Rușii se tem de Selena Gomez!

selena-gomezDupă ce Madonna și Lady Gaga au protestat împotriva legilor anti-gay la Moscova, oficialitățile ruse au refuzat să-i acorde viză Selenei Gomez de frica că artista o să țină discursuri pro gay.

separator

Selena trebuia să susțină două show-uri în Rusia, însă promoterii s-au văzut nevoiți să anuleze concertele.

Artista și-a anunțat fanii din Rusia că este nevoită să-și anuleze concertele pentru că nu a primit viză. După ce a susținut comunitatea gay-lor, Madonna a fost dată în judecată de câțiva activiști ruși.

Ambuteiaje kilometrice spre Crimeea. Ocupanții ruși fug masiv din Melitopol

„Spre Crimeea s-a format un ambuteiaj kilometric”, ocupanții fug din Melitopol. Primarul orașului, Ivan Fedorov, a spus că rușii ard documente și scot, în tiruri, bunuri furate din teritoriile ocupate ale Ucrainei.

„Oficiul de pașapoarte” al Federației Ruse din oraș, potrivit primarului, nu mai funcționează.

Invadatorii ruși sunt în panică. Ei fug în masă în Crimeea, transmite presa ucraineană.

Acest lucru a fost anunțat pe rețelele de socializare pe 5 mai de către primarul Melitopolului Ivan Fedorov.

„Există un ambuteiaj de mulți kilometri pe istmul spre Crimeea. Se conduc atât mașini de pasageri, cât și camioane inamice – ocupanții ruși scot din regiune bunurile furate”, a scris primarul.

Oficialul a spus că au fost observate autobuze în centrul Melitopolului ocupat temporar. Fedorov a adăugat ulterior că „oficiul de pașapoarte” al Rusiei din regiune a încetat să mai funcționeze în oraș. Potrivit acestuia, invadatorii au împachetat și scos echipamente tehnice și au ars documente.

„La Melitopol, calculatoarele și serverele biroului de pașapoarte ocupaționale și-au luat concediu pe perioadă nedeterminată”, a notat primarul.

De asemenea, potrivit lui Fedorov, în timpul zilei rușii au ars documente cu saci lângă clădirea poliției militare de ocupație.

Olena Zelenska s-a întâlnit la Palatul Buckingham cu Kate Middleton și Jill Biden

Nu este prima dată când Prima Doamnă a Ucrainei vizitează Palatul Buckingham. Ea a participat la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, iar anterior, împreună cu soțul ei, s-a întâlnit cu Prințul William și Kate Middleton.

Джилл Байден, принцесса Уэльская, Елена Зеленская, принцесса Уэльская, прием, коронация Чарльза III

În seara zilei de 5 mai, în ajunul încoronării, regele Carol al III-lea și regina Camilla au găzduit o recepție pentru reprezentanții familiilor regale ale lumii, șefi de stat și oficiali de rang înalt din 203 țări. Printre cei prezenți s-a numărat și prima doamnă a Ucrainei Olena Zelenskaya.

Soția președintelui ucrainean a apărut la eveniment într-o rochie neagră elegantă.

În timpul recepției, Olena a discutat cu Prima Doamnă a SUA Jill Biden și Prințesa de Wales Catherine, apoi a împărtășit o fotografie pe pagina ei oficială de Instagram. În imagine, Kate Middleton pozează într-o rochie albastră luxoasă, iar soția lui Biden într-o rochie neagră cu imprimeu floral mare.

„Am avut onoarea să vorbesc cu Prințesa de Wales și cu Prima Doamnă a Statelor Unite Jill Biden la recepția oficială cu ocazia încoronării Majestății Sale Carol al III-lea. Este o adevărată plăcere să le cunosc pe aceste doamne rafinate cu un inimă deschisă și prieteni mari ai Ucrainei”, a semnat Olena poza. O fotografie similară a apărut pe pagina oficială a Prințului și Prințesei de Wales.

Cunoscuta regizoare rusă Evghenia Berkovici a fost arestată. Care este motivul

Un tribunal rus a plasat-o vineri în arest preventiv pe Evghenia Berkovici, reputată regizoare de teatru acuzată că a făcut apologia terorismului în una dintre piesele sale, în plină represiune împotriva disidenţilor în Rusia după declanşarea ofensivei militare asupra Ucrainei.

Artista de 38 de ani, care riscă până la şapte ani de închisoare, este plasată în arest până pe 4 iulie, a anunţat tribunalul Zamoskvoreţki din Moscova, citat de agenţiile de presă ruse, transmite digi24.ro.

Avocaţii regizoarei au anunţat că vor înainta apel împotriva arestării acesteia. Ei pledaseră pentru plasarea Evgheniei Berkovici în arest la domiciliul său din Sankt Petersburg sau pentru eliberarea ei sub cauţiune, informează TASS.

Evghenia Berkovici respinge toate acuzaţiile care i-au fost aduse.

Cauza oficială a arestării Evgheniei Berkovici o constituie spectacolul său intitulat „Finist – Iasnîi Sokol” (Finist – şoimul viteaz). Piesa în cauză a fost pusă în scenă de Berkovici în 2020 şi este jucată în totalitate de femei. Ea spune povestea rusoaicelor recrutate pe internet de islamişti în Siria şi care pleacă la ei să se căsătorească, subliniază AFP, citată de Agerpres.

Salutat de critică, spectacolul a primit „Masca de aur” în 2022, principala recompensă teatrală din Rusia.

Potrivit agenţiei oficiale ruse TASS, spectacolul Evgheniei Berkovici ar fi despre „femei care au decis să se căsătorească virtual cu reprezentanţi ai islamului radical”.

Dramaturgul Svetlana Petriiciuk, 43 de ani, care a scris scenariul pentru acest spectacol, a fost declarată suspectă în acelaşi dosar. Potrivit AFP, Svetlana Petriiciuk ar urma să fie convocată în faţa aceluiaşi tribunal în seara zilei de vineri, potrivit unor imagini difuzate de media ruse de opoziţie.

Urmărirea în justiţie a celor două artiste a suscitat un şoc în lumea teatrului din Rusia.

O petiţie care cere eliberarea lor şi le clamează nevinovăţia, lansată de cotidianul independent Novaia Gazeta, a strâns deja peste 3.000 de semnături.

Anul trecut, Evghenia Berovici a publicat versuri împotriva ofensivei ruse în Ucraina care au fost „foarte difuzate”, subliniază textul ce însoţeşte această petiţie.

În 2017, Evghenia Berkovici a montat în România, la Teatrul Nottara, un spectacol intitulat „Iubirea la oameni”, rezultatul Laboratorului de Teatru DENS al Teatrului Nottara desfăşurat cu un an înainte.

Evghenia Berkovici este o fostă elevă şi colaboratoare a lui Kirill Serebrennikov, regizor de film şi de teatru, în prezent afla în exil în Germania şi cunoscut pentru operele sale critice la adresa puterii ruse şi în care se întrepătrund politicul, religia şi sexualitatea.

După lansarea ofensivei împotriva Ucrainei, autorităţile ruse au accelerat represiunea oricărei forme de disidenţă, amendând mii de persoane şi dând pedepse aspre cu închisoarea.

În mediul cultural, artişti critici la adresa lui Vladimir Putin au fost urmăriţi în justiţie, disponibilizaţi sau obligaţi să plece din ţară.

Akord lansează un nou videoclip
Articolul anterior
Nu-i da bebeluşului lapte de vacă!
Articolul următor