După ce a încercat timp de mai multe luni să conceapă un copil, un cuplu a decis să facă o vizită la medic şi mare le-a fost surprinderea să afle motivul pentru care femeia nu putea să rămână însărcinată.
Cu toate că partenerii, ambii în vârstă de 30 de ani, aveau o viaţă sexuală regulată şi o stare de sănătate bună, conceperea unui copil nu era un lucru posibil. După câteva investigaţii amânunţite doctorul le-a comunicat care ar putea fi cauza. Surpriza a fost uriaşă!
Medicii au crezut iniţial că sperma lui Scott este afectată din cauza unui oreion pe care acesta l-a suportat la vârsta de 21 de ani. Însă, testele au arătat că sperma bărbatului este în regulă şi că aceasta ar putea suferi doar din cauza unei surse de căldură puternice la care este expusă. Privită sub microscop, coada spermatozoizilor se încolăcea în jurul capului acestora, fapt ce îi împiedica să ajungă la ovul.
De ce trebuie să faci sport în timpul sarcinii!
Medicii susţin că această problemă ar putea apărea din cauză că sperma este expusă la prea multă căldură, iar fenomenul este obişnuit pentru oamenii care au anumite meserii, cum ar fi bucătarii, care lucrează în medii foarte calde. Însă, Scout nu activa în calitate de bucătar.
După mai multe discuţii între medic şi pacient privind stilul de viaţă al bărbatului, s-a descoperit că utilizarea laptopului ar putea cauza supraîncălzirea spermei.
“Nu am mai auzit de aşa ceva în viaţa mea. Când mi-a spus doctorul nu mi-a venit să cred, a fost un adevărat şoc”, a declarat bărbatul pentru Daily Mail.
Scott a mărturisit că folosea laptopul câteva ore pe zi, ţinându-l în poală. Alteori el stătea cu laptopul în braţe atunci când el şi soţia sa se uitau la televizor.
“Nu am crezut niciodată că utilizarea unui laptop ar putea afecta calitatea spermei. Foloseam computerul zilnic dar nu m-am gândit la asta nici măcar o secundă. A fost şocant să aflu”, a mai declarat bărbatul.
După ce medicul i-a explicat că şi laptopul ar putea fi cauza acestei probleme, Scott l-a mutat pe masă. Problemele însă nu s-au rezolvat rapid. Abia după 3 luni femeia a rămas însărcinată, iar acum cei doi au un copil în vârstă de 10 luni.
Ce alimente să incluzi în alimentaţie înainte de a concepe un copil
Natura a creat astfel încât testiculele să fie localizate în scrot, acolo în afara cavităţii abdominale, întrucât temperatura optimă de funcţionare a testiculelor şi de producere a spermei este cu 2-3 °C mai joasă decât cea a corpului, de 36,8 grade. Prin urmare, pentru buna funcţionare sperma nu trebuie supusă niciodată factorilor de încălzire în exces.