rusiei în Ucraina în luna februarie a acelui an.

Cu toate acestea, Ministerul rus al Apărării a declarat că forţele sale au capturat sâmbătă satul Starytsia din regiunea Harkov, la opt zile după ce a început o nouă ofensivă rusă în zonă.

Zelenski a declarat că forţele sale au respins un asalt la sud, în estul regiunii Doneţk, în jurul Chiasiv Yar, un oraş considerat o ţintă cheie în campania Rusiei. „Soldaţii noştri au distrus mai mult de 20 de unităţi de vehicule blindate ale ocupantului”, a spus el.

Guvernatorul regional Vadym Filashkin a creditat unităţile speciale din cadrul agenţiei de informaţii militare HUR pentru succesul de pe câmpul de luptă, care, potrivit acestuia, a avut loc vineri.

„Nu există niciun ocupant în Chiasiv Yar”, a declarat el pe aplicaţia de mesagerie Telegram. „Au ars vehicule blindate şi au zdrobit inamicul”, a adăugat el. În satul Stanislav din regiunea sudică Herson, guvernatorul Oleksandr Prokudin a declarat că un atac cu dronă rusească a ucis un bărbat de aproximativ 40 de ani şi a rănit o femeie.

Boxerul ucrainean Oleksandr Usik l-a învins la puncte pe britanicul Tyson Fury

Boxerul ucrainean Oleksandr Usik l-a învins la puncte pe britanicul Tyson Fury, într-un meci având ca miză unificarea titlurilor mondiale la categoria grea, disputat duminică la Riad.

Doi dintre arbitrii judecători i-au acordat victoria lui Usik (115-112, 114-113), în timp ce al treilea l-a văzut învingător pe Fury (114-113), transmite agerpres.ro.

Usik, care deţinea centurile cu diamante ale versiunilor WBA, WBO şi IBF, şi-a adăugat în palmares şi centura WBC, care i-a aparţinut până acum britanicului.

Pugilistul ucrainean este primul campion necontestat al categoriei regină a boxului, după britanicul Lennox Lewis, care a reuşit această performanţă în 1999, la Las Vegas (SUA), după victoria în faţa americanului Evander Holyfield. În acel moment existau însă doar trei centuri ale „greilor”.

„Este un moment mare, o zi mare”, a declarat Usik (37 de ani) după victorie, declarându-se „pregătit pentru o revanşă”.

„Ucrainenii lovesc puternic!”, a salutat pe Telegram preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, adresând „felicitări campionului”.

Oleksandr Usik a obţinut cu această ocazie a 22-a sa victorie în tot atâtea lupte susţinute ca profesionist, în timp de Tyson Fury a suferit primul eşec din cariera sa, după 34 de victorii şi un egal.

Britanicul, în vârstă de 35 de ani, a descris meciul de la Riad drept  „o luptă fantastică”, estimând însă că merita să câştige în faţa lui Usik, iar decizia arbitrilor ar fi putut fi influenţată de contextul geopolitic al războiului din Ucraina.

Ce s-a ales de fiica lui Edith Gonzales, după moartea actriței. Cu cine locuiește fetița acum
Articolul anterior
Drama prin care a trecut un preot după ce a avut biserica plină de sicrie în perioada COVID 19
Articolul următor