Interpretul rus, Dmitrii Malikov, a lăsat pentru câteva zile viața zmuciumată din oraș și s-a refugiat cu câțiva prieteni într-o regiune retrasă din Spania, unde nu există telefon sau internet.
«Mă strădui să vizitez cât mai multe destinații și fug de locurile aglomerate de turiști. Vreu să văd cum este viața reală, fără noile tehnologii. La început m-am speriat când am descoperit că oamenii nu acces la internet sau rețele telefonice. Apoi, dimpotrivă, am început să apreciez adevărată frumusețe», a declarat Malikov.
Incendiu uriaș în Crimeea. Care ar fi cauza
Guvernatorul instalat de Moscova în Sevastopol, Mihail Razvozhaev, a declarat că în noaptea de vineri spre sâmbătă un rezervor de combustibil a luat foc în golful Kazachya, după un atac cu dronă, transmite Hotnews.
„Un rezervor de combustibil a luat foc în apropierea străzii Frații Manganari din zona golfului Kazachya. Potrivit informațiilor preliminare, incendiul a fost provocat de o lovitură a unui vehicul aerian fără pilot”, a scris Mihail Razvozhaev pe Telegram.
Razvozhaev a mai spus că incendiul s-a extins pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați și că încă se stabilesc detalii privind victime și pagube.
Rezervorul alimenta navele rusești din Flota Rusă de la Marea Neagră, care are baza în Sevastopol.
New footage from across the harbor shows the entire oil terminal is now engulfed. At least 4-7 tanks now burning. pic.twitter.com/2BsM24gWF4
Luni, un alt atac cu drone a fost lansat asupra orașului port Sevastopol din Crimeea, fiind respins de flota rusă, a susținut guvernatorul prorus al orașului, Mikhail Razvozhaev, citat de CNN și Reuters.
Aceste atacuri cu drone sunt atribuite de obicei ucrainenilor, deși Kievul nu le recunoaște oficial.
Din 20 august 2022, explozii și incendii au fost raportate în mod regulat în Peninsula Crimeea ocupată de Rusia și în Sevastopol, cel mai mare oraș din Crimeea.
La 8 octombrie, o explozie masivă a avut loc pe Podul Crimeei, construit ilegal de Rusia în 2018 pentru a conecta Rusia cu Crimeea, distrugând parțial porțiunea care transporta traficul feroviar.
Rusia a ocupat Crimeea de când a anexat peninsula în 2014, în urma revoluției Euromaidan, care l-a înlăturat pe președintele de atunci, Viktor Ianukovici.
David Beckham, cu părul cărunt și riduri. Vezi cum inteligența artificială l-a transformat într-un bătrânel: ,,Malaria, nu te vom lăsa să ne răpești viitorul”
David Beckham a fost reprezentat la bătrânețe de A.I, în videoclipul unei campanii împotriva malariei, care evidențiază modul în care această boală le poate răpi oamenilor șansa de a îmbătrâni. Fostul fotbalist, în vârstă de 47 de ani, apare în videoclip cu părul cărunt, barbă și riduri: „Malaria, nu te vom lăsa să ne răpești viitorul”, au fost spusele lui, scrie alephnews.ro, cu referire la Daily Mail.
Sportivul a fost apoi transformat în felul în care arată astăzi. Beckham a vorbit cu oamenii de știință în timp ce le spunea telespectatorilor că „oamenii trebuie să se ridice și să ia aminte” la această boală. El a spus: „Există o modalitate de a vindeca această boală. Liderii mondiali au puterea și responsabilitatea de a face schimbări. Malaria, ți-ai găsit perechea!”.
El a purtat un pulover negru, pe care l-a asortat cu o pereche de pantaloni în aceeași culoare, în timp ce ținea în mână o placă de clipuri într-un alt videoclip. Fostul fotbalist englez zâmbea în timp ce își arăta abilitățile sale cu mingea în studio, spunându-le telespectatorilor „nu putem renunța”. David apare în clip pe fundal alb, înconjurat de sute de „țânțari”.
Potrivit NHS, malaria este cauzată de mușcătura unui țânțar infectat. Poate fi nevoie de o singură mușcătură pentru ca cineva să se contamineze. Boala ucide peste 600.000 de persoane în fiecare an, majoritatea copii din Africa.
El a scris: „Malaria, ți-ai găsit perechea. Sunt mândru să fac parte din mișcarea @zeromalaria pentru a pune capăt acestei boli într-o generație. Aceasta este o luptă pe care o putem câștiga, trebuie să investim în știință, inovație și instrumente pentru a ajunge la malaria zero în timpul vieții noastre și pentru a salva milioane de vieți”.
Numărul persoanelor decedate în urma atacului cu rachete de vineri din oraşul ucrainean Uman a ajuns la 23. Printre victime sunt și 4 copii
Fostul primar al localităţii Uman, Oleksandr Ţerbii, a declarat că numărul persoanelor decedate în urma atacului cu rachete de vineri a ajuns la 23, transmite Agerpres. Potrivit oficialului, printre victime se află şi patru copii, dintre care unul de doi ani. Cele două rachete au lovit un bloc cu nouă etaje din centrul oraşului Uman, amplasat în imediata vecinătate a celei mai mari şcoli. Din cele 46 de apartamente din scara respectivă, 27 au fost complet distruse, scrie G4Media.ro.
„Este durere şi tristeţe, şi lacrimi, pentru care noi neapărat ne vom răzbuna. Racheta a lovit cel mai populat cartier al oraşului. A lovit un bloc cu mai multe etaje. În apropiere nu există niciun obiectiv militar. La 100 de metri distanţă se află cea mai mare şcoală din oraş. Doar printr-o minune nu a nimerit această rachetă în şcoală. Oamenii dormeau. Am acolo foarte mulţi prieteni şi cunoscuţi în acel bloc şi în blocurile vecine. A fost o explozie înfricoşătoare. Mai concret, au fost două explozii, că au fost două rachete. Oamenii tremurau, oamenii gemeau, oamenii ardeau de vii. Au fost îngropaţi sub dărâmături. S-au făcut ţăndări geamurile la patru blocuri distanţă de locul căderii rachetei”, a afirmat Ţerbii.
Acesta spune că atacul de la Uman este al doilea din ultima săptămână. Pe 24 aprilie, au fost atacate mai multe depozite militare din apropierea oraşului.
„Mai multe dintre proiectilele lansate au zburat deasupra oraşului, iar unul a căzut şi a omorât un om, însă nu am mai avut un asemenea caz, să se tragă intenţionat asupra civililor din oraş”, a adăugat el pentru Agerpres.