Interpreta din Rusia Zemfira și regizoarea Renata Litvinova s-au căsătorit

Potrivit presei din Rusia, recent, cele două vedete s-au oficializat relația în Suedia. Însă, Renata Litvinova neagă cu vehemență veridicitatea acestor știri.

separator


Mai mult decât atât, aceasta susține că îi va da în judecată pe jurnaliștii ruși care și-au permis să disemineze astfel de aberații.

Regizoarea Renata Litvinova s-a declarat profund indignată de atitudinea reprezentanților mass-media.

Prigojin oprește marșul spre Moscova. Trupele se întorc înapoi de unde au pornit

„Am mărșăluit până la 200 de kilometri de Moscova. Acum a sosit momentul în care se poate vărsa sânge. Dându-ne seama de acest lucru, întoarcem coloanele și mergem în direcția opusă”, a declarat Prigojin într-o înregistrare audio.

Evgheni Prigojin la Rostov pe Don Foto Profimedia 1 jpg

Presa scrie că șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, ar fi acceptat propunerea președintelui belarus Alexandr Lukașenko de a opri mișcarea unităților de mercenari și de a lua măsuri de dezescaladare, transmite agenția rusa de presă TASS.

Aceeași sursă susține că, potrivit serviciului de presă al președintelui Belarusului, a fost elaborată o modalitate avantajoasă și acceptabilă de rezolvare a situației, cu garanții de securitate pentru luptătorii Wagner.

TASS precizează că discuțiile dintre Lukașenko și Prigojin ar fi durat o zi întreagă.

Prigojin: „Războiul a fost necesar pentru o adunătură de lepădături”

Evgheni Progojin, conducătorul armatelor Wagner, care a inițiat ieri o rebeliune militară în Rusia, ceea ce a tensionat foarte mult situația internă a țării, a declarat, în cadrul unei adresări de jumătate de oră că, de fapt, nimeni de la bun început nu avea de gând să atace Federația Rusă, motiv pentru care războiul de astăzi din Ucraina, pornit de Kremlin, nu are niciun rost.

Pe lângă aceasta, Prigojin a subliniat faptul că Ministerul Apărării de la Moscova își minte proprii cetățeni, mușamalizând numărul adevărat de pierderi umane pe care le suportă armata rusească în Ucraina.

El a adus în atenție și faptul că adevăratul scop al „operațiunii miliatre speciale” nu este nici de departe „demilitarizarea” și „denazificarea” țării vecine.

Potrivit spuselor acestuia, inițial, planul Kremlinului era de a acapara Kievul în decurs de maxim 3 zile și de a schimba regimul din Ucraina, așezându-l la cârma țării pe cumătrul lui Putin, Victor Medvedciuk.

„Războiul a fost necesar pentru ca o adunătură de „lepădături” pur și simplu să celebreze și să-și facă PR”, a comentat Prigojin despre sensul războiului din Ucraina.

Conducătorul Wagner a mai spus că războiul și l-au dorit și oligarhii ruși, care timp de 8 ani de zile au „pilit” Donbasul, „dar se pare că acest lucru li s-a părut insuficient și și-au dorit mai mult”.

Totuși, Evgheni Prigojin nu a spus deocamdată un nume concret care se face responsabil în mod direct de războiul nemilos declanșat de Federația rusă în Ucraina, acum mai mult de un an, pe 24 februarie 2022.

sursa: www.jurnal.md

Svetlana Tihanovskaia, lidera opoziției din Belarus: „Militari, rezerviști, cetățeni, așteptați semnalul nostru”

Șefa opoziției unite din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, i-a îndemnat sâmbătă, 24 iunie, pe concetățenii săi să nu piardă șansa de a salva Belarus. Și regimentul numit după eroul Kastus Kalinovski le-a spus militarilor și civililor „să aștepte semnalul”.

Svetlana Tihanovskaia, liderul Opoziției din Belarus, condamnată la 15 ani  de închisoare | PUBLIKA .MD - AICI SUNT ȘTIRILE

Wincenti Kalinowski, cunoscut și sub numele de Kastuś Kalinoŭski ( în belarusă) a fost un scriitor, jurnalist, avocat și revoluționar bielorus și polonez. El a fost unul dintre liderii renașterii naționale poloneze, lituaniene și belaruse. Unul dintre participanți la revoltele eșuate din ianuarie 1863, Kalinowski este venerat în special în Belarus, unde este văzut ca o icoană a naționalismului belarus.

„Putin poate încerca să implice armata belarusă în conflictul său intern, astfel încât acesta să devină conflictul nostru. Vreau să fac apel la diplomații, armată și forțele de securitate din Belarus să-și amintească că avem propriile noastre interese naționale. Putin și Prigojin sunt nu prieteni ai Belarusului .Nu trebuie să le alegeți partea. Belorușii trebuie să-și apere țara.

Sarcina principală a tuturor belarușilor acum este să păstreze securitatea și suveranitatea țării lor. Pentru a ne salva țara de ceea ce a devenit Rusia. Trebuie să fim pregătiți pentru orice scenariu.

Fac și un apel la armata belarusă: nu ne putem aștepta ca Rusia să părăsească Belarusul în pace. Acum este cel mai bun moment pentru a expulza armata rusă din țara noastră. Și dacă irosim această șansă, atunci Rusia va face la fel cu noi ca și cu Ucraina.”

Tihanovskaia a cerut închiderea graniței Belarusului cu Rusia. Ea a mai anunțat că astăzi a creat Cartierul General Operațional, invitând reprezentanții structurilor democratice, regimentul Kalinovski și voluntari belaruși să se alăture.

„Se apropie condițiile adecvate pentru distrugerea dictaturii. Acesta este începutul sfârșitului marii tiranie. Fac un apel la toți militarii belarusi: nu participați la conflictul intern al Rusiei, acest război civil nu ne priveste.

Se apropie momentul în care belarușii se vor confrunta cu o alegere: să execute un ordin penal sau să jure credință poporului belarus.

Avem o rezervă în Belarus, care include personal militar și cetățeni obișnuiți care sunt gata să elibereze Belarus de sub ocupație. Vom avea nevoie de oameni pentru acțiuni decisive. Alăturați-vă unităților de autoapărare. Fiecare oraș, fiecare stradă, fiți gata să vă controlați teritoriul și să mențineți ordinea.

Militari, rezerviști, belaruși, așteptați semnalul nostru”.

sursa: ziare.com

Moldova a participat pentru prima oară la Festivalul Internațional de Gastronomie și Turism „World of Taste” din Canada!
Articolul anterior
Meteorologii anunță pentru weekend ploi puternice și vreme rece
Articolul următor