Doctorițe din China, obligate să se tundă zero înainte de a fi trimise în spitalele din Wuhan

Un spital din China a fost acuzat că și-a forțat medicii de sex feminin să se radă în cap pentru a-și arăta determinarea de a lupta cu coronavirusul nou, înainte de a fi trimise la Wuhan, pentru a trata pacienții.

separator
Filmările care au apărut pe rețelele sociale și pe platforme de știri arată mai multe doctorițe și asistente medicale care sunt tunse zero, în timp ce multe din ele izbucnesc în lacrimi, relatează Daily Mail, care citează presa chineză.Clipul a stârnit revoltă în mediul online, mulți dintre utilizatori condamnând practicile spitalului. Ulterior, instituția a afirmat apăsat că toți angajații s-au oferit voluntar să se tundă zero, ca o modalitate de a preveni infecția.

Controversa a început atunci când ziarul local Gansu Daily a publicat o filmare pe contul de pe o rețea socială. 15 angajate de la Spitalul Provincial pentru Femei și Copii din Gansu sunt filmate în timp ce sunt pregătite să meargă la Wuhan. 14 dintre ele au fost tunse zero.

Unii utilizatori de social media acuză că spitalul a folosit imaginile pentru a atrage atenția asupra „sacrificiilor” făcute pentru combaterea epidemiei. Un alt comentator a spus că este „inacceptabil ca spitalul să-și forțeze angajații să se jertfească pentru a promova spiritul devoțiunii”.

Spitalul a negat acuzația că și-a forțat angajații să-și radă capetele, susținând că toate femeile au ales să se tundă și că aceasta este o „practică comună” în rândul medicilor.Comisia Națională de Sănătate din China a trimis, până în prezent, 21.569 de lucrători medicali din întreaga țară la Wuhan, pentru a ajuta la combaterea coronavirusului, potrivit Xinhua. Armata a trimis, de asemenea, 2.600 de medici militari în epicentrul epidemiei, potrivit aeleiași surse.

Sursa: www.digi24.ro

Care este cauza căderii părului în anotimpul rece și cum o poți preveni!
Articolul anterior
În Moldova a fost declarată perioadă epidemică de gripă și infecții respiratorii acute
Articolul următor
Alte articole interesante