Lidia Buble, condamnată la închisoare și muncă în folosul comunității

Interpreta română Lidia Buble a fost condamnată joi de Tribunalul Bucureşti la un an închisoare cu suspendare, pentru că a mituit doi polițiști de la Brigada Rutieră Bucureşti ca să nu o testeze cu etilotestul.

În această perioadă, Lidia Buble trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere şi obligaţii:

  • să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti;
  • să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
  • să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
    să comunice schimbarea locului de muncă;
  • să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă;
    să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii în comunitate.
  • De asemenea, cântăreaţa a fost obligată să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii la Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie Socială Sector 1 Bucureşti, pe o perioadă de 90 de zile.

În acelaşi dosar, unul dintre poliţiştii care au primit mită de la cântăreaţă, Constantin Marius Miulescu, a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare şi interzicerea ocupării funcţiei de agent de poliţie pe durata unui an, conform Agerpres. În plus, de la el a fost confiscată suma de 450 lei, reprezentând mita primită de la Lidia Buble.

În cazul altor doi inculpaţi – un poliţist şi un prieten al Lidiei Buble – instanţa a dispus disjungerea dosarului şi judecarea lor separat.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

sursa: hotnews.ro

Atac masiv al Rusiei cu rachetă balistică la Sumî: Cel puțin 8 morți și 49 de răniți

Cel puțin opt oameni au murit și alți 49 au fost răniți, duminică seară, la Sumî, în Ucraina, în urma unui atac al Rusiei cu rachetă balistică, informează Kyiv Independent. Președintele ucrainean Volodmir Zelenski a condamnat atacul, scrie digi24.ro.

„Un atac cu rachetă asupra unei clădiri cu nouă etaje din Sumî. Știm despre morți și răniți, inclusiv copii. Condoleanțele mele familiilor și prietenilor. Criminalul trebuie pedepsit pentru că a ucis oameni nevinovați”, a spus Zelenski, într-o declarație publicată pe Telegram. Racheta a lovit și curtea clădirii, provocând pagube importante și lăsând casele din jur fără ferestre, a declarat primarul interimar din Sumî, Artem Kobzar.

Loviturile rusești împotriva regiunii Sumî au devenit din ce în ce mai distructive în ultimele luni. Bombardamentele sunt o obișnuință zilnică pentru comunitățile din apropierea graniței de nord-est a Ucrainei cu Rusia, locuitorii din așezările de frontieră vulnerabile din regiune fiind supuși mai multor atacuri pe zi.

Ucraina anunţă „restricţii” de electricitate pe întreg teritoriul său după masivul atac rusesc

Ucraina va aplica de luni „măsuri de restricţie” în consumul de electricitate pe tot teritoriul său după un vast atac rusesc care i-a avariat puternic infrastructurile energetice, a anunţat duminică operatorul reţelei electrice ucrainene Ukrenergo, potrivit AFP.

„De mâine, 18 noiembrie, toate regiunile vor fi constrânse să aplice măsuri de restricţie a consumului” ca urmare a „daunelor provocate instalaţiilor electrice în timpul atacului masiv cu rachete şi drone”, a indicat operatorul pe reţelele de socializare.

Într-un comunicat, Ukrenergo a afirmat că întreruperile temporare vor dura între orele 06:00 şi 22:00, asigurând că lucrătorii săi caută să remedieze avariile cât mai rapid posibil, potrivit Reuters.

După atacul de duminică, oficialii ucraineni au confirmat pagube la infrastructura critică sau întreruperi în alimentarea cu energie electrică de la regiunile vestice Volîn, Rivne şi Liov până la Dnipropetrovsk şi Zaporojie, în sud-est.

Amploarea pagubelor este dificil de evaluat, deoarece autorităţile au dezvăluit puţine informaţii cu privire la rezultatul loviturilor şi la starea reţelei energetice, vizată de o campanie aeriană a Rusiei mai devreme în acest an.

Ministerul rus al Apărării a declarat că a lansat un atac masiv asupra instalaţiilor energetice care alimentează complexul militar-industrial al Ucrainei.

Centralele nucleare din Ucraina şi-au redus producţia de electricitate ca măsură de precauţie în urma atacurilor masive ale Rusiei asupra infrastructurii energetice în acest weekend, a declarat duminică directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, potrivit DPA.

Instalaţiile nucleare propriu-zise nu au fost lovite direct de atacurile ruseşti, dar au fost afectate staţiile conectate la acestea, a declarat Rafael Grossi.

După o convorbire cu şeful autorităţilor de reglementare ucrainene, Grossi a indicat că doar două dintre cele nouă reactoare operaţionale din ţară produc electricitate în prezent la capacitate maximă.

„Infrastructura energetică a ţării este extrem de vulnerabilă, având impact direct asupra siguranţei şi securităţii nucleare”, a spus Grossi, adăugând că este esenţial ca centralele nucleare să aibă o sursă sigură de alimentare cu energie electrică.

S-a găsit jurnalul privat al Reginei Elisabeta. Suverana avea multe secrete: Scria zilnic în el, chiar dacă era obosită

Regina Elisabeta, care a murit la vârsta de 96 de ani pe 8 septembrie 2022, a avut un jurnal secret. Regretata suverană scris ultima dată în jurnal cu doar două zile înainte de moarte, a spus autorul Robert Hardman, în versiunea actualizată a cărții sale, „Charles III: New King. New Court. The Inside Story”, publicată pe 7 noiembrie, scrie evz.ro.

„Edward a venit să mă vadă”, ar fi fost ultimele cuvinte ale reginei, conform lui Hardman. Este vorba despre Sir Edward Young, secretarul privat al Reginei, care o ajuta să organizeze ceremonia de învestire a miniștrilor noului prim-ministru al Marii Britanii, Liz Truss. Numirea lui Truss, pe 6 septembrie, avea să fie ultimul angajament oficial al suveranei.„Se pare că încă scria în jurnal la Balmoral cu două zile înainte de moarte”, a scris Hardman.„Ultima sa însemnare era la fel de factuală și practică, la fel ca întotdeauna”.

Jurnalul Reginei Elisabeta era un registru al evenimentelor care aveau loc în zilele sale aglomerate. Suverana ar fi spus înainte să moară că n-a avut timp să noteze lucruri foarte personale sau conversații, ci doar evenimente importante. „Nu am timp să notez conversații, doar evenimente”, ar fi spus regina, conform unor surse.

Scria zilnic în jurnal, chiar dacă era obosită

Un fost membru al casei regale a declarat în 2019 că regina scria în jurnal cu un stilou cu cerneală neagră și că fiecare jurnal era marcat cu monograma sa regală și numerotat cu cifre romane. Suverana scria în jurnalul său în fiecare seară „indiferent cât de târziu era sau cât de obosită se simțea”, a spus fostul membru al casei regale. „Era o datorie de neocolit, și scria la birou, niciodată în pat”.

Și Regele Charles are un jurnal, dar „nu mai scrie jurnale narative extinse ca înainte”, a spus un curtean de rang înalt pentru Hardman.

Cum s-a ascuns un profesor american de armata rusă din Herson timp de opt luni
Articolul anterior
Guvernul Italiei a pierdut un proces cu lesbienele care nu voiau să fie numite ”tată“
Articolul următor