Video! Tornadă devastatoare în Cehia: mai mulți morți și 150 de răniți, inclusiv copii

Aproximativ 150 de persoane au fost rănite în urma unei tornade produse în Cehia. Serviciul de ambulanță a declarat că sunt și persoane decedate, dar numărul lor nu este cunoscut.

Sute de case au fost, de asemenea, avariate în regiunea Moravia de Sud, potrivit presei locale. Tornada a distrus și mai multe mașini, iar în urma furtunii au izbucnit și incendii, potrivit imaginilor postate pe rețelele sociale.

În acest moment, estimăm numărul de răniți la 100-150, inclusiv copii, vârstnici. Ne ocupăm în principal de oamenii care sunt blocați în clădiri”, a spus Michaela Bothova, purtătorul de cuvânt al Serviciului medical de urgență din regiunea Moraviei de Sud, citată de postul de televiziune CT24.

Agenţia de ştiri cehă CTK l-a citat pe primarul din Hrusky, care a declarat că jumătate din sat a fost distrusă de furtună. Zeci de persoane rănite au fost internate la spitalul din Hodonin după ce tornada a trecut prin zonă şi a răsturnat şi un autobuz.

Premierul ceh, Andrej Babiš, care participă la Consiliul European, a anunțat că nu se poate întoarce de la Bruxelles în Cehia din cauza condițiilor meteo. Austria a trimis 20 de ambulanțe și două elicoptere de salvare în Moravia, a anunțat ministrul Sănătății, Adam Vojtech.

Reguli de bază pe timp de caniculă! Cum să faci față temperaturilor înalte?
Articolul anterior
România: Alocațiile copiilor vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022
Articolul următor
Alte articole interesante