Un român a primit peste 1 milion de euro în Italia după un accident de muncă

Un muncitor care a suferit consecințe foarte grave din cauza unui accident de muncă a fost despăgubit cu peste un milion de euro, în Italia, scrie Rotalianul, care preia informații din cotidianul regional Gazzetta di Modena.

Accidentul a avut loc pe 25 mai 2017, când muncitorul de 30 de ani de origine română a căzut de la o înălțime de 10 metri, transmite Libertatea.ro.

El a rămas invalid pe viață și în acest moment e imobilizat într-un scaun cu rotile. Compensația de peste un milion de euro a fost deja plătită românului, dar procedurile penale sunt încă deschise. 

O nouă audiere a avut loc miercuri după-amiază la Curtea din Modena. Printre companiile implicate în accident se numără: Aec, Ptl și Fim. 

Acuzația se referă la răniri neglijente foarte grave, cu încălcarea reglementărilor de prevenire a accidentelor. Managerii celor trei companii au ajuns la proces împreună cu tehnicianul de șantier responsabil. 

În detaliu, a fost examinat modul care a condus la dinamica accidentului care a provocat leziunea foarte gravă. Și au fost analizate motivele care ar fi putut duce la căderea de la o înălțime de aproximativ zece metri. 

Imediat după accident, la fața locului au sosit și funcționarii Inspectoratului pentru Muncă și au făcut constatările de rigoare, iar la proces au fost audiați și aceștia cu privire la condițiile în care s-a petrecut totul. 

Pe baza materialului adunat și expus în fața judecătorului, dar și a mărturiilor depuse, va fi posibil așadar să se reconstruiască cele întâmplate la data de 25 mai 2017 pentru a putea fi atribuite astfel eventualele responsabilități penale.

Specialiștii îndeamnă cetățenii să se vaccineze. ,,Tulpina indiană ne amenință cu un nou val de infectări”
Articolul anterior
Ce coafuri să porți pe caniculă
Articolul următor
Alte articole interesante