Chirurgul-plastician Anatolie Taran despre noile tehnici de corecție estetică a sânilor

Recent, doctorul habilitat în științe medicale Anatolie Taran a participat la Conferința Medicală organizată de Societatea chirurgilor plasticieni și esteticieni din Federația Rusă, unde au fost discutate și prezentate cele mai noi tehnici de mamoplastie augmentantă modernă.

separator

Despre noutățile din domeniul chirurgiei plastice și reconstructive a glandelor mamare dar și cele mai răspândite mituri despre implanturi aflați în interviul de mai jos:
  • unicamdunica.mdCare sunt noile tehnici utilizate la nivel internațional în operațiile de mărire a sânilor cu implanturi mamare?

  • Anatolie T.În ultimul timp, au apărut implanturi biocompatibile cu organismul și cele biorezorobabile care sunt acoperite deasupra cu o peliculă, care timp de un de zile se rezorbă. Totodată, la nivel internațional tot mai mulți chirurgi-plasticieni practică metoda transaureolară de mărire a sânilor. Anume, acea incizie până la 3,5 – 4 cm din jurul aureolei, ne permite să vizualizăm mușchiul pectoral, hemostaza și nu în ultimul rând să vedem cât de bine este aplicat implantul în partea de sus a glandei mamare.
  • unicamdunica.mdOperația de augmentare mamară are ca și efect ridicarea sânilor?

  • Anatolie T.Evident că, operația respectivă este indicată la persoanele, sânul cărora este ptozat și mai puțin dezvoltat. Iar, rezultatul acestei intervenții are ca efect ridicare sânilor mai sus.
  • unicamdunica.mdCare sunt pașii necesari de urmat  înainte de operație?

  • Anatolie T.Orice femeie care vine la consultație, în primul rând trebuie să discute cu doctorul despre ultima naștere, cum a decurs alăptarea, când a efectuat utrasonografia glandei mamare și când a fost ultima dată consultată de un medic mamolog. În cazul când toate aceste etape nu au fost efectuate, obligatoriu pacienta va fi îndreptată către ultrasonografia glandei mamare și către consultația medicului mamolog, după care va face și anumite investigații de laborator, de ex. analiza de prolactină. Care indică dacă există careva dereglări în cadrul glandei mamare. Ulterior, urmează restul investigațiilor: analiza generală a sângelui, biochimia, colograma, radiografia pulmonară, spirograma dacă este indicat (controlul calității respirației)  și consultația medicului anesteziolog și a medicului internist.
  • unicamdunica.mdCine poate fi o candidată perfectă pentru o operație de mărire a sânilor?

  • Anatolie T.Orice femeie poate să facă această intervenție. Dar, iarăși avem două situații în care candidata perfectă, este acea femeie care nu are asimetrie a glandelor mamare, iar în cazul când avem diferența acestora, deja este o problemă. Și în al doilea rând, după implantare este indicat reducerea sau excizia de țesut cutanat ptozat, înlăturarea asimetriei unei glande față de altă glandă mamară.
  • unicamdunica.mdCe de fapt reprezintă buzunarul unde se va situa implantul mamar cu silicon? Și de câte tipuri este acesta?

  • Anatolie T.Intervenția de augumentare mamară are două etape: în prima etapă se formează buzunarul, chiar după glanda mamară, adică în fața mușchiului sub aponevroză. Sau în fața aponevrozei musculare se formează primul strat de lojă sau prima disecție asupra suprafeței de formare a lojei. Ulterior, prin mușchiul toracal mare se efectuează așa-zisul buzunar din spatele mușchiului pectoral, care după ce este format acolo se aplică însăși implantul. Conform ultimelor date de literatură și a ultimelor practici chirurgicale,  în cazul când buzunarul respectiv este mai mare fără careva schimb de poziții a implantului, acest mușchi noi îl secționăm pectoral și formăm buzunarul și din mușchi, și din glanda mamară. De asta, se efectuează buzunarul în așa mod, fiindcă s-a dovedit faptul că în cazul în care mușchiul nu este secționat și implantul este plasat după el, în timpul când pacienta încordează mușchiul, implantul poate să migreze în dreapta sau în stânga.
  • unicamdunica.mdExistă dezavantaje în plasarea submusculară a implantului?

  • Anatolie T.Dezavantaje nu ar trebui să fie dacă acesta este bine plasat. Eu personal, în timpul unei asemenea intervenții plasez implantul numai după mușchi, prin faptul că numai mușchiul pectoral sau buzunarul format din mușchiul pectoral respectiv, ascunde bine implantul propriu-zis. Adică, plasarea acestuia după mușchi voalează. Deci, în practica mea, eu plasez implantul numai după mușchi, și nu după glanda mamară.
  • unicamdunica.mdÎn practica dumnevoastră ce fel de implanturi folosiți cel mai des?
  • Anatolie T.Evident că folosesc cele mai bune. Am lucrat cu trei tipuri de implanturi mamare: eurosiliconul, McGhanul și implanturi din Anglia care se numesc NeoGen. Toate trei sunt autorizate și sunt importate în țara noastră, iar specialiștii le utilizează conform legislației în vigoare.
  • unicamdunica.mdAu „termen de valabilitate” aceste implanturi? Trebuie înlocuite la un anumit interval de timp?

  • Anatolie T.Desigur, toate implanturile au termen de valabilitate, adică până când urmează a fi aplicate. Termenul de valabilitate este obligatoriu să fie scris pe cutie de la producător. Dupăce se aplică implanturile la pacientă ele nu au indicații de a fi înlocuite după un timp oarecare. Ele sunt biocompatibile, iar faptul că acestea obligatoriu trebuie schimbate este un mit. Regula de înlocuire este valabilă, doar în cazul când unul dintre implanturi se deteriorează ( pot să fie și așa cazuri), sau în cazul când pacienta slăbește sau se îngrașă, la fel este nevoie de mări sau de a micșora implanturile sau glandele mamare. Anume atunci, noi decidem împreună cu pacienta respectivă că, ea are indicații de a schimba implanturile respective.
  • unicamdunica.mdSe poate de alăptat cu silicoane?

  • Anatolie T.Am paciente care au avut operația de implantare și nu a fost o problemă să alăpteze. De asemenea, sunt doamne care nu au bine dezvoltată glanda mamară, adică au așa zisă anomalia de dezvoltare a glandelor mamare și au indicații de efectuat operația de implantare. Iar după naștere, ele pot să alăpteze fără nici o problemă. Așadar, nu este o contraindicație.
  • unicamdunica.mdCele mai răspândite mituri despre implanturi mamare: 1. Am voie să mă expun la soare? 2. Pot zbura cu avionul? 3. Femeile cu silicoane pot dezvolta cancer mamar? 4. Asemenea intervenții se pot face cu laser? 5. Ce sfat le-ați da femeilor din țara noastră pentru a fi frumoase și fericite?

  • Anatolie T.1. Desigur toate pacientele care au avut asemenea intervenții chirurgicale au o perioadă de restricție. Expunerea la soare după o operație de augumentare mamară este contraindicată. Însă, scăldatul în mare doar în orele dimineții sau seara, chiar este recomandat. 2. Cu avionul se poate zbura chiar după recuperare. Nu este adevărat faptul că implanturile se sparg sau crapă în timpul zborului. Este un mit adevărat. 3. Evident că sunt cazuri, mai exact cu zece ani în urmă în literatura de specialitate au fost menționate cazuri de cancer mamar, cauza fiind silicoanele care nu erau atât de calitative cum sunt în prezent. 4. Evident că se pot face. Dar, iarăși nu este cea mai bună metodă fiindcă incizia pe interiorul glandei mamare se efectuează cu un bisturiu special sau cu cuțitul coagulator care ne permite să nu aibă loc hemoragia, dar și cu laserul de asemenea se pot face. 5. În primul rând să aibă grijă ca în fiecare an să efectueze ultrasonografia glandelor mamare, să facă un control la medicului mamolog și dacă au vârsta de 35 -36 de ani obligatoriu să efectueze mamografia de control.

Important! Ce se întâmplă în organism după ce încetezi să mai fumezi țigări electronice

Țigările electronice au fost considerate o alternativă sănătoasă a celor clasice, dar studiile efectuate de-a lungul timpului au arătat că acestea pot afecta plămânii și, în plus, dau dependență, scrie digi-world.tv.

Ce se întâmplă în organismul tău, însă, atunci când renunți să mai utilizezi țigări electronice? Aceasta este întrebarea pe care și-au pus-o mulți oameni, iar un expert a încercat să ofere un răspuns.

Potrivit The Healthy, atunci când încetezi să mai folosești țigările electrice, tensiunea arterială scade, iar circulația sângelui se îmbunătățește, potrivit Nikolei Djordjevic, project manager al Med Alert Help.

Aceasta susține că, în anumite cazuri, poate să se îmbunătățească și respirația. Aceste țigări electronice conțin două ingrediente glicol propilen și glicerină vegetală, care atunci când sunt încălzite produc niște compuși chimici ce afectează tractul respirator, potrivit unui studiu publicat în International Journal of Environmental Research and Public Health.


Țigările electronice, la fel ca și cele obișnuite, dau dependență, motiv pentru care odată ce ai încetat să le mai folosești te poți confrunta cu simptome precum creșterea dorinței de a fuma, schimbări ale stării de spirit, probleme de concentrare, iritabilitate, dar și anxietate. Unele persoane se pot confrunta și cu dureri de cap, transpirații, insomnie, constipație.

Totodată, țigările electronice îți pot afecta simțurile, motiv pentru care odată ce ai renunțat la ele poți să observi o îmbunătățire a capacității de a mirosi ori a gustului. În plus, cele mai noi studii arată că nicotina poate crește chiar și nivelul de zahăr din sânge.

O lună mai târziu după ce ai încetat să folosești țigările electronice vei observa o îmbunătățire a sănătății plămânilor, care vor funcționa mai bine. Astfel, respirațiile scurte și tusea nu vor mai reprezenta probleme pentru tine, potrivit sursei citate.

#mamasita: 3 generații de femei în un episod: Daniela Burlaca, mama Ludmila și fiica Melisa!

Ne-am propus să venim cu un episod altfel în acest episod #mamasita și am invitat 3 generații de femei extraordinare: Daniela Burlaca, mama Ludmila și fiica Melisa!Daniela ne-a povestit despre perioada maternității și cum îi reușește să combine rolul de mamă, actriță, profesoară și regizor. Iar mama Danielei ne-a spus secretul cum crești doi copii care fac atât de multe lucruri frumoase pentru arta din Moldova, iar fiica Melisa ne-a dat detalii din casă despre relația cu mama!

#mamasita: Doina Stratan: “Divorțul meu nu a însemnat despărțirea tatălui de copii!”

Mai sinceră ca niciodată. Designerul Doina Stratan și-a povestit istoria în noul episod #mamasita. Ne-a vorbit despre cum a reușit să mențină o relație de prieteneie cu fostul soț, cât de implicat este acesta în educația copiilor, dar cel mai important cum a reușit cu doi copii mici să-și construiască o afacere de succes.

Impresionant! O bunicuță merge zilnic într-un magazin ca să citească
Articolul anterior
Internet fără griji pentru copii și părinți
Articolul următor