Un atac israelian în Fâșia Gaza a ucis o familie de 10 persoane, majoritatea copii

Un atac aerian israelian în Fâșia Gaza, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a lovit o casă, ucigând cel puțin 10 palestinieni, majoritatea copii, au spus palestinienii, citați de Times of Israel.

Este vorba despre opt copii și două femei, toți din familia Abu Hatab, au spus oficialii medicali din Gaza. Alte 15 persoane au fost rănite, potrivit mai multor rapoarte.

Pe de altă parte, atacul aerian de sâmbătă, organizat în partea de vest a orașului Gaza, a înregistrat cel mai mare număr de decese într-o singură lovitură.

Mohammed Abu Hatab le-a spus reporterilor că soția și cei cinci copii ai săi au mers să celebreze împreună cu rudele sărbătoarea Eid al-Fitr. Ea și trei dintre copii, cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, au fost uciși, în timp ce un tânăr de 11 ani a fost dat dispărut. În schimb, fiul său de 5 luni, Omar, a supraviețuit.

Alghoul, care locuiește în apropiere, a declarat că avioanele de război israeliene au aruncat cel puțin trei bombe asupra casei cu trei etaje, fără a-i avertiza în prealabil pe locuitorii săi.

„Am văzut cadavrele a patru persoane, inclusiv copii, fiind duse de urgență la spital”, a spus el. „Nu am putut suporta și am fugit înapoi la mine acasă.”

El a mai spus că salvatorii au chemat un buldozer pentru a dezgropa dărâmăturile în timp ce căutau supraviețuitori sau cadavre. La scurt timp după aceea, Hamas a declarat că a lansat o salvă de rachete asupra sudului Israelului, ca răspuns la atacul aerian.

Nu a existat niciun răspuns imediat din partea IDF (armata israeliană), care a precizat anterior că va continua să lovească bazele de lansare a rachetelor și două „escadrile teroriste” Hamas din Fâșia Gaza.

“Atacurile au fost efectuate printr-o închidere rapidă a cercului, printr-o capacitate de foc letal și cu inteligența Diviziei Gaza”, a anunțat armata Israelului într-un comunicat.

De asemenea, Israelul susține mai multe cazuri de victime civile în Gaza au fost provocate de rachetele palestiniene care nu au fost lansate corespunzător. În plus, israelienii au acuzat grupurile teroriste Hamas că au lansat rachete din zone civile dens populate.

sursa: www.stirileprotv.ro

Dani Oțil și iubita sa s-au căsătorit. Primele imagini de la eveniment
Articolul anterior
Directorul Pfizer: O a treia doză de vaccin va fi necesară după 8 luni de la imunizare
Articolul următor
Alte articole interesante