Directorul executiv Moderna: Vaccinul va oferi probabil imunitate de până la câţiva ani

Vaccinul Covid-19 al Moderna va oferi probabil protecţie de până la câţiva ani, a declarat joi directorul executiv al companiei.

Compania de biotehnologie din SUA, care a uimit lumea anul trecut, venind cu un vaccin împotriva bolii cauzate de noul coronavirus într-un timp record a primit miercuri aprobarea pentru comercializare de la Agenţia Europeană a Medicamentului.

Durata de protecţie a vaccinurilor Covid-19 este o întrebare persistentă pentru oamenii de ştiinţă şi autorităţile de reglementare.

„Scenariul de coşmar care a fost descris în mass-media în primăvară cu un vaccin care funcţionează doar o lună sau două este, cred, în afara discuţiei”, a declarat Stephane Bancel, CEO al Moderna, la un eveniment organizat de grupul de servicii financiare Oddo BHF.

„Dezintegrarea anticorpilor generaţi de vaccin la oameni este foarte înceată (…) Credem că va exista o protecţie potenţial pentru câţiva ani.”, a declarat Stephane Bancel.

Bancel a adăugat că compania sa este pe cale să demonstreze că vaccinul său este eficient şi împotriva variantelor de coronavirus observate în Marea Britanie şi Africa de Sud.

sursa: www.mediafax.ro

Donald Trump, blocat pe Facebook și Instagram până la sfârșitul mandatului la Casa Albă
Articolul anterior
În toiul iernii, la Bardar, au înflorit primele lalele
Articolul următor
Alte articole interesante