Declarația alarmantă a unui expert: ,,Cezarienele se fac pe bandă rulantă. Nu se face curățenie între operații”

În jur de 35 de bebeluși născuţi în ultima lună la Maternitatea Giuleşti, din București, au fost infectaţi cu stafilococ auriu. Ministerul Sănătății a deschis o anchetă, iar declarațiile sunt îngrijorătoare.

separator

Maternitatea ar putea fi redeschisă la sfârşitul săptămânii, dacă analizele luate vor arăta că infecţia intraspitalicească a fost lichidată după igienizare.

Într-o conferinţă de presă, Ministrul sănătăţii a anunţat că situaţia extrem de gravă ar fi fost generată de numărul prea mare de cezariene. Practic, numărul intervenţiilor chirurgicale este cu mult mai mare decât cel al naşterilor naturale.

,,La Maternitatea Giuleşti, chiar am nişte date statistice, în luna octombrie de exemplu s-au făcut 240 de cezariene si 114 naşteri au fost spontane. La nivelul ţării, tot aşa: 70% cezariene, 30% spontane.

„Având în vedere ca nu avem multiple sali de operatie, cezarienele se fac pe bandă rulantă și nu există timpul fizic pentru a face curăţenie ca la carte”, a fost declarația Ministrului Sănătății.

Jennifer Lopez, răvășitoare! A îmbrăcat o rochie cu despicătură adâncă, la aproape 50 de ani
Articolul anterior
Caz tragic în Rusia. O campioană în arte marțiale a murit în cadă cu telefonul în mână
Articolul următor
Alte articole interesante