Ultimul eveniment monden la care a participat Nicolae Dabija. Era plin de viață, putere și creație

Persoanele publice de acasă deplâng trecerea în neființă a scriitorului Nicolae Dabija, răpus de infecția Covid-19. Un eveniment public recent îl arăta plin de viață pe renumitul poet, prozator și publicist. S-a întâmplat la sfârșitul lunii ianuarie, la celebrarea celei de-a XX-a ediții Gala Premiilor VIP. Anul acesta, ca nicicând, a fost un eveniment restrâns, dar valoros, cu doar 16 invitați, printre care s-a numărat și Nicolae Dabija.

Organizatoarea proiectului, directorul revistei Fashion Vip, Valentina Luchian, se arată marcată pentru această pierdere grea din domeniul culturii și a lăsat un mesaj pe pagina sa de facebook, alături de câteva poze.

Omul plin de viață, care cu siguranță încă nu-și spusese tot cuvântul

,,E prea puțin spus trist…. Nici nu vreau sa cred… Cu cine rămânem??? E îngrozitor… Doamne…. Cea mai de preț calitate a Dumnealui OMUL Nicolae Dabija…. Oare ne-am fi gândit ca asta ar fi fost ultima noastră întâlnire???? Nu, încă nu vreau sa cred… 20/12/2020/ Nicolae Dabija/ plin de viața și îmi promitea ca va trece toată nebunia asta și ne vom revedea… Doamne… cât e de trist….Oamenii mei iubiți… Oamenii mei dragi…”, a menționat Valentina Luchian.

Amintim că Nicolae Dabija a pierdut lupta cu noul coronavirus astăzi, 12 martie, după ce a fost internat în urmă cu câteva zile la Institutul de Medicină Urgentă.

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani la Comrat: Sunt funcționari din conducerea Găgăuziei

La moment, procurorii PCCOCS de comun cu ofițerii INI desfășoară percheziții în Sudul țării. Acțiunile au loc cu sprijinul angajaților „Fulger” în cadrul unei cauze penale de evaziune fiscală și spălare de bani, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Presa din regiune scrie că sunt vizați funcționari din conducerea Găgăuziei, cum ar fi prim-vicepreședintele Comitetului Executiv al autonomiei, Ilia Uzun, și deputatul Adunării Populare a Găgăuziei, Ruslan Ulianovschi.

Oamenii legii urmează să revină cu amănunte la finalizarea acțiunilor procesual-penale, timp în care persoanele vizate beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Primul lot de ouă din Republica Moldova a ajuns în UE

La data de 20.11.2024, primul lot de ouă de consum (categoria A) din Republica Moldova  a ajuns pe piața Uniunii Europene (UE), informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Astfel, producătorul care, la data de 08 octombrie 2024, a fost listat cu dreptul de export pe piața europeană, a lansat prima operațiune de export de ouă de consum. 

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) recomandă agenților economici să exploreze piața Uniunii Europene, înaintând, în acest sens,  cererea pentru export la ANSA. 

Suntem deschiși să acordăm tot sprijinul necesar pentru a ajuta operatorii din domeniul alimentar să se alinieze standardele UE prin modernizarea unităților de producere și a centrelor de colectare, marcare și ambalare a ouălor. 

Avem încrederea că, prin efort comun,  accederea produselor autohtone de origine animală, pe cele mai mari piețe internaționale, va fi mai ușoară.

La Chișinău ar putea fi construită o centrală de producere a energiei electrice

La Chișinău ar putea fi construită o centrală de producere a energiei electrice, care să asigure consumul pentru toată țara, a declarat prim-ministrul Dorin Recean, la emisiunea „Dimineața cu Radio Moldova”. Potrivit oficialului, licitația pentru un asemenea proiect a fost deja anunțată, iar investitorii prezintă un interes sporit. Scopul autorităților de la Chișinău este de a elimina dependența de importul de energie, a mai precizat premierul, scrie radiomoldova.md.

Am anunțat licitația și avem interes din partea investitorilor să construiască o stație la Chișinău de o capacitate suficientă, încât să ne asigure cu energie în Republica Moldova. Avem o creștere foarte bună a investițiilor în energia regenerabilă, și acest lucru la fel este important. Republica Moldova are toate șansele să aibă o cotă destul de mare a energie verzi. Ceea ce este foarte benefic la energia verde este că nu mai imporți agent termic cum ar fi gaz natural, altfel de combustibil lichid sau solid etc”, a spus Dorin Recean.

Potrivit Energocom, în lunile iulie-septembrie, ponderea energiei produse de Centrala termoelectrică moldovenească din regiunea transnistreană constituie 82%, în timp ce termocentralele din Chișinău și Bălți au generat doar 1% din necesarul de consum. Energia regenerabilă acoperă șase la sută din consum, iar restul este achiziționat de pe piața internațională.

Țara în care oamenii sunt rugați să-şi lase măcar vinerea maşinile acasă. Transportul în comun ar putea fi gratuit în această zi
Articolul anterior
Cum scapi de kilogramele în plus fără diete?
Articolul următor