Zeci de pensionari își scot lucrurile la vânzare, ca să nu moară de foame

Când sărăcia te dă afară din casă, ești nevoit să vinzi tot ce ai mai de preț ca să nu mori de foame. Este formula luptei pentru supraviețuire, pe care o aplică, de ani buni, mai mulți bătrâni de la noi. Oamenii, cu frunțile încrețite de griji și frică, înșiră pe jos lucruri de care se pot lipsi.

separator
La ei, poți găsi cărți, jucării mai vechi, veselă și chiar tehnică. Unii ies din case pe ascuns, să nu-i vadă copiii, alții se plâng că familia i-a dat uitării, arată într-un reportaj echipa de la TV 8.

O doamnă, așezată pe un capac de la o gură de canalizare, vinde prosoape, fețe de masă și o geantă veche, un calculator, aproape nou, pe care spune că i l-a dat, cândva, fiica stabilită în Italia. Femeia se întreține din pensia care nici măcar nu ajunge la 1.000 de lei.Iar această femeie a scos la vânzare hainele pe care le-a purtat cândva, dar și alte lucruri pe care le-a procurat la preț mai mic, de la un second hand. Stă lângă o policlinică din capitală, lângă alți zeci de pensionari și ei afectați de lipsuri. Din vânzarea hainelor, bătrâna speră să adune mai mulți bani ca să se opereze la un genunchi.Și alți vânzători în etate, spun că sărăcia i-a scos în stradă. Unii ascund de copii săi faptul că își vând hainele, cum ar fi bătrânica din imagini, care ne-a rugat să nu-i arătăm fața. ”Dar eu văd că și lui îi este greu. El nu știe că eu am venit. Când el vine de la lucru, eu repede merg acasă. Nu mă lasă deloc”, spune bătrâna.Iar alți bătrâni se plâng că au fost dați uitării de copii, și ei copleșiți de grijile vieții de familie. ”Eu nu mă pot vârî în familia lor. Ei au a lor. A uitat cu totul de mamă. -Când ați discutat ultima dată cu el? -Acum un an de zile. Ni-i dor să-l vedem, dar nu știu cum să-l văd”, a spus o femeie.

Conform datelor oficiale, aproape 335 de mii de pensionari moldoveni, adică jumătate din numărul total al bătrânilor, primesc o pensie mai mică decât minimul de existență, ce constituie în jur de 1.726 de lei.

O mamă și copilașul ei au dispărut fără urmă. Se cere ajutor!
Articolul anterior
O istorie emoționantă! O fetiță care s-a născut cu o greutate de 930 de grame, e deja fată mare și frumoasă
Articolul următor
Alte articole interesante