După divorț, Olga Buzova este curtată de un admirator secret

Admiratorii prezentatoarei TV abia  au așteptat ca aceasta să divorțeze. La nicio lună de la tristul eveniment din viața Olgăi, aceasta este curtată de un bărbat care încă nu are curajul să-și scrie numele pe bilețel sau să o invite la o cină romantică.

separator

vuhty

Aseară, vedeta TV a primit în dar peste 10 buchete cu flori. Plăcut surprinsă, Olga a postat fotografia pe pagina sa de Instagram. Se pare că prezentatoarei TV îi priește viața de femeie divorțată.

utf7

După divorț, Olga și-a schimbat radical look-ul și s-a apucat serios de muncă. Aceasta face publicitate la zeci de produse, care îi aduc un profit considerabil. Recent, vedeta a recunoscut că ea este vinovată de cele întâmplate cu fostul ei soț.

jtvuy

Natura s-a dezlănțuit! 12 oameni au murit loviți de fulger într-o singură localitate

Cel puțin 12 persoane au pierit în statul Bihar din estul Indiei, după ce au fost lovite de fulgere. În ultimele 24 de ore, acest stat indian a fost grav afectat de ploi torențiale și furtuni violente, care au cuprins șapte districte, scrie realitatea.md.

Conform comunicatului emis de biroul ministrului-șef din Bihar, „În ultimele 24 de ore, fulgerele au provocat moartea a trei persoane în Jamui și Kaimur, două în Rohtas și câte una în Saharsa, Saran, Bhojpur și Gopalganj.” 

Majoritatea victimelor se aflau pe câmpuri, încercând să se adăpostească sub copaci în timpul ploilor, conform declarațiilor autorităților citate de agenția Xinhua și preluate de Agerpres.

Rusia vrea să folosească o tactică din al Doilea Război Mondial pentru a contracara dronele ucrainene

Guvernul rus plănuiește să construiască o rețea de baloane pentru baraj, inspirată de primul și al doilea război mondial, denumită sistemul de protecție „Barrier”, pentru a respinge atacurile ucrainene cu drone cu rază lungă de acțiune care au avariat obiective de infrastructură energetică din Rusia, relatează The Telegraph, scrie adevarul.ro.

O firmă rusă din domeniul aeronauticii, First Airship, a anunțat că a început să testeze aceste baloane care vor fi amplasate în hangare și ridicate în aer pentru a forma o plasă de protecție.

Polina Albek, directorul general al First Airship, a anunțat că firma sa a primit primele comenzi pentru aceste baloane.

Fiecare balon se poate ridica la 300 de metri deasupra solului, transportând o încărcătură maximă de 30 kg, suficientă pentru a transporta o plasă ușoară.

Totodată, fiecare dintre ele va fi echipat cu radar, bruiaje electronice și camere video, care oferă imagini la 360 de grade și au o rază de vizibilitate de până circa 11 km.

„Aceste capacități permit o acoperire verticală substanțială, creând o barieră eficientă împotriva dronelor care zboară la joasă înălțime și amenință locațiile sensibile. Dronele nu pot vedea rețeaua de plasă, aceasta fiind prea subțire pentru ele”, a explicat Albek.

El a adăugat că balonul poate fi echipat cu o „armă cu vid” pentru a intercepta dronele, lansând asupra lor plasa invizibilă, „ultra ușoară și ultra puternică”.

Forțele ruse au folosit deja baloane aeriene în războiul din Ucraina.

Forțele aeriene ucrainene au anunțat anul trecut că armata rusă a folosit baloane cu aer cald reflectorizante deasupra Kievului pentru a deruta apărarea antiaeriană înainte de a lansa atacurile propriu-zise cu rachete și drone.

Baloanele de „baraj” au fost utilizate pe scară largă atât în Primul Război Mondial, cât și în cea de-a doua conflagrație globală.

Baloanele de baraj au fost folosite pentru prima dată în Primul Război Mondial, și au jucat un rol deosebit de important în apărarea Marii Britanii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Potrivit Muzeului Imperial de Război din Londra , Marea Britanie avea 2.748 de baloane de baraj în uz până în septembrie 1941.

Ele au fost, de asemenea, cruciale în timpul debarcărilor din Ziua Z, la 6 iunie 1944, oferind protecție soldaților și navelor aliate.

Baloanele au obligat aeronavele germane să zboare la altitudini mai mari, făcându-le țintele mai dificil de lovit, pe ele mai vulnerabile la focul antiaerian.

Cablurile care ancorau baloanele la sol putea reprezenta, de asemenea, un risc serios pentru orice aeronavă care ar fi încercat să zboare prin ele.

Baloanele au oferit „un mijloc vital de apărare împotriva Luftwaffe-ului [german], deoarece cablurile lor metalice puteau deteriora grav sau distruge orice aeronavă care le atingea”, potrivit unui raport publicat de Royal Air Forces Association, citat de Business Insider.

Reacția Rusiei după atacul cu rachete ce a lovit cel mai mare spital de copii din Ucraina

Ministerul rus al apărării a denunțat ceea ce el descrie drept „isterii ale regimului de la Kiev” după ce imagini dramatice apărute pe rețelele de socializare arată că spitalul Okhmatdyt din Kiev, cel mai mare spital pentru copii din Ucraina, a fost lovit luni de cel puțin o rachetă, relatează TASS citat de hotnews.ro.

„Declarațiile reprezentanților regimului de la Kiev cu privire la presupusa lovitură deliberată cu rachete de către Rusia asupra țintelor civile sunt absolut neadevărate”, notează un comunicat publicat luni după-amiaza de ministerul rus al apărării.

„Numeroase fotografii și înregistrări video de la Kiev confirmă în mod clar faptul că [spitalul] a fost distrus din cauza căderii unei rachete de apărare aeriană ucraineană lansată de un sistem de apărare antiaeriană din oraș”, continuă același comunicat.

Ministerul rus al apărării susține de asemenea că „isterii similare ale regimului de la Kiev au loc de câțiva ani și de fiecare dată în ajunul următoarei întâlniri (summit) a patronilor lor din NATO”. 

Reacția Rusiei vine după ce autoritățile ucrainene, inclusiv președintele Volodimir Zelenski, au acuzat că lovitura aeriană masivă lansată luni asupra Kievului a lovit ținte civile și a dus la moartea a cel puțin 7 oameni și la rănirea a peste 25 de persoane.

Zelenski acuză Rusia că nu poate pretinde că nu știe unde zboară rachetele sale

„Spitalul de copii Okhmatdyt din Kiev. Unul dintre cele mai importante spitale de copii nu numai din Ucraina, ci și din Europa. Okhmatdyt a salvat și vindecat mii de copii”, a spus președintele Volodimir Zelenski.

„Acum că spitalul a fost avariat de un atac rusesc, sunt oameni sub dărâmături, iar numărul exact al victimelor este încă necunoscut. Chiar acum, toată lumea ajută la îndepărtarea dărâmăturilor – medici și oameni obișnuiți”, a anunțat liderul de la Kiev.

„Rusia nu poate pretinde că nu știe unde zboară rachetele sale și trebuie să fie trasă la răspundere pentru toate crimele sale. Împotriva oamenilor, împotriva copiilor, împotriva umanității în general. Este foarte important ca lumea să nu rămână tăcută acum și ca toată lumea să vadă ce cine este și ce face Rusia”, a mai notat el într-un mesaj publicat pe rețeaua de socializare „X”.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a spus că atacul asupra capitalei a fost unul dintre cele mai puternice de până acum și că principalul spital pentru copii al orașului, cel mai mare din Ucraina, a fost avariat în timpul atacului.

Imagini și înregistrări video distribuite pe rețelele de socializare au surprins cum părinți cu copii în brațe au ieșit în stradă, amețiți de șoc și plângând.

Unii dintre copii au continuat tratamentul în stradă înainte să fie posibilă trimiterea lor la alte spitale, a declarat Klitschko.

Kremlinul, ministerul rus al apărării, ministerul rus al afacerilor externe și înalți oficiali de la Moscova au negat constant de la începerea invaziei că forțele țării au lovit ținte civile din Ucraina, în pofida dovezilor de multe ori copleșitoare în acest sens.

Reguli noi de înregistrare la medicul de familie
Articolul anterior
Inspirație pentru viitoare mirese! 10 idei de pe Instagram
Articolul următor