Compania germană BioNTech este pregătită să producă 2 miliarde de doze de vaccin, în anul 2021

Compania germană de biotehnologie BioNTech a anunțat luni că în acest an intenționează să producă două miliarde de doze de vaccin împotriva COVID-19, un număr semnificativ mai mare decât precedentul obiectiv de 1,3 miliarde de doze.

BioNTech și partenerul său american Pfizer au ajuns la această nouă estimare ținând cont de „noul standard” care permite administrarea a șase doze dintr-un flacon de vaccin, în loc de cinci, transmite Agerpres.

„În prezent, credem că putem livra un număr total de aproximativ două miliarde de doze până la finele lui 2021”, a informat BioNTech, într-o prezentare publicată pe pagina sa de Internet.

BioNTech și Pfizer produc vaccinuri COVID-19 la șase facilități de producție și se așteaptă ca, la finele lunii februarie, să devină operațională o nouă linie de producție la Marburg, Germania, care va putea fabrica până la 750 de milioane de doze pe an.

Cantitatea de doze de vaccin disponibilă este una dintre mizele majore ale strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 la nivel mondial.

Fabrica de la Marbourg, cea de-a doua din Germania care va produce vaccinul dezvoltat de BioNTech și Pfizer, ar putea furniza 250 de milioane de doze suplimentare în primul semestru, o producție care se va adăuga celei realizate la fabrica de la Puurs (Belgia), unde sunt produse loturile de vaccinuri destinate Uniunii Europene.

Anunțul celor de la BioNTech vine după ce, miercuri, Comisia Europeană a informat că a făcut o nouă comandă pentru 200 de milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, plus 100 de milioane ca opțiune. Aceste noi doze se vor adăuga celor 300 de milioane deja cumpărate, dublând astfel numărul de doze achiziționate de UE de la Pfizer/BioNTech.

De asemenea, vineri, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a actualizat prospectul vaccinului Pfizer/BioNTech, stabilind că din fiecare fiolă pot fi extrase șase doze de vaccin, față de cinci până în prezent.

Situație critică: O localitate din Moldova ar putea intra în carantină totală
Articolul anterior
Anna Zavorotnyuk, despre o fotografie cu mama sa bolnavă: ,,Arătați empatie!”
Articolul următor
Alte articole interesante