Video! Resturi dintr-o rachetă cad peste o șosea aglomerată din Kiev

Capitala Ucrainei a fost atacată de ruși cu rachete balistice în plină zi, după ce rușii au atacat cu 54 de drone iraniene în noaptea de sâmbătă spre duminică, dintre care 36 au fost doborâte.

În jur de 12 explozii au fost auzite luni dimineaţă în centrul Kievului, la scurt timp după activarea sirenelor de alertă aeriană. Oamenii s-au grăbit să se adăpostească în buncăre sau la metrou, scrie Digi24.

Armata ucraineană spune că a doborât 11 rachete Iskander, însă resturi din acestea au căzut peste oraș. Imagini publicate pe rețelele sociale arată cum resturi dintr-o rachetă cad peste o șosea aglomerată din capitala Ucrainei.

„În total, 11 de rachete de tip Iskander-M şi Iskander-K au fost lansate dinspre nord” asupra Kievului şi regiunii sale, a anunţat comandantul-şef al armatei ucrainene Valeri Zalujnîi pe Telegram. „Apărarea antiaeriană (ucraineană) a distrus toate ţintele”, a precizat acesta.

Acest atac urmează celui din noaptea trecută asupra Kievului, unde au fost auzite explozii puternice. Peste 40 de rachete şi drone kamikaze de fabricaţie iraniană fiind distruse de apărarea antiaeriană ucraineană în cursul nopţii de duminică spre luni, potrivit autorităţilor.

 Maia Sandu și Volodimir Zelenski au discutat la telefon de Ziua Europei

Ieri, 9 mai, când a fost celebrată Ziua Europei, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o discuție la telefon cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, scrie tvrmoldova.md.

„De Ziua Europei, o zi dedicată unității și păcii în întreaga Europă – pace pentru care Ucraina luptă curajos ca să o păstreze – am vorbit cu Președintele Zelenskyy. Am discutat despre următorii pași pentru aderarea Republicii Moldova și Ucrainei la Uniunea Europeană, despre cooperarea și securitatea regională”, a precizat președinta Maia Sandu.

În cadrul discuției, șefa statului și-a confirmat participarea la Summitul pentru Pace în Ucraina, găzduit de Elveția în orașul Lucerna, în perioada 15-16 iunie 2024.

Clienții unor restaurante vor fi taxați dacă nu mănâncă tot din farfurie. Câți bani vor trebui să plătească

Administratorul unui restaurant din Viena, Austria, a decis să introducă o regulă conform căreia clienții care nu mănâncă tot din farfurie vor fi taxați. Aceasta regulă a fost adoptată și de un bar din Elveția.

Este vorba despre restaurantul cu specific chinezesc Lucky Wok, de tip „All you can eat (n.r. – mănânci cât poți), care se află în cartierul Florisdorf din Viena. Clienții care își umplu în exces farfuria și nu termină mâncarea sunt nevoiți să plătească o taxă în valoare de 2 euro.

Exemplul antirisipă a fost urmat de un bar din Baden, Elveția, relatează Blick.

Restaurantul atrage atenția asupra acestui lucru în meniul său: „Atenție! Vă cerem înțelegere! Se vor percepe 2 euro pentru fiecare farfurie rămasă neterminată!”, este scris vizibil pe prima pagină a meniului.

„Dar cine se uită la meniul unui restaurant unde mănânci cât poți?”, s-a întrebat un client după ce o chelneriță l-a atenționat.

„Dacă oaspeții nu își termină mâncarea, atunci este o risipă completă”, a precizat conducerea Lucky Wok. Abordarea „nu este în niciun caz intenționată ca hărțuire”, au explicat proprietarii localului.

Exemplul antirisipă a fost urmat de un bar din Baden, Elveția. Acesta percepe o taxă de 5,1 euro clienților care nu termină ce au în farfurie.

„Eu am învățat că mâncarea este valoroasă, nu o arunci!”, a explicat proprietarul Salman Ghauri, care a crescut în India. „Este foarte important să tratezi mâncarea cu respect. Întotdeauna îmi avertizez clienții de trei ori și oamenii înțeleg asta. Farfuriile se întorc aproape întotdeauna goale”, a spus el.

Johannes Hahn consideră că Moldova poate deveni membră a UE până în 2030

Comisarul european pentru buget şi administraţie, Johannes Hahn, este convins că Republica Moldova poate deveni membră a UE până în anul 2030.

Oficialul european a făcut această declaraţie răspunzând joi la întrebările jurnaliştilor în cadrul unei vizite la Chişinău, transmite infotag.md.

„Bineînţeles (Moldova poate deveni membră a UE până în 2030 – „I”). Mai este încă de lucru, dar trebuie să spun că „însoţesc” Moldova de mai bine de un deceniu, am văzut „ascensiuni şi declinuri”, dar acum văd doar o tendinţă pozitivă…. Mai este încă de lucru, dar dacă se face la timp, putem începe negocierile reale şi atunci totul este posibil…. Sunt mai mult decât sigur că totul este posibil”, a spus oficialul.

Hahn este încrezător că Moldova va reuşi să facă munca necesară şi să obţină aprobarea Consiliului UE pentru a putea începe negocierile oficiale. El a spus că „temele” pe care Moldova trebuie să le facă se referă la sistemul de justiţie şi la respectarea principiilor statului de drept.

Premierul Japoniei îşi demite fiul acuzat de abuz în serviciu
Articolul anterior
Atenție, călători! Se restabilește circulația autobuzelor pe strada Alexandru cel Bun
Articolul următor