Ai tic nervos la pleoape? Iată adevăratul motiv

Ticurile nervoase sunt procese involuntare care interesează un anumit grup de mușchi și apar spontan. Acestea reprezintă spasme motorii rapide, stereotipe și recurente. Cu excepția cazurilor când au un caracter persistent și repetitiv, având la bază anumite tulburări neurologice, spasmele la pleoape sunt ușoare și durează de regulă câteva secunde și oricine le poate experimenta cel puțin o dată în viață. Totuși, acestea pot avea la bază anumiți factori declanșatori.

separator
ooooooo

1. Stresul

Tremorul ochiului este unul dintre semnele de stres. Somnul și procedurile de relaxare nervoasă ajută la eliminarea acestuia. Dacă problema este cronică, încearcă să identifici cauza din spatele stresului pentru a o înlătura.

2. Lipsa de somn

Somnul insuficient poate provoca spasme la pleoape. Un adult trebuie să ia cel puțin 8-9 ore de somn pe zi. Odihna este esențială pentru refacerea mușchilor și prevenirea spasmelor.

3. Oboseala

Oboseala cauzată de nesomn sau muncă continuă poate duce la spasme ale mușchilor din jurul ochilor. Lipsa de energie duce la slăbiciune musculară și spasme. Spasmele cauzate de oboseală se vindecă rapid, cu odihnă adecvată și somn de 7-8 ore pe noapte.

4. Deshidratarea

Deshidratarea poate afecta toți mușchii corpului, inclusiv pe cei din jurul ochilor și sprâncenelor. Mușchii au nevoie de apă și electroliți pentru a funcționa corespunzător.

5. Cofeina

În acest caz ar fi bine să reduci consumul de cafea într-o săptămână sau două și să urmărești dacă semnul dispare. Ceaiul, alcoolul și alte băuturi energizante pot cauza aceeași problemă.

6. Tulburările de alimentație

Lipsa unor nutrienți în organism, cum ar fi magneziul sau calciul, poate cauza crampe musculare, inclusiv ticuri la ochi. Încearcă să incluzi în dietă alimente bogate în calciu, precum iaurtul, peștele, sardinele, tofu, mazărea, fasolea sau cerealele integrale. Magneziul se găsește în ovaz, grâu, semințe de dovleac, floarea soarelui, boboase.

Și anumite afecțiuni medicale pot cauza spasme ale ochilor, printre acestea se numără hipertiroidismul, răceala, gripa, sinuzita, anemia, diabetul.

Alimentează-te corect și menține un stil de viață sănătos – acest lucru va ajuta corpul tău să funcționeze corespunzător!

Revista NUNTA by AURA prezintă: Frumusețea între mit și adevăr
Articolul anterior
Giovanna Antonelli, romantică în brațele iubitului ei!
Articolul următor
Alte articole interesante