La vârsta de 15 ani, Nicolas Bruno, un pasionat al fotografiei conceptuale, a suferit de așa numita paralizie temporară în timpul somnului. Nu este vorba de o paralizie propriuzisă, ci, în cuvinte mai simple, este vorba de o stare stranie și înspaimântătoare, în care “spiritul” pare să se fi trezit, în timp ce trupul doarme tun și nu poate fi mișcat sub nicio formă. Potrivit definițiilor date de specialiști, paralizia temporară în timpul somnului, este o stare de tranziție între somn și starea de veghe, în care, în condiții care nu au fost încă definite, apare o slăbiciune atât de mare a musculaturii, încât trezirea nu mai este posibilă. De cele mai multe ori, întâmplarea este însoțită de coșmaruri sau viziuni terifiante. Cu alte cuvinte, paralizia in somn se intampla atunci cand creierul se trezeste din starea de REM (rapid eye movement), dar corpul ramane in continuare nemiscat, scrie Webmd.com.
Nicolas avea doar sapte ani atunci cand a avut primele crize de paralizie în somn. Din cauza acestei tulburări ale somnului, Bruno a trăit experienţe cu adevărat infiorătoare, însoţite de coşmaruri care păreau extrem de reale. În timp, tânărul a devenit depresiv şi insomniac.
Ani la rând, Nicolas s-a confruntat cu această situaţie epuizantă, până în momentul în care un profesor i-a recomandat să încerce să îşi depăşească temerile şi să recreeze coşmarurile.
Pornind de la acest sfat, Nicolas a realizat o serie de fotografii care surprind „terorile” pe care le trăieşte în timpul nopţii.
“Siluetele fără chip, umbrele, fantomele și deformarea realității din jurul meu – le-am experimentat fiind complet paralizat și incapabil să mă trezesc. Pentru a obține efectul deplin pe care doresc să-l transmită munca mea, folosesc numeroase elemente de recuzită pentru a da semnificație conceptuală și mister. Am ca sursă de inspirație pictori clasici și contemporani, cum ar fi Caspar David Friedrich, Gilles Beloeil și Caravaggio”, a declarat Bruno conform alteredimages.ro
Foto: www.nicolasbrunophotography.com