Află cum poţi beneficia de 5 antrenamente gratis la Unica Sport

Fii sănătoasă şi frumoasă cu Calciu D3 Nycomed și UNICA SPORT

Calciu D3 Nycomed, Unica Sport și rețeaua de farmacii Farmacia Familiei vă oferă o posibilitate minunată – 5 ANTRENAMENTE CADOU!

P La cumpărarea unui ambalaj de Calciu D3 Nycomed, în perioada 15.06.2014 – 15.09.2014 din orice farmacie a rețelei Farmacia Familiei (Chișinău), veți primi un certificat cu 5 ANTRENAMENTE GRATUITE în rețeaua UNICA SPORT.

Condițiile certificatului
• Un certificat poate fi folosit doar de către o persoană într-o singură filială UNICA SPORT și doar o singură dată.
• Dacă aveți mai multe certificate, vă recomandăm să le faceți cadou persoanelor apropiate.
• Atenție! Antrenamentele nu se cumulează.
• Oferta este valabilă numai la prezentarea certificatului și bonului de casă din orice farmacie a rețelei Farmacia Familiei, în care să fie indicată procurarea preparatului Calciu D3 Nycomed.

Certificatul este valabil până la 31.08.2014

Calciu este unul dintre cele mai importante minerale pentru organism.

Acesta formează baza corpului nostru: oase, dinți, păr și unghii. Prin urmare, aportul insuficient de calciu afectează în primul rând aspectul fizic al persoanei: starea pielii, părului, unghiilor, dinții, ținuta și digestia. Deficitul de calciu afectează majoritatea funcțiilor vitale ale omului.

caderea-parului

Pacienții, la care a fost  depistat deficitul de calciu, prezintă acuze la: căderea sau fragilitatea părului, deteriorarea unghiilor (exfoliere și rugozitate), probleme dentare (carii, parodontoza, înnegrirea smalțului etc.) Bolile dinților implică probleme digestive, afectează creșterea și dezvoltarea omului.

Calciu este un mediator universal implicat în metabolism, deoarece reglează mai multe procese intracelulare. Dar știm cu toții că, un metabolism bun – asigură sănătatea și frumusețea.

Deficiența de calciu duce la scăderea masei osoase și dereglează microstructura țesutului osos, prin urmare are loc deformarea coloanei vertebrale, micșorarea staturii și se pierde linia taliei.

646x404

Vitamina D, în asociere cu calciu, este extrem de importantă pentru menținerea sănătății și frumuseții. Vitamina D – reglează nivelul de calciu în sânge, prin accelerarea absorbției sale din alimente în intestin, activează re-absorbția acestuia în rinichi,  îmbunătățește procesul de formare și mineralizare a oaselor și are importanță fundamentală în formarea scheletului sănătos. Aportul insuficient de calciu și vitamina D duce la dezvoltarea unei boli grave – osteoporoza. Oasele devin poroase, fragile, sau deformate. Deficiența de vitamina D, de asemenea, poate duce la scăderea masei musculare, tulburări de coordonare neuromusculară și, prin urmare, crește riscul de căderi și fracturi.

Pentru a rămâne tânără, energică și cu un aspect frumos, este necesar de a asigura zilnic organismul cu o cantitate suficientă de calciu și vitamina D. Pentru aceasta este nevoie de o dietă echilibrată și consum de alimente care conțin calciu și vitamina D.

calcium-food

Din diferite motive, nu  întotdeauna  ne reușește. Care ar fi soluția?

În acest caz, medicii recomandă administrarea preparatelor cu conținut de calciu. Preparatul  „Calciu D3 Nycomed” conține 500 mg de calciu si 200 UI de vitamina D3 – doza de 2 tablete pe zi este suficientă, aceasta satisface pe deplin necesarul zilnic.

Studiile clinice asupra preparatului „Calciu D3 Nycomed”, au dovedit că acesta îmbunătățește starea părului și unghiilor. După o cură de tratament, 85% dintre pacienți au remarcat o scădere sau încetarea căderii părului și creșterea indicatorilor de grosime și densitate a părului. Toți pacienții au observat o îmbunătățire a calității unghiei, iar la 70% unghiile au devenit mai tari, mai netede și nu se exfoliază.

Fără titlu-2-Recovered-Recovered

„Calciu D3 Nycomed” este administrat pentru prevenirea și tratamentul deficitului de calciu și/sau vitamina D. Pacienților vârstnici, medicii recomandă de a administra „Calciu D3 Nycomed Forte”. Preparatul conține 500 mg de calciu și doza dublă de vitamina D3 (400 UI) și este indicat în terapia combinată și profilaxia osteoporozei. Osteoporoza este cel mai frecvent întâlnită la persoanele în vârstă. Totodată, medicii sunt alarmanți de faptul că, în ultimii ani, această patologie a întinerit semnificativ. Astfel, persoanele cu alimentație neregulată și/sau incorectă, dezechilibrată, trebuie se acorde atenție acestor date și să ia măsuri pentru a forma o alimentație echilibrată.

Acesta este un medicament. Citiţi cu atenţie prospectul. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului. Medicamentul se eliberează  fără prescripție medicală.

Producător: „Takeda Nycomed Pharma AS”, Norvegia. Reprezentanța Permanentă Takeda Osteuropa Holding GmbH în Republica Moldova: MD 2004 Chișinău, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt, 171/1.
Tel:.. +373 (22) 85 30 30
Fax:. +373 (22) 85 30 31

Cazuri în creștere de infecții cu rotavirus în țara noastră. Care sunt simptomele

Medicii susțin că numărul bolnavilor este mult mai mare decât în anii precedenți, iar secțiile de boli infecțioase și de pediatrie sunt supraaglomerate.

În secția de copii a Spitalului Raional Comrat, numărul pacienților cu infecție cu rotavirus este în creștere, notează Gagauzinfo.md, conform www.realitatea.md.

Rotavirusul este un virus contagios, care determină gastroenterite infecțioase, în special la sugari și copii mici. Simptomele includ diareea severă apoasă, voma, febra, durerea abdominală, lipsa poftei de mâncare. Potrivit șefei spitalului, Nina Răilean, infecția se activizează anual, odată cu sosirea perioadei reci a anului. Totuși, în acest an, amploarea ei este mult mai mare.

„Secția de boli infecțioase și pediatria sunt supraaglomerate. Sunt înscriși copii de diferite vârste și în număr mai mare decât înainte. Infecția cu rotavirus este de obicei asociată cu răceala comună. Probabil că oamenii încă economisesc bani și nu includ încălzirea. Probabil, acesta este unul dintre motivele creșterii drastice a numărului de cazuri”, spune Nina Railean.

La moment, în secția de pediatrie a spitalului regional din Comrat sunt 31 de copii, iar în secția de boli a aceleiași insituții sunt spitalizați 27 de pacienți, majoritatea fiind copii.

În Republica Moldova vaccinarea împotriva Rotavirusului este obligatorie. Serul se administrează la vârsta de două luni, iar a doua doză – la patru luni. La nivel global, infecția cu rotavirusul duce la decesul a circa 500 000 de copii cu vârsta de până la cinci ani.

Rotavirusul este cea mai fecventa cauza de diaree severa la nou-nascuti si la copiii sub 2 ani. Se impune spitalizarea in cazurile de deshidratare severa, aceasta fiind o cauza frecventa de deces.

Cum se transmite infecția?

Virusul are un mecanism de transmitere fecal-oral (igiena necorespunzătoare a mâinilor, consum de alimente sau apă contaminate).

Cum putem preveni infecția cu rotavirus?

Masurile de igienă personală (spălarea frecventă a mâinilor) și păstrarea alimentelor în condiții corespunzătoare înainte de a fi consumate reduc transmiterea infectiei. Alăptarea are rol în prevenție și în ameliorarea simptomelor în caz de infectie.

Vaccinarea este este recunoscută ca principală măsură de control și de profilaxie primară pentru prevenirea bolii.

Vaccinurile antirotavirus conțin tulpini atenuate care nu pot cauza boala, însă generează un răspuns imun ce conferă protecție. Acestea se administrează pe cale orală, în doze multiple, doar în primul an de viață al copilului.

Cum se tratează infecția cu rotavirus?

Tratamentul în infecția cu rotavirus este în general simptomatic și are că scop principal reducerea pierderilor de lichide prin administrarea de fluide și săruri de rehidratare orală, controlul febrei prin administrarea de antitermice, administrarea de antiemetice pentru stoparea vărsăturilor și utilizarea antidiareicelor pentru reducerea scaunelor apoase. În funcție de gradul de deshidratare, copiii care au o formă ușoară sau medie de deshidratare pot primi lichide și săruri de rehidratare pe cale orală la domiciliu, însă copiii care prezintă forme severe de deshidratare vor necesită rehidratare pe cale intravenoasă sub observație medicală.

Antibioticele nu sunt indicate, ele neaducând vreun beneficiu în infecția cu rotavirus.

La adulți infecția cu rotavirus este cel mai frecvent asimptomatică.

Femeile din Moldova vor fi identificate și notificate automat privind efectuarea screening-ului de col uterin

Femeile din Moldova vor fi identificate și notificate automat privind efectuarea screening-ului de col uterin prin intermediul unui sistem informațional automatizat „Registrul de screening cervical”.

Femeile vor fi notificate automat privind efectuarea screening-ului cervical

Registrul va oferi posibilitatea să urmărească fiecare caz în mod organizat și va contribui la identificarea etapei de pre-cancer sau cancer la paciente, transmite IPN.

Femeile eligibile cu vârsta cuprinsă între 25 și 61 ani urmează să ajungă la tratamentul necesar în limita unor termeni prestabiliți. 

Despre aceasta a anunțat medicul ginecolog Diana Văluță, șefa Unității de Coordonare a Implementării Screening-ului de Col Uterin, Institutul Mamei și Copilului.

În cadrul evenimentului de prezentare a rezultatelor Maratonului virtual „Păstrează sănătatea. Fă testul citologic!”, medicul a menționat că registrul se bazează pe sistemul informațional al asistenței medicale primare unde toată populația este introdusă conform listelor medicilor de familie. 

Fiecare femeie eligibilă va fi anunțată prin intermediul unui apel telefonic, sms sau prin rețele de socializare. În discuție cu medicul de familie, pacienta va anunța decizia sa privind modalitatea de invitație la screening de col uterin. Screening-ul va fi efectuat o dată la trei ani, atunci când persoana este testată negativ. În cazul în care rezultatul este pozitiv, femeia va fi chemată o dată la șase luni sau mai des.

„Am intrat în faza de implementare a programului. Noi instruim medicii de familie să utilizeze acest instrument. Am reușit să învățăm asistența medicală primară din Chișinău, continuăm în teritoriu. Atunci când vom familiariza toate instituțiile medicale cu acest instrument, mecanismul va deveni funcțional pentru femeile noastre. Ne-am propus termeni de implementare a mecanismului de la jumătate de an până la 12 luni”, a explicat medicul.

Natalia Plugaru, reprezentanta adjunctă a Fondului ONU pentru Populație (UNFPA), a menționat importanța prevenirii cancerului de col uterin și încurajării femeilor de a face testul citologic în scop profilactic. Prin intermediul Maratonului virtual „Păstrează sănătatea. Fă testul citologic!” desfășurat recent în Moldova a fost făcut un apel către femei ca ele să facă testul și să informeze din surse veridice.

Reprezentanta UNFPA Moldova a spus că mai există provocări în rândul femeilor și frica de rezultatul testului. 

„Noi ne-am dorit să transmitem prin mesaje simple informații către femei ca să meargă și să facă acest screening. Indiferent de rezultatul primit, pozitiv sau negativ, ele trebuie să fie sigure că la etapele pre-canceroase acest lucru poate fi tratat. Noi vom continua să investim în sistemul de sănătate, pentru că este important să menținem calitatea serviciului, vom investi în echipament, în calitatea prelevării, în specializarea medicilor, în sistemul de colectare a datelor și în monitorizare”, a spus ea.

Natalia Plugaru a afirmat că prin intermediul partenerilor și mass-media campania de informare va continua, mai ales în mediul rural. 

„Aceasta campanie ne-a arătat că femeile din mediul rural fie nu au acces la sursele de informație, fie se află în zone mai distanțate de unitățile medicale. Ele sunt cele mai vulnerabile în acest sens. Este important să ajungem la aceste femei cu informație și mesajul necesar ca să-și facă testul citologic și să prevină cancerul de col uterin”, a conchis reprezentanta UNFPA Moldova.

Anual, în Republica Moldova, cu stări pre-canceroase ale colului uterin sunt diagnosticate 600-700 de femei, iar 300–350 de femei primesc diagnosticul de cancer cervical.

Boli care „se citesc” pe unghii. Ce semne arată dacă ai probleme cu ficatul sau tiroida

Unghii galbene, curbate sau cu pete albe? Sau poate negre, casante ori prea moi? Toate aceste indicii pot semnala diverse probleme de sănătate. 

insignă Continent Idol unghii sanatoase - wichitafallsmcc.org

Sănătatea unghiilor trădează starea în care se află întregul tău corp. Cea mai bună dovadă este reacția rapidă cu care răspund atunci când organismul suferă de lipsa de vitamine sau de boli infecțioase, cardiace, pulmonare sau hormonale.

Numeroase boli pot debuta sau evolua cu modificări ale unghiilor. Iată câteva semnale de alarmă pe care unghiile ți le pot da în privința stării de sănătate.

Unghii striate: hipotiroidie, anemie, menopauză

Chiar dacă este o anomalie frecventă, nu o subestima. Ea poate ascunde o hipotiroidie, dereglare a tiroidei caracterizată printr-o producție insuficientă de hormoni.

De asemenea, aceste denivelări pot să anunțe instalarea menopauzei, în special atunci când sunt însoțite de o deshidratare a unghiei. Analizează-le și nu te panica, pentru că în cele mai multe cazuri unghiile striate sunt doar semnele îmbătrânirii.

Unghiile curbate: ciroză, hipertiroidie, afecțiuni pulmonare

În cirozele hepatice pot apărea benzi paralele, formând așa-numită leuconichie – colorarea în alb a patului unghial. În anemia feriprivă, adică anemia provocată de lipsa de fier, unghiile pot fi curbate, concave și friabile.

În afecțiunea glandei tiroide (hipertiroidia) apare onicoliza, adică desprinderea unghiei de patul unghial. Unghii lucioase și curbate convex, comparate cu sticlă și degetele mâinilor cu falangele distale îngroșate, așa-zisele degete de toboșar, pot apărea în bolile cardiovasculare cianozante, în cancerul pulmonar și în ciroza hepatică.

Culori neobișnuite: probleme circulatorii, hormonale, pulmonare sau cardiace

Culoarea unghiilor ascunde și ea ceva. Paloarea nu este un semn tocmai bun, întrucât trădează prezența anemiei sau a unor afecțiuni circulatorii (circulație proastă, oxigenare slabă a sângelui). Petele albe, micuțe, cunoscute ca fiind cauzate de lipsa de calciu, sunt de fapt un deficit de cheratină.

Prezența striațiilor verticale negre (precum un cod de bare) atrage serios atenția asupra unei posibile maladii grave. Unghiile negre pot trăda unele probleme hormonale, dar colorația apare și din cauza administrării unor medicamente.

Afectiunile Unghiilor – Manifestari si Cauze - Dermatologie DermaSkin  Timisoara

Unghiile galbene, specifice fumătorilor, marchează impregnarea cu nicotină sau, pe de altă parte, pot trăda diabet, boli pulmonare sau ale sistemului limfatic. De asemenea, unghiile cu pete alb-gălbui, îngroșate pot semnala existența onicomicozei (ciuperca unghiei).

Nu în cele din urmă, unghiile vineții semnalează o boală de inimă.

Unghiile casante, care se exfoliază ușor, semnul carențelor

Fragilitatea unghiilor trădează întotdeauna deficiențele de care suferă organismul, așa că mizează pe o cură de vitamine, nu pe o ojă cu efect de întărire. Dermatologii recomandă în acest caz fierul, zincul, siliciul și vitamina B.

Ai mare grijă și la ce alimente consumi, întrucât fibrele (fructele uscate, cerealele, pâinea) consumate în cantități mari perturbă fixarea fierului în organism.

Ca și în cazul fragilității, aceleași carențe de vitamine se fac vinovate și de dezlipirea stratului extern de cel intern al unghiei (exfolierea). Această problemă apare mai ales după vârstă de 50 de ani, când producția de hormoni se diminuează și unghiile sunt mai puțin hidratate, deci mai fragile.

Unghiile moi ascund lipsa de sulf

În mod normal, sulful este prezent în unghie, fiind responsabil de duritatea sa.

Ca să previi această problemă, încearcă să mănânci alimente bogate în acest element, precum varză, fructe de mare, ouă, ceapă sau castraveți.

sursa

Exerciții recomandate în timpul sarcinii!
Articolul anterior
Omletă picantă
Articolul următor