Mai mulți moldoveni din Israel au revenit acasă noaptea trecută

Mai mulţi moldoveni care muncesc în Israel au ajuns noaptea trecută cu o aeronavă la Chişinău. Oamenii spun că au trăit clipe de coşmar în ultimele zile. La aeroport, moldovenii au fost întâmpinaţi cu lacrimi în ochi de cei dragi, transmite publika.md.

Victoria a venit la aeroport cu băieţelul ei. Femeia a spus că a stat cu frica în sân toată această perioadă. „Retrăim, soţul încerca să nu ne spună tot ca să nu ne îngrijorăm. Acolo este straşnic, aşteptăm să vină acasă, zi de zi îl urmărim.”

Rudele celor care muncesc în Israel au spus că aceştia aveau pregătite geanta cu lucrurile strict necesare şi actele. „Eram îngrijorată, sunam şi întrebam dacă este bine, ce se întâmplă, dacă are un adăpost, dacă ţine documentele în preajma lui.”

„Aceste trei zile au fost mai mult de panică, deoarece s-a anulat biletul, trebuia să ajungă ziua, apoi s-a amânat la ora zece, apoi la unsprezece, destul de tensionat.” Oamenii nu şi-au putut stăpâni emoţiile atunci când i-au revăzut pe cei dragi.

Moldovenii au aterizat pe Aeroportul Internaţional Chişinău în jurul orei 02:00, deoarece aeronava a decolat cu o oră întârziere din cauza atacurilor cu rachete lansate asupra Israelului.

„Am intrat în avion şi am ieşit înapoi când a început a împuşca.”/ „Este straşnic, straşnic.”/”Ne-am ascuns, am auzit, dar nu am văzut nimic. Au locuri special amenajate pentru aşa ceva.”

Chiar dacă violenţele continuă în Israel, unii moldovenii se vor întoarce la muncă. Ei spun că nu au altă soluţie pentru a aduce bani acasă.

„Rachete, probleme, este straşnic. Nu am dormit un ochi, dacă aţipeam ca iepurele. Contractul de muncă şi trebuie să ne întoarcem înapoi, să întreţinem familia.”

Ambasada ţării noastre în Israel le recomandă moldovenilor de acolo să respecte indicațiile autorităților israeliene, pentru că sunt posibile și alte lansări de rachete. De asemenea, să aibă pregătite geanta cu actele și lucrurile strict necesare şi să se intereseze care sunt cele mai apropiate adăposturi antiaeriene. Mai multe companii avia, precum British Airways, Virgin Atlantic, Lufthansa, Aeroflot şi Iberia au anulat zborurile spre Tel Aviv după mai multe zile cu tiruri de rachete dinspre Fâşia Gaza.

Nata Albot, pe lista unui partid pentru funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova
Articolul anterior
„Friends” revine pe micile ecrane curând! Vezi teaserul
Articolul următor
Alte articole interesante