Un artist din România, rănit grav într-un accident, în timp ce se întorcea din Republica Moldova unde a susținut un concert

Artistul Dan Ciotoi a ajuns în stare gravă la terapie intensivă, după ce a nimerit într-un cumplit accident rutier. Acesta însoțit de un coleg se întorcea din Republica Moldova, unde au susținut un concert.

separator
img
Cei doi se deplasau spre Constanța, iar la un moment dat, artistul român a pierdut controlul volanului din cauza drumului plin cu gropi. Astfel, automobilul s-a răsturnat și a ajuns pe marginea șoselei.


În urma accidentului, Dan Ciotoi a fost internat de urgență la un spital din Brăila. El a suferit mai multe traume, iar acum se află la terapie intensivă, anunță știrile Kanal D.

Dan Ciotoi este solistul formației ,,Generic”, unul dintre cele mai de succes grupuri de manele din România, înfiinţată în 1987.

Imaginea Elveției, grav afectată de prăbușirea Credit Suisse

Căderea Credit Suisse a dat o lovitură gravă reputaţiei Elveţiei, ca principal centru mondial de administrare a averilor, avertizează experţii, punând sub semnul întrebării reputaţia sa de stabilitate, reglementare şi guvernanţă corporativă, transmite Reuters, conform ziare.com.

Cum băncile din Elveţia încearcă să se adapteze noilor realități - Stiri.md

Lovită de ani de scandaluri şi pierderi, Credit Suisse se lupta cu o criză de încredere de luni de zile, înainte ca dispariţia sa să fie decisă în doar câteva zile săptămâna trecută, când autorităţile elveţiene au intermediat o preluare a băncii de către rivala mai mare UBS.

Chiar şi UBS a trebuit să fie salvată de guvern în 2008, după o incursiune dezastruoasă în titlurile ipotecare din SUA.

Colapsul Credit Suisse şi consecinţele acestuia „vor fi foarte dăunătoare”, a declarat Arturo Bris, profesor de finanţe la Institutul Internaţional pentru Dezvoltarea Managementului (IMD) din Lausanne, adăugând că ar putea în beneficiul centrelor financiare rivale.

Elveţia gestionează active internaţionale de 2.600 de miliarde de dolari, conform unui studiu Deloitte din 2021, ceea ce o face cel mai mare centru financiar din lume, înaintea Marii Britanii şi a Statelor Unite.

Dar Elveţia se confruntă cu concurenţa altor centre, inclusiv Luxemburg şi în special Singapore, care s-a dezvoltat rapid în ultimii ani.

„Bancherii din Singapore vor desfunda sticlele de şampanie”, a declarat Bris pentru Reuters.

Credibilitatea Elveţiei ca ţară stabilă şi previzibilă a fost schimbată de măsuri precum decizia de a şterge deţinerile deţinătorilor de obligaţiuni Credit Suisse, a spus el.

Conform acordului de preluare, deţinătorii de obligaţiuni Credit Suisse de tipul AT1 nu vor primi nimic, în timp ce acţionarii, care de obicei se situează sub deţinătorii de obligaţiuni în termeni de compensare, vor primi 3,23 miliarde de dolari.

În timp ce prospectul obligaţiunilor AT1 al Credit Suisse a arătat clar că deţinătorii de obligaţiuni hibride (AT1) nu îşi vor recupera nicio valoare, puţini au anticipat dispariţia băncii.

Asociaţia Bancherilor Elveţieni a încercat să pună o faţă curajoasă crizei, prezentând salvarea concepută de guvern, banca centrală şi autoritatea de reglementare ca un semn de putere.

”Sectorul financiar elveţian a reuşit să abordeze o problemă majoră a unui jucător important. În acest sens, văd, de asemenea, un viitor prosper pentru centrul financiar, deoarece avem sute de bănci foarte bine capitalizate şi bănci de gestionare a averilor şi active de mare succes”, a declarat marţi preşedintele SBA şi fostul CEO al UBS, Marcel Rohner.

Cu toate acestea, numărul băncilor a scăzut la 239 în 2021, de la 356 în 2002. Numărul de angajaţi a scăzut la 91.000 de la 108.000, din 2011.

Cum a slăbit nepoata Dianei, Lady Kitty Spencer: „Oamenii îmi spuneau să las prăjiturile”

Nepoata cea mare a Dianei, Lady Kitty Spencer, în vârstă de 32 de ani, este fiica cea mare a lui Charles Spencer, fratele regretatei prințese.

Lady Kitty colaj  jpg

Aceasta a dezvăluit într-un interviu recent că a reușit să piardă o cantitate semnificativă de kilograme pe când avea circa 25 de ani, după ce a renunțat la dieta ei nesănătoasă. Lady Kitty a mai mărturisit că, înainte de asta, a fost ținta comentariilor răutăcioase de pe rețelele de socializare și că mulți internauți o jigneau, spunându-i, de exemplu, că are „coapsele groase”. 

Lady Kitty, în prezent
Lady Kitty, în prezent

Kitty Spencer este acum model și are o siluetă frumoasă, dar înainte oamenii obișnuiau să-i trimită mesaje foarte crude pe rețelele de socializare în care îi criticau greutatea, scrie okmagazine.ro.

Nepoata Dianei a dezvăluit că unii utilizatori de Instagram i-au cerut „să mai lase prăjiturile”, iar alții au comentat pozele ei în bikini spunând că este „prea grasă”.

„Renunță la prăjituri, dragă. Ești prea grasă”, i-a scris o persoană pe Instagram, comentariu la care Kitty a răspuns: „Îmi pare rău că simți nevoia să postezi comentarii urâte sub fotografiile unor persoane pe care nu le cunoști.”

Cu toate acestea, în 2018, nepoata Prințesei Diana a decis să slăbească și a făcut acest lucru renunțând la dieta nesănătoasă pe care o urma la acea vreme.

Lady Kitty susține că primul ei job de model, precum și nunta regală a vărului ei, Prințul Harry, din 2018, au fost cei doi factori principali care au motivat-o să-și schimbe obiceiurile de viață și să slăbească. Primul ei job ca model a fost la brandul italian de modă Dolce & Gabbana, iar luni mai târziu a participat la nunta lui Meghan și a lui Harry arătând uimitor într-o rochie verde.

Kitty a explicat că a reușit să slăbească urmând o dietă echilibrată și variată, făcând alegeri sănătoase și urmând o rutină de sport consistentă.

Dieta despre care vorbește Lady Kitty este asemănătoare cu cea mediteraneană, bogată în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase.

Lady Kitty, în prezent
Lady Kitty, în prezent

Foto: Getty Images, Profimedia

Al treilea cuplu LGBT+ din Moldova care a mers să se înregistreze la ASP: „Tata a spus să ne obținem drepturile”

Al treilea cuplu LGBT+ din Moldova care a mers să se înregistreze la ASP: „Tata a spus să ne obținem drepturile”

Anghelina mărturisește că pentru ea a fost emoționant să meargă împreună cu partenera sa pentru a depune cererea de înregistrare la ASP.

„Ei nu au formulare pentru ea-ea, el-el, de aceea a trebuit să mergem la șef să scriem cerere. Apoi, el ne va da refuzul. Ni s-a spus să așteptăm până la 30 de zile. Cât așteptam șeful eram foarte emoționată, mi-au transpirat palmele, eram stresată, de câteva ori eram aproape să plângem, o dată am izbucnit… pentru că e foarte emoționant”, spune ea.

La rândul său, Albina menționează că s-a simțit mai sigură pe sine, din motiv că era alături de Anghelina, dar și pentru că știe ce vrea să obțină.

„Desigur că doamna de care ne-am apropiat, le-a povestit despre noi tuturor care lucrează acolo și când ne duceam la ghișeu, se întorceau spre noi și șușoteau „iată astea, astea”. Fiindcă eram ambele acolo, eu mă simțeam mai sigură de ceea ce fac. Cred că dacă acest lucru era să se întâmple un an în urmă, aveam să ies de acolo în primul minut, în lacrimi. Dar acum știu pentru ce fac asta, sunt sigură în ceea ce vreau să obțin și asta e important”, a punctat ea.

Interviul integral poate fi citit aici.

De la începutul lunii martie, alte două cupluri au depus cerere de înregistrare la Agenția Servicii Publice și au primit refuzul. Unul dintre acestea, format din Angelica Frolov și Leo Zbancă, a menționat că intenționează să acționeze statul în instanța de judecată pe baza refuzului.

Adrian Ursu și Irina Negară, într-o escapadă de vis în Spania!
Articolul anterior
Festivalul „DeVin&DeGust”: ce trebuie să știi despre vinurile produse în regiunea cu indicație geografică protejată „Codru”?
Articolul următor