Moldova va primi donația de 15 milioane de euro de la Uniunea Europeană, pentru ajutor în depășirea crizei sanitare și economice

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a emis astăzi Decretul pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării în formă simplificată a Acordului de finanțare între Republica Moldova și Comisia Europeană privind asistența financiară în valoare de 15 milioane de euro, pentru atenuarea efectelor pandemiei.

Acordul face parte din răspunsul UE la COVID-19 în cadrul inițiativei „Echipa Europa” și a fost agreat în urma vizitei oficiale a Președintelui Maia Sandu la Bruxelles.

„Acordul prevede o donație de 15 milioane de euro, ajutor pentru depășirea crizei sanitare și economice. Am semnat acest decret pentru a face posibilă acordarea finanțării pentru Republica Moldova în contextul în care lipsește un guvern cu atribuții depline. Vom urmări cu atenție alocarea acestor fonduri. Mulțumesc Uniunii Europene pentru sprijinul ei continuu pentru cetățenii noștri”, a spus șefa statului.

Țări care au anunțat că își deschid granițele pentru persoanele care au primit ambele doze de vaccin anti-Covid
Articolul anterior
Vaccinurile dezvoltate de Rusia sunt eficiente împotriva tulpinei britanice, susțin savanții ruși
Articolul următor
Alte articole interesante