Dmitrii Malikov s-a dezis de internet și telefon

Interpretul rus, Dmitrii Malikov, a lăsat pentru câteva zile viața zmuciumată din oraș și s-a refugiat cu câțiva prieteni într-o regiune retrasă din Spania, unde nu există telefon sau internet.

separator
1dd8819701f9910ff4bd8f42e8461_148386bd35968424d6670af381605_prepared_26ab5af3378e52105bf5d9967f0c20d3

«Mă strădui să vizitez cât mai multe destinații și fug de locurile aglomerate de turiști. Vreu să văd cum este viața reală, fără noile tehnologii. La început m-am speriat când am descoperit că oamenii nu acces la internet sau rețele telefonice. Apoi, dimpotrivă, am început să apreciez adevărată frumusețe», a declarat Malikov.

1e440df67c0d9cc935813d5d64863_84ccb06c4264b089d73b5a322a1ab_prepared_1eaa57fcf2f938d08dac7a1b18c75b77

Orașul în care localnicii au acces gratuit la piscine în zilele caniculare

Vecinii bulgari pătimesc din cauza valului de caniculă. În sudul Bulgariei, pompierii se luptă cu incendii de vegetație, iar în nord-vest sunt prognozate temperaturi de 43 de grade Celsius. Atmosfera este sufocantă și la croați.

Termometrele de la intrarea într-o piscină publică din Zagreb indică 35 de grade Celsius. Este neobișnuit de cald pentru capitala Croației, motiv pentru care autoritățile locale au decis ca, timp de trei zile, accesul la cele cinci bazine din oraș să fie gratuit, conform stirileprotv.ro.

Apa are 27 de grade Celsius și este perfectă pentru cei dornici să se bălăcească în voie.

Cinci mii de persoane au ajuns la piscinele publice din Zagreb weekendul trecut. Potrivit estimărilor, în acest final de săptămână, numărul se va dubla.

Și bulgarii dau piept cu temperaturi greu de suportat. La Sofia sunt așteptate astăzi 36 de grade Celsius. Primăria a trimis cisterne ca să ude din plin bulevardele circulate și a creat puncte unde sunt împărțite sticle cu apă. În alte regiuni ale țării este și mai cald. Vor fi maxime de 43 de grade în următoarele zile.

Bulgaria se află sub un val de caniculă încă din iunie – considerată cea mai călduroasă lună din 1930, de când se fac măsurători oficiale. 

Două femei s-au înecat în râul Nistru

În ciuda avertismentelor repetate, o nouă tradegie s-a produs la scăldat în Nistru. Două femei, de 29 de ani și de 19 ani, ambele din regiunea transnistreană, au murit înecate.

Primul caz s-a produs ieri, în localitatea Chițcani. Femeia de 29 de ani era pe malul apei împreună cu copilul ei de 3 ani, cu sora sa și mai mulți prieteni și se știe că au consumat alcool. Femeia a intrat în apă împreună cu un prieten și doi minori dar imediat a dat semne că se îneacă. Bărbatul care o însoțea a ajutat copii să ajungă la mal, iar când a revenit, victima dispăruse deja sub apă, potrivit TVR Moldova.

Al doilea caz s-a produs după lăsarea întunericului. Femeia de 19 ani se afla la o aniversare împreună cu mai mulți prieteni și, desi au consumat alcool, au intrat în apă adâncă. Bărbații au fost luati de curenti și au fost salvați de un pescar. Doar tânăra s-a dus sub apă și nu a mai putut fi salvată.

Una dintre cele mai scumpe pieţe imobiliare din lume se prăbușește. Magnaţii îşi vând masiv palatele pentru a scăpa de datorii

Piaţa imobiliară din Singapore, văzută ca una dintre cele mai scumpe la nivel global, se confruntă cu o schimbare drastică, pe fondul încetinirii economice a Chinei. Cele mai scumpe proprietăţi din oraş sunt scoase forţat la vânzare de magnaţii chinezi, la uşa cărora au început să bată băncile pentru ratele neplătite, scrie The Wall Street Journal, potrivit businessmagazine.ro.

Preţul mediu de vânzare al locuinţelor de lux, cele care depăşesc pragul de 38 de milioane de dolari , a scăzut cu mai mult de un sfert de la jumătatea lui 2022. Scăderea va accelera şi mai mult în acest an, pentru că proprietarii au nevoie de bani cât mai rapid şi sunt dispuşi să facă concesii în privinţa preţului.

Scăderea preţurilor evidenţiază problemele cu care se confruntă economia chineză, care care suferă din cauza deflaţiei, a încetinirii exporturilor şi a prăbuşirii încrederii consumatorilor. Încetinirea continuă a pieţei imobiliare din China se dovedeşte a fi deosebit de dureroasă, deoarece magnaţii imobiliari din această ţară, care cheltuiesc foarte mult, au fost la originea unora dintre cele mai mari tranzacţii cu proprietăţi de lux din Hong Kong din ultimii ani.

Piaţa imobiliară din Hong Kong a fost, de asemenea, afectată de creşterea ratelor dobânzilor în SUA. Dolarul din Hong Kong este legat de dolarul american, iar banca centrală de facto a oraşului se aliniază cu creşterile de dobândă ale Rezervei Federale. Însă piaţa americană a rezistat mult mai bine: Vânzările de locuinţe de lux în state precum California şi Florida au semnificativ vertiginos, iar preţurile locuinţelor de lux în primele 5% din piaţa americană au crescut vertiginos în ultimul deceniu.

Una dintre bijuteriile imobiliare scoase la vânzare este un complex format din trei vile, tranzacţie pusă în mişcare de gigantul imobiliar Evergrande, care s-a prăbuşit. Complexul cunoscut şi sub numele de Casa 10B a fost vândută pentru aproximativ 115 milioane de dolari în 2019, însă acum este evaluată de bănci la doar 55 de milioane de dolari.

Unii proprietari de locuinţe din China au fost forţaţi sau presaţi să vândă, de multe ori la preţuri cu aproximativ 20% mai mici decât cele de pe piaţă, pentru că au nevoie de bani pentru a-şi plăti datoriile.

Datele analizate de plaforma imobiliară online Spacious.hk evidenţiază o perioadă mai dificilă pentru casele de lux. Numărul de cereri de vânzare pe platformă pentru casele de peste 10 milioane de dolari au scăzut cu 45% în ultimul an. Solicitările pentru locuinţe de lux cu preţuri sub 1,3 milioane şi 3,2 milioane de dolari au scăzut cu 25%.

Reclama cu Smiley si Bartoș a luat viața a șase copii!
Articolul anterior
4 interpreți autohtoni de top, în același videoclip!
Articolul următor