Tendință nouă la Moscova. QR cod tatuat pe mână pentru a arăta tuturor că ești vaccinat

Cea mai recentă tendință de tatuaj din Moscova ar putea fi chiar codul QR care conține pașaportul sanitar obligatoriu ce permite intrarea în restaurantele orașului, scrie The Moscow Times.

O companie de tatuaje oferă oamenilor posibilitatea să-și tatueze temporar codul QR care demonstrează că s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Tatuajele sunt temporare și se realizează pe baza adeverinței care atestă vaccinarea sau cu dovada unui test PCR Covid negativ. Ideea aparține unei companii de livrări de mâncare, Delivery Club, relizată în colaborare cu Everink Tattoo, un salon de tatuaje, și a fost gândită imediat ce autoritățile ruse au anunțat că intrarea în restaurante, baruri și cafenele se poate face doar pe baza unui pașaport sanitar, emis cu adeverința de vaccinare sau cu un test PCR negativ.

Moscova a apelat la aceste măsuri restrictive, care au intrat în vigoare la finele lunii iunie pentru a împiedica răspândirea noi variante a coronavirusului, Delta.

Astfel tatuajele cu QR codul îi vor scuti pe moscoviți de efortul de a avea telefonul la îndemână, scanarea putând fi realizată direct de pe braț.

„Am vrut să facem mai amuzantă prezentarea codurilor QR în locațiile din oraș”, au precizat reprezentanții Delivery Club prin intermediul unui comunicat de presă.

sursa

Trafic intens la vamă, pe sensul de ieșire din țară. Poliția de Frontieră vine cu un anunț
Articolul anterior
Încă o bloggeriță moldoveancă, victimă a șantajului pe Instagram. ,,Mi s-au cerut 1000 de euro, dar într-un final am achitat 600, cu reducere”
Articolul următor
Alte articole interesante