Țări care au anunțat că își deschid granițele pentru persoanele care au primit ambele doze de vaccin anti-Covid

Șapte state au relaxat sau urmează să relaxeze condițiile de intrare pe teritoriul lor pentru persoanele vaccinate împotriva noului coronavirus cu ambele doze, informează CNN. Între cele șapte se află și România. Și persoanele care nu sunt vaccinate pot intra în aceste țări, dar vor trebui să respecte măsurile de carantină sau să prezinte test negativ Covid-19.

Iată ce state primesc cu brațele deschise turiștii vaccinați anti-Covid sau au anunțat că o vor face în viitorul apropiat:

Cipru a anunțat încă din decembrie că le va permite călătorilor care au primit ambele doze de vaccin anti-Covid să intre pe teritoriul său fără a fi nevoiți să stea în carantină. În plus, cei care dovedesc că au făcut și prima doză, și rapelul nu ar trebui să prezinte la sosire un test PCR cu rezultat negativ. Noile reguli ar trebui să intre în vigoare la 1 martie, însă nu au fost confirmate încă oficial. Se așteaptă un comunicat în acest sens.

Estonia a renunțat la măsura de carantină impusă persoanelor care vin din UE și dovedesc că s-au vindecat de Covid-19 în ultimele șase luni. De asemenea, îi primește pe cei care s-au imunizat cu seruri de la nouă furnizori din întreaga lume, printre care Moderna, Pfizer/BioNTech sau Oxford-AstraZeneca, care sunt aprobate de Uniunea Europeană.

Georgia, aflată la intersecția dintre Asia și Europa, a ales, de asemenea, să ridice restricțiile pentru cei care au primit ambele doze de vaccin anti-Covid.

Islanda. De la 1 mai, persoanele imunizate cu ambele doze de vaccin anti-Covid din țările Uniunii Europene, precum și din Liechtenstein, Norvegia și Elveția nu vor sta în carantină atunci când ajung în Islanda și nici nu vor fi obligate să prezinte un test PCR negativ.

Polonia. „Pe baza unui certificat care confirmă vaccinarea împotriva Covid-19”, călătorii din țările UE pot vizita Polonia fără a fi supuși unei carantine obligatorii de 10 zile, arată oficialii.

România. Din 18 ianuarie, conform hotărârii CNSU, turiștii care sosesc în România și dovedesc au primit ambele doze de vaccin anti-Covid, nu mai intră în carantină, chiar dacă vin din „zona galbenă”. A doua doză trebuie să fi fost administrată cu cel puțin 10 zile înainte de sosirea în țară.

Seychelles. În ianuarie, și Seychelles a intrat în rândul țărilor care au renunțat la măsura de carantină pentru călătorii care au fost vaccinați împotriva Covid-19. Persoanelor imunizate cu cele două doze de vaccin li se permite acum să intre în această țară fără a fi nevoite să stea în izolare timp de 10 zile. Cu toate acestea, cei care au fost vaccinați trebuie să prezinte în continuare un test PCR cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de a ajunge în Seychelles, precum și un certificat emis de autoritatea națională de sănătate care atestă faptul că au primit cele două doze de ser anti-Covid.

sursa

Prințesa Latifa, fiica emirului Dubaiului, susține că este ținută ostatică de tatăl ei. Tânăra se teme că va sta în închisoare toată viața ei
Articolul anterior
Moldova va primi donația de 15 milioane de euro de la Uniunea Europeană, pentru ajutor în depășirea crizei sanitare și economice
Articolul următor
Alte articole interesante