Ce beneficii pentru sănătate are mersul în picioarele goale

Iubeşti să simţi iarba sau nisipul de pe plajă atunci când te plimbi în picioarele goale? Foarte bine, acest lucru îl poți face și în continuare, pentru este benefic pentru sănătatea ta. Un studiu recent apărut în US National Library of Medicine National Institutes of Health arată că legătura dintre acest obicei şi sănătatea corpului este strâns legată interacţiunea electrică existentă între noi şi energia Pământului.

separator

Află de ce este indicat să optezi pentru mersul în picioarele goale, ori de câte ori, ți se ivește această ocazie.

1. Reduce riscul de inflamaţii în corp

Acestea stau la baza tuturor bolilor grave cu care se confruntă omenirea, de aceea potrivit unui studiu apărut în Journal of Environmental and Public Health mersul în picioarele goale împiedică apariţia acestor reacţii inflamatorii.

2. Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui

Mersul în picioarele goale are un efect benefic asupra circulaţiei sanguine la nivelul picioarelor şi a tălpilor. Astfel, durerile de la nivelul picioarelor sunt mult diminuate.

3. Te ajută să gestionezi mai uşor stresul şi detensionează

Diverse puncte de la nivelul tălpilor sunt intens stimulate, lucru care determină o detensionare şi o reducere a stresului.

4. Mersul în picioarele goale sau împământarea subţiază sângele

Acest lucru face ca sângele să fie mai puţin vâscos, ceea ce este esenţial în cazul persoanelor care suferă de boli cardiovasculare, după cum se arată într-un studiu apărut în The Journal of Alternative and Complementary Medicine. Bolile de inimă sunt corelate cu vâscozitatea crescută a sângelui, de aceea foarte multe persoane iau aspirină pentru ca sângele să se subţieze şi să curgă mai uşor.

5. Reduce riscul de cancer şi diabet

O jumătate de oră pe zi de mers în picioarele goale reduce riscul de cancer şi previne apariţia diabetului, după cum susţin cercetătorii.

Sursa

Majorări de 50% ale salariilor angajaților din grădinițe
Articolul anterior
Ea este Miss America 2018!
Articolul următor
Alte articole interesante