Anunțul a fost făcut de televiziunea HBO, premiera fiind anunțată pentru data de 27 mai. Pe rețelele sociale a apărut și un teaser al serialului.
„Acest lucru nu se întâmplă în fiecare an. Și nici măcar la fiecare 10 sau 15 ani. Sunt atât de fericită că am avut șansa să mă reunesc cu prietenii mei. A fost mai bine ca niciodată”, a scris Courtney Cox.
Se știe că în noua ediție au fost invitate vedete speciale, printre care: David Beckham, Reese Witherspoon, Cindy Crawford, Lady Gaga, Kit Harington, BTS și mulți alții. Este cunoscut faptul că filmările pentru episodul special al serialului a fost filmat timp de trei zile, în luna aprilie. Filmările au avut loc pe aceeași scenă pe care a fost produs serialul din 1994 până în 2004.
sursa:
sursa: dailymotion.com
Putin îl felicită pe Elon Musk și-l compară cu un fost erou sovietic
Vladimir Putin a salutat miercuri ambiţiile spaţiale ale miliardarului american Elon Musk, care vrea să organizeze o misiune pe planeta Marte, şi l-a comparat cu Serghei Koroliov, părintele programului spaţial sovietic.
Putin în timpul unei discuţii cu studenţii
„Acesta este genul de persoană care apare rar în rândul populaţiei umane, oameni conduşi de o anumită idee. Chiar dacă această idee poate părea improbabilă astăzi, ea devine adesea realitate după un timp”, a spus liderul de la Kremlin.
Vladimir Putin a continuat comparându-l pe Elon Musk cu Serghei Koroliov (1907-1966), părintele programului spaţial sovietic şi un erou naţional în Rusia.
„Este aşa cum au fost şi ideile lui Koroliov şi ale pionierilor noştri, care au fost realizate la vremea lor, unele dintre planurile pe care le-au întocmit puteau părea incredibile”, a notat el.
Aceste declaraţii vin într-un moment de reînnoire a contactelor diplomatice şi de încălzire a relaţiilor dintre Rusia şi Statele Unite, stimulate de Donald Trump.
Elon Musk, în prezent principalul consilier al preşedintelui american, este obsedat de Marte. Cunoscut pentru previziunile sale extrem de optimiste, el intenţionează să trimită acolo racheta sa Starship în 2026 şi să lanseze misiuni cu echipaj uman din 2028.
Primul stat american care dă guvernul SUA în judecată din cauza tarifelor „ilegale ale președintelui Trump”
Statul american California urmează să acționeze guvernul SUA în instanță, miercuri, contestând autoritatea președintelui Donald Trump de a folosi puterile de urgență ca să introducă tarife vamale împotriva Mexicului, Chinei și Canadei, se arată într-un comunicat emis de reprezentanții guvernatorului democrat Gavin Newsom, potrivit Bloomberg.
Gavin Newsom
Procesul intentat de Newsom, anunțat miercuri dimineață alături de procurorul general al Californiei, este prima contestație formulată de un stat american împotriva tarifelor lui Trump, o măsură-semnătură pentru politica-externă a actualului președinte, notează și Politico.
California, a cincea economie ca mărime din lume, riscă să piardă miliarde de dolari din cauza taxelor vamale, în condițiile în care industriile majore ale statului, de la Silicon Valley și până la agricultură, depind într-o mare măsură de comerțul global.
„Tarifele vamale ilegale ale președintelui Trump provoacă haos asupra familiilor, afacerilor și economiei noastre din California – crescând prețurile și amenințând locurile de muncă”, a declarat guvernatorul Gavin Newsom.
„Apărăm familiile americane care nu își permit să lase haosul să continue”, a adăugat oficialul democrat.
Procesul lui Newsom este, totodată, cel mai direct atac juridic care vizează agenda lui Trump după revenirea republicanului la Casa Albă.
Acțiunea a reaprins instant disputat dintre California și președinte și consolidează poziția statului în vârful rezistenței.
Contestația se remarcă, de asemenea, drept o acțiune unilaterală, ceea ce reliefează importanța specifică a problemei pentru California. Procurorul general al statului, generalul Rob Bonta, colaborase îndeaproape cu alte state conduse de democrați în procese referitoare la politicile lui Trump în materie de imigrație și de reducere a cheltuielilor federale.
Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Kush Desai, l-a acuzat pe Gavin Newsom, miercuri, într-o declarație pentru Politico, că în loc să se concentreze pe problemele Californiei „își petrece timpul încercând să blocheze eforturile istorice ale președintelui Trump de a aborda în sfârșit urgența națională reprezentată de deficitele persistente ale comerțului cu bunuri ale țării noastre”.
Procesul intentat de California vizează IEEPA
Argumentul lui Newsom și Bota se referă la International Economic Emergency Powers Act (IEEPA), legea pe care o folosește Trump ca să introducă tarife fără aprobarea Congresului SUA. Cei doi democrați susțin că președintele republican nu are autoritatea de a implementa astfel de taxe în temeiul legii respective, o poziție exprimată și de un grup de companii americane într-un proces intentat luni.
Donald Trump este primul președinte american care impune tarife prin acest normativ, care îi permite președintelui să reglementeze tranzacții financiare și active străine când există circumstanțe de urgență. El și-a apărat metoda susținând că deficitele comerciale pe care le are SUA cu alte țări reprezintă o „urgență națională”.
„Întreaga administrație Trump își menține angajamentul de a aborda această urgență națională care decimează industriile americane și îi lasă în urmă pe lucrătorii noștri, cu fiecare instrument pe care îl avem la dispoziție, de la tarife vamale la negocieri”, a mai spus Kush Desai după anunțul guvernatorului californian.
Procurorul general al Californiei spune despre consecințele economice pe scară largă pe care le cauzează abordarea lui Trump că reprezintă „amenințări aproape zilnice”, care depășesc limitele pe care le prevede legea pentru puterile prezidențiale.
„Implementarea haotică și aleatorie a tarifelor vamale de către președinte nu este numai profund îngrijorătoare, ci este și ilegală”, a declarat Bonta.
În urmă cu o săptămână, președintele american Donald Trump a dispus o pauză de 90 de zile în aplicarea tarifelor vamale „reciproce” pe care le anunțase pentru importurile din zeci de țări, dar pauza nu este valabilă și pentru China. În plus, va fi menținut un tarif universal de 10% pentru toți parteneri
O geantă Hermès de 38.000 de dolari are un cost de producție de doar 1.400 de dolari. Chinezii au inundat tiktok-ul cu ”valoarea reală” a produselor de lux
China își extinde conflictul comercial cu Occidentul și pe rețelele sociale, folosind platforma TikTok pentru a lansa o campanie psihologică, în special asupra tinerilor din Vest. În ultima perioadă, TikTok a fost inundat cu videoclipuri în care utilizatori chinezi critică branduri cunoscute, evidențiind cât de ieftin sunt fabricate produsele acestora sau acuzându-le că își ascund adevărata origine a producției, relatează Blick.ch și Heute.at, transmite libertatea.ro. Dar oare chiar spun adevărul?
Mărci de lux „Made în France” sau „Made în Italy” sunt produse în China
În clipurile devenite virale încă din weekendul trecut – și discutate intens pe Reddit – se susține, printre altele, că mărci de lux precum Louis Vuitton își fabrică produsele ieftin în China, deși etichetele indică „Made in Italy” sau „Made in France”.
Frank Müller, lector la Universitatea St. Gallen și expert în industria de lux, confirmă că acuzațiile nu sunt complet nefondate. Deși nu comentează cazuri concrete, el afirmă că este bine cunoscut în industrie faptul că multe branduri de lux externalizează o mare parte din producție, fără a fi complet transparente în fața clienților.
El avertizează însă că dezvăluirea acestor practici poate dăuna ambelor părți: „Producătorii chinezi au câștigat bine în calitate de furnizori. Această transparență forțată riscă să rupă relații de lungă durată”.
Colanți de 100 de dolari costă de 20 de ori mai puțin în China
Un exemplu devenit viral este un clip în care un influencer chinez susține că o pereche de colanți Lululemon vândută cu 100 de dolari în Vest costă doar 5-6 dolari în China, fiind fabricată în aceeași linie de producție, dar fără logo-ul oficial.
Clipul a strâns 1,4 milioane de aprecieri. Informațiile nu pot fi verificate independent, însă Lululemon a declarat pentru Bloomberg că doar 3% dintre produsele lor finite provin din China – fără a detalia ce parte a procesului are loc acolo.
Un alt videoclip viral susține că o geantă Birkin de la Hermès are costuri de producție sub 1.400 de dolari, în timp ce prețul de vânzare ajunge la 38.000 de dolari. Influencerul chinez afirmă că dacă geanta ar fi produsă complet în China, costul s-ar reduce la 1.000 de dolari.
Diferențele de preț sunt uriașe
Müller contestă această estimare, dar recunoaște că marjele din industria de lux sunt uriașe: „Cu siguranță un Birkin nu costă 30.000 de dolari să fie produs”.
Chiar dacă aceste dezvăluiri par să submineze brandurile de lux, Müller nu crede că vor schimba comportamentul de consum.
„Cumpărarea unui brand de lux este o afirmație despre stilul de viață și valori personale – nu doar despre produsul în sine. Prin urmare, publicul țintă nu va renunța ușor la aceste mărci în favoarea unor produse ieftine chinezești.”
Mai mulți producători chinezi susțin că fabrică produse pentru branduri de lux la prețuri foarte mici, pe care apoi le expediază în Europa sub formă de „blankuri” – produse semifinite fără branding – urmând ca doar câțiva pași, precum aplicarea siglei, să fie realizați în Europa. Acest lucru le permite brandurilor să aplice eticheta „Made in Italy” sau „Made in France”.
Contul TikTok „sen.bags”, devenit viral, prezintă astfel de videoclipuri în care proprietarul unei fabrici explică în detaliu procesul.
În același timp, tarifele impuse de președintele american Donald Trump pentru importurile din China – de până la 145% – au crescut semnificativ costurile pentru companiile americane.
Multe dintre ele caută alternative, mutând producția în alte țări pentru a evita taxele vamale. De exemplu, Louis Vuitton a deschis recent o fabrică în Texas, în încercarea de a reduce dependența de China care minimalizează temerile legate de tarifele lui Donald Trump.