Află cum poţi beneficia de 5 antrenamente gratis la Unica Sport

Fii sănătoasă şi frumoasă cu Calciu D3 Nycomed și UNICA SPORT

Calciu D3 Nycomed, Unica Sport și rețeaua de farmacii Farmacia Familiei vă oferă o posibilitate minunată – 5 ANTRENAMENTE CADOU!

P La cumpărarea unui ambalaj de Calciu D3 Nycomed, în perioada 15.06.2014 – 15.09.2014 din orice farmacie a rețelei Farmacia Familiei (Chișinău), veți primi un certificat cu 5 ANTRENAMENTE GRATUITE în rețeaua UNICA SPORT.

Condițiile certificatului
• Un certificat poate fi folosit doar de către o persoană într-o singură filială UNICA SPORT și doar o singură dată.
• Dacă aveți mai multe certificate, vă recomandăm să le faceți cadou persoanelor apropiate.
• Atenție! Antrenamentele nu se cumulează.
• Oferta este valabilă numai la prezentarea certificatului și bonului de casă din orice farmacie a rețelei Farmacia Familiei, în care să fie indicată procurarea preparatului Calciu D3 Nycomed.

Certificatul este valabil până la 31.08.2014

Calciu este unul dintre cele mai importante minerale pentru organism.

Acesta formează baza corpului nostru: oase, dinți, păr și unghii. Prin urmare, aportul insuficient de calciu afectează în primul rând aspectul fizic al persoanei: starea pielii, părului, unghiilor, dinții, ținuta și digestia. Deficitul de calciu afectează majoritatea funcțiilor vitale ale omului.

caderea-parului

Pacienții, la care a fost  depistat deficitul de calciu, prezintă acuze la: căderea sau fragilitatea părului, deteriorarea unghiilor (exfoliere și rugozitate), probleme dentare (carii, parodontoza, înnegrirea smalțului etc.) Bolile dinților implică probleme digestive, afectează creșterea și dezvoltarea omului.

Calciu este un mediator universal implicat în metabolism, deoarece reglează mai multe procese intracelulare. Dar știm cu toții că, un metabolism bun – asigură sănătatea și frumusețea.

Deficiența de calciu duce la scăderea masei osoase și dereglează microstructura țesutului osos, prin urmare are loc deformarea coloanei vertebrale, micșorarea staturii și se pierde linia taliei.

646x404

Vitamina D, în asociere cu calciu, este extrem de importantă pentru menținerea sănătății și frumuseții. Vitamina D – reglează nivelul de calciu în sânge, prin accelerarea absorbției sale din alimente în intestin, activează re-absorbția acestuia în rinichi,  îmbunătățește procesul de formare și mineralizare a oaselor și are importanță fundamentală în formarea scheletului sănătos. Aportul insuficient de calciu și vitamina D duce la dezvoltarea unei boli grave – osteoporoza. Oasele devin poroase, fragile, sau deformate. Deficiența de vitamina D, de asemenea, poate duce la scăderea masei musculare, tulburări de coordonare neuromusculară și, prin urmare, crește riscul de căderi și fracturi.

Pentru a rămâne tânără, energică și cu un aspect frumos, este necesar de a asigura zilnic organismul cu o cantitate suficientă de calciu și vitamina D. Pentru aceasta este nevoie de o dietă echilibrată și consum de alimente care conțin calciu și vitamina D.

calcium-food

Din diferite motive, nu  întotdeauna  ne reușește. Care ar fi soluția?

În acest caz, medicii recomandă administrarea preparatelor cu conținut de calciu. Preparatul  „Calciu D3 Nycomed” conține 500 mg de calciu si 200 UI de vitamina D3 – doza de 2 tablete pe zi este suficientă, aceasta satisface pe deplin necesarul zilnic.

Studiile clinice asupra preparatului „Calciu D3 Nycomed”, au dovedit că acesta îmbunătățește starea părului și unghiilor. După o cură de tratament, 85% dintre pacienți au remarcat o scădere sau încetarea căderii părului și creșterea indicatorilor de grosime și densitate a părului. Toți pacienții au observat o îmbunătățire a calității unghiei, iar la 70% unghiile au devenit mai tari, mai netede și nu se exfoliază.

Fără titlu-2-Recovered-Recovered

„Calciu D3 Nycomed” este administrat pentru prevenirea și tratamentul deficitului de calciu și/sau vitamina D. Pacienților vârstnici, medicii recomandă de a administra „Calciu D3 Nycomed Forte”. Preparatul conține 500 mg de calciu și doza dublă de vitamina D3 (400 UI) și este indicat în terapia combinată și profilaxia osteoporozei. Osteoporoza este cel mai frecvent întâlnită la persoanele în vârstă. Totodată, medicii sunt alarmanți de faptul că, în ultimii ani, această patologie a întinerit semnificativ. Astfel, persoanele cu alimentație neregulată și/sau incorectă, dezechilibrată, trebuie se acorde atenție acestor date și să ia măsuri pentru a forma o alimentație echilibrată.

Acesta este un medicament. Citiţi cu atenţie prospectul. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului. Medicamentul se eliberează  fără prescripție medicală.

Producător: „Takeda Nycomed Pharma AS”, Norvegia. Reprezentanța Permanentă Takeda Osteuropa Holding GmbH în Republica Moldova: MD 2004 Chișinău, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt, 171/1.
Tel:.. +373 (22) 85 30 30
Fax:. +373 (22) 85 30 31

Atenție, începe sezonul enterovirozelor! Medic pediatru: ,,Sunt mai periculoase la copiii cu vârsta de până la 3 ani”

În sezonul estival apar numeroase cazuri de viroze, provocate de diverse enterovirusuri. Cei mai afectați sunt copiii, aceștia fiind predispuși să contacteze infecția în colectivități, în parcuri, ori la locurile de joacă, unde măsurile de igienă nu sunt respectate suficient.

Cand să te adresezi unui medic pediatru | Centrul de Pediatrie Aramis

Medicul pediatru Irina Secu afirmă că mulți copii fac această boală contagioasă care se răspândește ușor în colectivități, transmite realitatea.md.

Virusurile care provoacă enteroviroza sunt extrem de contagioase.

„Enterovirozele sunt cauzate de un grup de virusuri, care au cale de transmitere fecal-orală. Cea mai frecventă enteroviroză la grupa mică de vârstă, mai precis la sugari și la copiii de până la 5 ani, este cea care se manifestă prin vărsături, diaree și febră. Este o boală cu care trebuie să aveți răbdare. Infecții acute provocate de virus coxache si Echo. Sursa de contaminare fiind fecalo-orală( fructe , legume nespălate, mâini murdare, apa contaminată, bazine) – aeriană ( persoana purtătoare aparent sănătoasă, sau bolnavă). Semnele de infecție virală acută( febră, rinoree, herpangina, dureri de cap, stare de intoxicație , hiperemia conjuctivelor, apariția erupțiilor în jurul gurii, palme, tălpi( gură-mână- picior) – simptome gastrointestinale ( vomă, dureri de burtă, crampe, grețuri, diaree)”, a spus medicul pediatru.

În multe situații este prezentă și o erupție pe piele, caracterizată de multe puncte mici și roșii pe pielea de pe piept și spate cu leziuni individuale de mărimea unui vârf de ac. O altă caracteristică binecunoscută a enterovirozei este reprezentată de vărsături și diaree, uneori asociate cu durere abdominală (și chiar ulcerații ale gurii).

„Durează de la 3 până la 7 zile în care copilul fie se va autovindeca sau se va trata simptomatic Prin ce sunt periculoase enterovirozele? stările de deshidratare! Mai ales la sugar și copii mici până la 3 ani – meningitele, encefalitele seroase – sindromul hemolitico- uremic – afectarea sistemului cardiac și muscular”, adaugă Irina Secu.

Majoritatea celor mici pot fi tratați acasă până la recuperare. Cel mai important obiectiv este rehidratarea corespunzătoare după episoadele de vărsături și diaree.

„Metodele fizice de scădere a febrei ( dezbrăcat, răcorit, comprese cu apă) și antipiretice. Se recomandă dieta ,,BRAT”( B- banana, R-rice / orez, A- apple/mar) , T- pesmeți) 3. soluții de rehidratare orală. Alăptarea fregventă la sân a sugarilor, la o deshidratare moderată se va mări cantitatea de lichide dupa formul a( masa corporala kg•75) ml timp de 4 ore, la o deshidratare severă va necesita spitalizare și administrare de lichide intravenos 4. Preparate de zinc. 5 .Probiotice”, a mai spus ea.

Enteroviroza poate avea o evoluție diferită la copii, în funcție de vârstă, de bolile asociate și de starea generală de sănătate a acestora. Uneori, gastroenterita virală poate evolua sever sau se poate asocia cu o infecție bacteriană.

Trebuie să mergi cu copilul la medic în următoarele situații:

 • Dacă prezintă semnele de deshidratare severă enumerate anterior;
 • Dacă are febră ridicată, de 39,5 grade Celsius sau mai mare;
 • Dacă febra nu cedează în 48 de ore;
 • Dacă vărsăturile durează peste 24 de ore;
 • Dacă scaunele diareice durează peste 2 zile;
 • Dacă are scaune sau vărsături cu sânge.

„Atenție la semnele de pericol. Sugarul refuză să bea sau să mănânce, vomită fiecare cantiate de lichid ingerată, este somnolent sau letargic, convulsii, respirație fregventă sau difficilă. Profilaxia nespecifică: 1- igiena riguroasă ( spălat pe mâini, fructele, legumele ) 2- interzicerea scăldatului în bazine infectate, 3- evitarea colectivității și sanarea focarelor depistate”, afirmă medicul pediatru.

Fiecare zi e un risc, după 6 luni fără control ginecologic

Fiecare zi este un risc în lipsa controlului ginecologic o dată la 6 luni. Controlul profilactic regulat este important pentru depistarea precoce a afecțiunilor ginecologice, cum ar fi cancerul de col uterin și boli cu transmitere sexuală.

Neefectuarea unui control ginecologic regulat poate fi extrem de periculos pentru sănătatea femeilor, expunându-le la o serie de riscuri și probleme de sănătate. Iată câteva dintre acestea:

 • Cancerul ovarian: acesta este unul dintre cele mai letale tipuri de cancer și poate fi dificil de detectat în stadiile incipiente. Un control ginecologic poate ajuta la depistarea acestui tip de cancer și la tratamentul precoce, ceea ce poate îmbunătăți șansele de vindecare.
 • Infecțiile vaginale: infecțiile vaginale sunt o problemă comună pentru multe femei și pot fi cauzate de o serie de factori, cum ar fi bacteriile sau ciupercile. Un control ginecologic și analizele de rutină pot ajuta la depistarea și tratamentul acestor infecții, prevenind apariția complicațiilor.
 • Boala inflamatorie pelvină: aceasta este o infecție a organelor reproducătoare feminine și poate fi cauzată de bacterii care sunt transmise sexual sau prin alte mijloace. Dacă este lăsată netratată, poate duce la complicații grave, cum ar fi infertilitatea.
 • Sarcina ectopică: aceasta este o complicație gravă a sarcinii în care ovulul se implantează în afara uterului și poate duce la sângerări interne periculoase. 
 • Polipii cervicali: aceștia sunt tumori mici alungite care apar pe colul uterin și pot fi cauzați de infecții sau dezechilibre hormonale. 
 • Disfuncțiile menstruale: menstruația este un proces natural și important pentru sănătatea femeilor, iar orice tulburare sau disfuncție în ciclul menstrual poate fi un semnal de alarmă. 
 • Fibroamele uterine: Acestea sunt formațiuni benigne care se dezvoltă în uter și pot cauza dureri și sângerări anormale. 
 • Infecțiile urinare: Acestea sunt o problemă comună pentru multe femei și pot fi cauzate de o serie de factori, cum ar fi bacteriile sau igiena precară. 

Hypermed este un centru medical de top, care a reușit să formeze o echipă de specialiști de înaltă calificare selectați cu grijă din rândul celor mai bine pregătiți medici, care datorită   echipamentelor  de ultimă generație reușesc să ofere pacienților o  deservire impeciabilă și diagnostic corect.

Aici veți găsi medici din cele mai diverse domenii, , precum ginecologie, uroandrologie, mamologie, gastroenterologie, pediatrie, endocrinologie, dermatologie, proctologie, neurologie, nefrologie, terapie clinică, specialiști ecografie – imagistică medicală etc.

Pentru comoditatea clienților, centru medical  Hypermed pune la dispoziție peste 2000 de tipuri de analize de o acuratețe înaltă.

Mai mult de atât, Hypermed dispune de un aparat de ecografie 5D, una dintre cele mai avansate tehnologii de imagistică medicală disponibile astăzi, fiind una dintre puținele instituții medicale din Moldova care oferă acest serviciu.

Pe lângă serviciile medicale, aici veți găsi o varietate de servicii de medicină estetică, dar și servicii stomatologice atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Hypermed – locul unde TU contezi.

Ridichea echilibrează nivelul zahărului din organism

Ridichea te ajută în lupta cu astenia de primăvară, datorită cantităţii mari de vitamine ce le conţine. Ridichea roşie, pe care o cumperi în această perioadă, conţine carbohidraţi, vitamina C este în proporţie de 25%, vitamina B, acid folic, potasiu, magneziu şi multe alte componente ce-ţi sunt de prim ajutor.separator
ridichii

Iată 5 motive ca să consumi ridiche:

 1. O legătură de ridiche îţi asigură o jumătate din cantitatea necesară de vitamina C.
 2. 100 de grame de ridiche conţin 14 kcal, respectiv nu există riscul că ai putea pune câţiva centimetri în jurul taliei. De asemenea, ridichea este un catalizator al schimbului de substanţe din organism.
 3. În ridiche se conţin substanţe, care ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din organism, astfel poţi consuma ridiche, chiar dacă ai diabet.
 4. Ridichea ajută la normalizarea tensiunii arteriale şi la întărirea pereţilor vaselor sanguine, datorită conţinutului de vitamina C.
 5. Şi nu în ultimul rând, ridichea este pur şi simplu frumoasă, datorită combinaţiei de culori: roşu şi verde, simbol al renaşterii şi al vieţii.  Aceste culori sunt datorate compuşilor ce colorează legumele în culori vii precum: roşu, verde, mov, albastru; ce se numesc antocieni. Conform ultimelor studii, antocienii încetinesc multiplicarea celulelor canceroase.

Снимок

Cum să alegi ridichea?
Atunci când alegi ridichile, fii atentă ca acestea să fie tari. Dacă sunt moi, au o cantitate mai mică de vitamine şi calităţile  nutritive. Nu alege ridichea, ce are pete sau fisuri, aceasta înseamnă că deja este în putrefacţie.

Contraindicaţiile,în consumul de ridiche, sunt valabile doar pentru cei care suferă de boli ale tractului gastrointestinal, ulcer, gastrite, sau prezintă reacţii alergică la ridiche.

Pentru un ten vitaminizat
Ia câteva ridichi şi dă-le prin răzătoare, scurge sucul, iar în pulpa rămasă adaugă o lingură de ulei de măsline şi puţin amidon. Amestecă totul, până obţii o pastă cremoasă şi aplic-o pe faţă pe 5-10 minute. Atenţie! Dacă tenul îţi este uscat, nu aplica această mască.

Exerciții recomandate în timpul sarcinii!
Articolul anterior
Omletă picantă
Articolul următor