Un cunoscut prezentator TV britanic, căutat cu drone și un elicopter, după ce a dispărut fără urmă pe insula Symi din Grecia

Echipele de salvare au reluat vineri dimineața căutările pentru a-l găsi pe cunoscutul jurnalist și prezentator TV britanic Michael Mosley, dispărut în timp ce se afla în vacanță pe insula Symi din Grecia, potrivit Kathimerini și Hotnews.

Michael MosleyFoto: SYSPEO / Sipa Press / Profimedia

Polițiștii, pompierii și voluntarii au participat joi la căutări, utilizând cel puțin un câine de urmărire, drone și un elicopter, dar nu au găsit nicio urmă a bărbatului de 67 de ani.

Căutările au fost extinse vineri, când mai mulți oameni s-au alăturat echipelor de salvare, scrie presa elenă.

Mosley nu a mai fost văzut de miercuri

Mosley a fost dat dispărut joi dimineața de soția sa, Clare Bailey, după ce nu s-a mai întors dintr-o plimbare la care a ieșit singur pe insula Symi din apropierea coastei turce.

El a fost văzut ultima oară miercuri la 13:30, ora locală, când a spus că va ieși la o plimbare scurtă pe o potecă de-a lungul plajei Agios Nikolaos până la satul Pedi.

Prezentatorul britanic și-a lăsat telefonul unde cei doi erau cazați.

Un mesaj privind dispariția lui Mosley a fost postat pe un grup local de Facebook – Friends of Symi – prin care localnicii erau rugați să îl caute, potrivit The Independent.

„Este o potecă care urcă pe munte, dar a fost recent lărgită și există un singur drum, așa că este imposibil să te pierzi sau să te orientezi. Nu este un traseu care să fie foarte dificil odată ce începi coborârea. Este un traseu pe care turiștii care vin în Symi îl fac în fiecare zi”, a declarat un locuitor din zonă pentru BBC Radio despre zona în care a dispărut Mosley, potrivit To Vima.

Publicația grecească notează că este vorba despre un traseu de aproximativ 3,5 kilometri.

Distanța nu este deosebit de lungă, dar, potrivit locuitorilor, o anumită parte a acesteia este accidentată.

Symi este o insulă stâncoasă slab populată cu o lungime de aproximativ 16 kilometri și în jur de 2.500 de locuitori.

Primar: Este foarte greu să te pierzi pe insulă

Poliția elenă a declarat că toate pistele sunt investigate în acest moment și că nicio ipoteză nu poate fi exclusă.

Constantina Dimoglidou, o purtătoare de cuvânt a poliției elene, a declarat că operațiunile de căutare a prezentatorului TV au început la primele ore ale dimineții dar că nu au dus la niciun rezultat.

„El era cu un alt cuplu la plaja Ag. Nikolas când a decis să se întoarcă acasă în zona Pedi din Symi. A fost în jurul orei 13:30 și și-a uitat telefonul la plajă. Fiecare tentativă de a-i da de urmă nu a produs niciun rezultat. Pur și simplu nu există nicio urmă a sa. Chiar niciuna iar pentru noi asta înseamnă că fiecare scenariu este posibil și investigat”, a spus ea.

Primarul din Symi, Lefteris Papakalodoukas, a declarat pentru ziarul Kathimerini că zona în care a dispărut prezentatorul este considerată „dificilă, deoarece este destul de stâncoasă”. Papakalodoukas a descris căldura de miercuri de pe insulă ca fiind „insuportabilă și cineva ar putea ușor să leșine în astfel de condiții”.

Mosley, a spus el, „a vrut să se întoarcă pe jos de pe plajă, dar este o distanță de aproximativ o oră și jumătate și există scurtături pe care ar fi putut să le ia”. Cu toate acestea, primarul din Symi a ținut să precizeze că „este foarte greu să te pierzi pe insulă”.

În vârstă de 67 de ani, Mosley este un prezentator TV cunoscut în Marea Britanie datorită unor emisiuni precum „Aveți încredere în mine, sunt un doctor”, difuzată de BBC. El a apărut de asemenea și în alte emisiuni transmise de BBC și a fost un invitat regulat în emisiunea „This Morning” de pe ITV.

El a popularizat dieta 5:2, o formă a postului intermitent.

Theo Rose și Anghel Damian se căsătoresc

Theo Rose și Anghel Damian se căsătoresc! Regizorul a oferit detalii despre marele eveniment din viața lor.

Cei doi vor avea o nuntă intimă, doar cu apropiați, urmând ca, atunci când timpul le va permite, să facă o petrecere mai mare, scrie presa română.

Regizorul a dezvăluit că evenimentul va fi unul restrâns și încă nu s-au gândit la dată, însă va avea loc vara asta.

„Vedem nunta ca pe un eveniment intim, ca pe un legământ în doi. Nunta cu mulți invitați ar fi ceva ulterior acestui legământ. Nu am stabilit încă date, tematici și altele de genu. Vrem ca acest legământ să fie doar al nostru la început și, când vom avea timp să respirăm, cu siguranță vom găsi o formulă de petrecere mai mare”, a dezvăluit Anghel.

Cât despre nași, Theo Rose și Anghel Damian încă oscilează, având de optat între trei cupluri. Cei doi artiști își doresc să aibă lângă ei o pereche care să le ofere un model de urmat.


O nouă sărbătoare în Republica Moldova

În R.Moldova ar urma să apară o nouă sărbătoare. Este vorba despre „Ziua Națională a Albinei”, care ar urma să fie sărbătorită anual pe 20 mai. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost înregistrat în Parlament de deputatul PAS, Gheroghe Ichim, scrie deschide.md.

Potrivit autorului proiectului, în Republica Moldova cultura creșterii albinelor, inclusiv producerea și procesarea mierii de albine și produselor apicole, constituie una din activitățile economice cu rezonanță străveche de-a lungul anilor.

Propunerea de instituire a sărbătorii menționate, vine inclusiv ca urmare a solicitărilor insistente, parvenite din partea apicultorilor din cadrul Asociației Naționale a Apicultorilor din Republica Moldova, cu scopul de mediatizare sistematică a activității apicole către societatea civilă și promovare constantă a consumului de miere și produse apicole de către populația țării și industria alimentară”, menționează deputatul.

Parlamentarul susține că promovarea sporirii consumului de miere de albine și a produselor apicole va contribui în timp la fortificarea sănătății populației țării, creșterea pieței de desfacere a mierii de albine și produselor apicole, inclusiv și prin apariția noilor oportunități de colaborare internațională între agenții economici din Republica Moldova și alte țări, care va servi drept platformă și imbold pentru implementarea celor mai avansate tehnologii şi bune practici de creștere a albinelor, producere a mierii și produselor apicole autohtone, și care nu în ultimul rând, va aduce surse financiare suplimentare în bugetul de stat și plus valoare la dezvoltarea social-economică a statului.

ATENȚIE! Imagini cu putrnic impact emoțional! O femeie a murit după ce a căzut în gol de la etajul 10 al unui bloc din sectorul Botanica al Capitalei

O femeie a murit, după ce a căzut în gol de la etajul 10 al unui bloc. Cazul a avut loc pe str. Cuza Vodă din sectorul Botanica al capitalei, scrie deschide.md.

Potrivit ofițerului de presă al Direcției de Poliție a mun.Chișinău, Svetlana Scripnic, oamenii legii au fost alertați în jurul orei 13:55. Oamenii legii întreprind toate măsurile pentru a stabili circumstanțele și motivul pentru care femeia a recurs la acest gest.

O boală misterioasă a afectat sute de canadieni, iar doctorii nu au nicio explicație certă
Articolul anterior
Ploaie cu grindină în Chișinău
Articolul următor