Ucraina prelungește regimul de carantina până în toamnă

Ministrul Sănătății din Ucraina, Maxim Stepanov, a declarat că regimul de carantina va fi prelungit cel puțin încă o lună. Ulterior, autoritățile ucrainene propun să introducă măsurile de carantină ,,adaptivă”, relatează rbc.ua.

separator

Ministrul Sănătății, Maxim Stepanov, a declarat acest lucru într-un interviu acordat pentru RBC-Ucraina, răspunzând la întrebarea dacă guvernul intenționează să ia în considerare săptămâna viitoare măsurile de extindere a carantinei.

,,Carantina noastră se încheie pe 31 iulie. Din cauza situației epidemice actuale, nu putem renunța la măsurile restrictive. Prin urmare, o vom extinde”, a explicat Ministerul Sănătății.

În iunie, Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a emis o rezoluție privind extinderea carantinei adaptive până la 31 iulie, cu reguli actualizate pentru respectarea acesteia.

Potrivit lui Oleg Ruban, șeful Serviciului ,,Госпродпотребслужбы” din Kiev, la rata de răspândire a bolii care este observată astăzi, carantina adaptivă poate rămâne încă 1,5 ani.

659.886 beneficiari de pensii și alocații sociale de stat vor primi un suport financiar unic de 700 lei din partea statului
Articolul anterior
În România, starea de alertă este prelungită cu 30 de zile
Articolul următor
Alte articole interesante