Mihai Ungureanu și Ionela Țăruș, doi puști de 7 ani, au adus zâmbetul și talentul moldovenesc în scena de la ”Românii au talent”. Nu sunt la prima experiență de a convinge un juriu de performanță, așa că au obținut cu ușurință admirația și 3 de ”DA”, necesari pentru a merge mai departe.
Mihai și Ionela fac dans de performanță de la vârsta de 3 ani și au obținut mai multe premii pentru talent, ținută scenică și teatralizarea în scenă. Primul lor mare succes a fost concursul Mini Miss & Mini Mister Moldova 2011.
Acel concurs a fost o treaptă reușită de lansare și într-un timp scurt au cucerit publicul autohton. Acum doi ani, Mihai și Ionela au dus talentul lor la un show-ul televizat ”Minuta Slavî” din Rusia și au revenit acasă cu premiul II. Acum două zile, au cucerit și publicul din România.
Unica.md va urmări evoluția micuților la show-ul ”Românii au talent” și te va ține la curent. Între timp, îți propun să vezi cum ”rup” scenele internaționale doi puști de doar 7 ani.
http://www.youtube.com/watch?v=ah2wVUX92ds
text: Natalia Bodiu
Fiul unui miliardar din submersibilul Titan era la concert, în timp ce tatăl lui era căutat pe fundul Oceanului
Brian Szasz, fiul vitreg al miliardarui Hamish Harding dispărut la bordul submersibilului Titan s-a dus la un concert Blink-182, la doar câteva ore după ce a aflat despre dezastru.
Brian Szasz a confirmat luni într-o postare pe Facebook că este fiul vitreg al lui Hamish Harding, apoi câteva ore mai târziu a împărtășit o fotografie cu el participând la concertul din San Diego. În fotografie, apare zâmbind și entuziasmat de concertul pe care urma să-l vadă.
„Ce vreți să fac? Să stau acasă și să mă uit la știri?”
Profilul lui Szasz este vizibil public, deși comentariile sunt permise doar familiei și prietenilor. Toți cei care au comentat postarea și-au exprimat sprijinul pentru decizia lui Szasz.
Anunțând vestea dispariției lui Harding cu alte cinci persoane pe submersibilul OceanGate Titan, în largul coastei Newfoundland, Szasz a spus: „Hamish, tatăl meu vitreg este pierdut într-un submarin. Transmit gândurile și rugăciunile mele ca misiunea de salvare să aibă succes”.
El a făcut, apoi, o postare și pe Instagram: ”Da, am fost la concert. Ce vreți să fac? Să stau acasă și să mă uit la știri? Nu îmi pare rău că am fost la concert!”
„Mama mea mi-a cerut să șterg toate postările legate de subiect”
În cursul zilei de luni, pe Twitter, Brian a răspuns în dreptul unei postări făcute de Tom DeLonge, liderul trupei Blink-182: „Tatăl meu vitreg e la bordul submarinului dispărut. Sunt devastat, dar vin la San Diego, sper că-mi veți reda speranța și că mă veți înveseli.” Mesajul a fost șters după câteva ore, notează unica.ro, conform Los Angeles Times.
El a împărtășit un link către o știre despre dispariția miliardarului magnat al aviației – și a mai spus că a fost contactat de emisiunea Tucker Carlson pentru a discuta despre dispariția tatălui său vitreg din Dubai.
Postarea a fost ulterior ștearsă de pe contul său.
„Pentru confidențialitate, mama mea mi-a cerut să șterg toate postările legate de subiect, mulțumesc pentru sprijin” – a transmis Szasz.
Miliardarul britanic Hamish Harding s-a numărat printre cei cinci pasageri care și-au pierdut viețile în timp ce coborau cu Submersibilul Titan al companiei OceanGate Expeditions spre epava transatlanticului Titanic. Submersibilul Titan a fost dat dispărut duminică și de atunci s-au făcut eforturi mari pentru a fi găsit.
„Inimile noastre sunt alături de aceste cinci suflete”
Nava a fost localizată, în urma unor ample și intense căutări internaționale, la care a fost mobilizat și robotul subacvatic Victor 6000, capabil să atingă o adâncime de 6.000 de metri, în cursul zilei de joi.
Atât Hamish Harding, cât și ceilalți pasageri – exploratorul francez Paul-Henri Nargeolet, directorul executiv și fondatorul OceanGate, Stockton Rush, omul de afaceri britanic Shahzada Dawood și fiul său, Suleman, au murit.
„Inimile noastre sunt alături de aceste cinci suflete și de fiecare membru al familiilor lor în aceste momente tragice”, a transmis compania OceanGate Expeditions.
Coreea de Nord i-a transmis lui Vladimir Putin că îl va sprijini pe deplin, după revolta grupului paramilitar Wagner
Coreea de Nord şi-a oferit sprijinul deplin pentru Rusia după revolta grupului paramilitar Wagner, a informat duminică presa de stat.
Într-o întâlnire cu ambasadorul rus la Phenian, Alexander Matsegora, ministrul adjunct de externe nord-coreean Im Chon Il „şi-a exprimat convingerea fermă că recenta rebeliune armată din Rusia va fi suprimată cu succes”, a informat agenţia de ştiri nord-coreeană KCNA, transmite digi24.ro.
Forţele grupului paramilitar Wagner au început să-şi părăsească poziţiile din Rusia la ordinele liderului lor, Evgheni Prigojin, care a făcut cale întoarsă după ce a sfidat direct autoritatea preşedintelui rus Vladimir Putin. Im Chon Il a afirmat că „armata şi poporul rus vor depăşi cu siguranţă greutăţile şi vor ieşi în mod eroic victorioşi din operaţiunea militară specială împotriva Ucrainei”, potrivit KCNA.
Coreea de Nord a numit conflictul un „război proxy” al SUA pentru a distruge Rusia şi a condamnat ajutorul militar occidental acordat Kievului.
În calitate de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, Rusia s-a opus mult timp noilor sancţiuni împotriva Coreei de Nord din cauza programului său nuclear şi a testelor repetate de rachete.
Pe ce au cheltuit moldovenii banii în anul 2022. Ce se află în fruntea listei?
În anul 2022, o persoană cheltuia pe lună aproximativ 3.711 lei pentru necesarul de consum alimentar. Dat fiind faptul că populația din mediul urban dispune de venituri mai mari, respectiv și cheltuielile de consum ale acestei categorii de populație sunt cu 1.700 de lei mai mari față de cheltuielile populației din mediul rural, potrivit diez.md.
Cea mai mare parte a cheltuielilor a fost destinată pentru necesarul de consum alimentar – 42,8 %. Pe locul doi se află cheltuielile pentru casă, inclusiv facturile pentru apă, electricitate și gaze.
Vedeți în graficul de mai jos pe ce au cheltuit bani moldovenii în anul 2022 și cum sunt distribuite aceste cheltuieli.
Datele au fost extrase din Publicaţia „Moldova în cifre, ediţia 2023”, care cuprinde informații succinte cu privire la situaţia socială şi demografică a ţării în anul 2022 în comparaţie cu anii precedenţi.