Turiștii moldoveni sunt nevoiţi să renunțe la vacanța de iarnă în România. Noile măsuri le schimbă planurile

O bună parte din turiștii moldoveni care își doreau să-și petreacă vacanța de iarnă în stațiunile montane din România s-au răzgândit și au optat, în schimb, pentru alte destinații. Asta după ce autoritățile de la București au impus persoanelor care vin din țări din afara UE să prezinte un test PCR negativ, indiferent dacă sunt vaccinate sau nu, scrie publika.md.

„În România avem rezervări, din fericire majoritatea sunt cu paşapoarte româneşti şi sunt vaccinaţi. Dar în rest vacanţa la munte majoritatea optează pentru Ucraina, pentru Bucovel. Probabil unii se vor reprofila spre alte destinaţii, deja urmează să vedem ce vor decide ei.”, a explicat Ion Jardan, administratorul unei agenţii de turism.

Mai mult, aceştia susţin că deja proprietarii mai multor staţiuni din România se plâng că, din cauza deciziilor autorităților, ei suferă pierderi importante în această perioadă.

„Testul este nevoie de achitat, costă aproximativ 30 de euro de achitat, respectiv o familie de trei persoane plus 90 de euro. 90 de euro la un pachet pentru un cetăţean de rând din Republica Moldova este destul de consistent, mai ales că banii nu îi achită pentru cabană, pentru schi, el achită pentru un test.”, a spus Ion Curmei, directorul unei agenţii de turism.

Cetățenii europeni care vin din țări din afara UE trebuie să prezinte la intrarea în România un test PCR negativ. Măsura este valabilă și pentru cei vaccinați. Persoanele nevaccinate intră în carantină pentru 10 zile. Autorităţile din România au adoptat aceste măsuri în contextul apariției tulpinii Omicron a noului coronavirus.

RTEC anunță că șoferii de troleibuze vor fi supuși unor verificări mai riguroase

Regia Transport Electric Chișinău informează că a intensificat verificările pentru șoferii de troleibuze.

doc) Primăria Municipiului Chișinău anunţă: O călătorie cu autobuzul şi  troleibuzul va costa 6 lei din 1 iulie

Instituția a publicat pe Facebook unele dintre măsurile care urmează a fi implementate pentru sporirea siguranței în trafic, transmite diez.md.

Reprezentanții Regiei Transport Electric Chișinău își propun realizarea următoarelor acțiuni:
1. Verificarea stării fizice și psihologice a conducătorilor de troleibuze;

2.  Șoferii trebuie să fie într-o stare bună de sănătate, care nu ar putea afecta capacitatea lor de a conduce în siguranță;
3. Verificarea fișelor conducătorilor și a tuturor incidentelor sau plângerilor în care au fost implicați;
4. Verificarea participării regulate la instruirile obligatorii privind respectarea regulamentului circulației rutiere;
5. Verificarea respectării cu strictețe a obligațiunilor funcționale.

Regia Transport Electric Chișinău menționează că în urma verificărilor vor fi întreprinse toate măsurile necesare, de la sancțiuni disciplinare sau financiare până la eliberări din funcție.

Operatorul municipal care gestionează transportul public precizează că este important ca șoferii să respecte legile și regulamentele de circulație și să fie supuși verificărilor de siguranță pentru a se asigura că pasagerii și participanții la trafic nu sunt supuși pericolelor.

Amintim că ieri, 24 martie, în capitală s-a produs un accident în care a fost implicat transportul public. În jurul orei 15.30, o minoră cu vârsta de aproximativ 12 ani a decedat după ce a fost lovită de un troleibuz.

Un polițist de frontieră s-a stins la doar 45 de ani. Trei copii au rămas fără tată

Ofițerul superior al Secției auto din cadrul Direcției regionale Centru, Grigore Ceban, s-a stins din viață. Colegii îndurerați au transmis un mesaj de condoleanțe.

400 de lumanari, aprinse in fata Teatrului National Timisoara. Ce  simbolizeaza? – Opinia Timisoarei

„Cu profundă tristețe și durere anunțăm despre moartea subită a colegului nostru, comisar principal Grigore ceban. La doar 45 de ani, din cauza unei probleme de sănătate, polițistul de frontieră s-a stins din viață, lăsând în urmă soția îndurerată, trei copii și mulți prieteni”, menționează Poliția de Frontieră.

Ultima sa funcție în Poliția de Frontieră era de ofițer superior al Secției auto din cadrul Direcției regionale Centru. A avut un parcurs profesional desăvârșit, fiind un extraordinar specialist și un coleg de încredere. În aceste clipe de grea încercare, suntem alături de familia îndoliată. Sincere condoleanțe, Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, se arată în mesaj.

Condoleanțe familiei îndurerate!

Maia Sandu a plantat copaci în Găgăuzia

Președinta Maia Sandu a marcat Ora Pământului plantând copaci în satul Avdarma din UTA Găgăuzia, împreună cu colegii de la Președinție, un grup de studenți de la Universitatea din Comrat și oameni din localitate. Au fost sădiți peste 5000 puieți de frasin, paltin și mălin, care vor crea o perdea forestieră de protecție a câmpurilor agricole.

„Împădurirea țării este o prioritate pentru noi pentru următorii ani. Schimbările climatice reprezintă o problemă majoră la nivel global, iar fiecare dintre noi poate contribui la îmbunătățirea calității mediului înconjurător prin gesturi simple, dar importante”, a spus șefa statului. 

Președinta Maia Sandu a menționat că azi seara, în intervalul 20.30-21.30, clădirile guvernamentale vor deconecta energia electrică pentru a se alătura mișcării globale Ora Pământului. „Vrem astfel să sensibilizăm societatea cu privire la impactul negativ al emisiilor de CO2. Împreună putem reduce aceste daune, utilizând econom și cu chibzuință resursele energetice, dar și prin creșterea suprafețelor de păduri care să ne asigure un mediu mai sănătos”, a precizat șefa statului.

Apa plată cu lămâie, cu adevărat benefică pentru sănătate?
Articolul anterior
Un depozit Amazon plin cu muncitori s-a prăbușit
Articolul următor