Ce boli ascund călcâiele crăpate

Chiar dacă nu este vară, nu trebuie să neglijezi călcâiele. Deşi unele vedete se pare că omit acest aspect al igienei corporale. Recent, controversata interpretă, Lady Gaga, a participat la evenimentul de decernare a premiilor „Glamour Woman of the Year”. De data aceasta cei prezenţi au fost şocaţi nu de ţinuta ei, ci de murdăria de sub unghii şi călcâiele crăpare!

separator

lady-gaga01_01_c556a91200-486x.1eb

Medicii spun că dacă ai călcâie crăpate poţi suferi de diabet, tulburări ale glandei tiroide, boli de piele sau, pur şi simplu, îmbătrânirea. Iar în crăpături îşi pot face “adăpost” germeni şi bacterii periculoase.

Călcâiele crăpate mai pot fi cauzate şi de deshidratare, încălţăminte nepotrivită sau o circulaţie sanguină deficitară. În cazul vedetei de ce o fi vorba, cred că mai degrabă de o igienă corectă a picioarelor!

646x404

Remedii naturiste împotriva călcâielor crăpate

Poţi trata această problemă dacă o dată pe săptămână pui picioarele în  3 litri de apă călduţă, în care ai adăugat jumătate de ceaşcă de bicarbonat de sodiu. Sau poţi face o soluţie din 6 litri de apă şi o cană de oţet alb. În ambele cazuri ţii picioarele 30 – 45 min., după care le clăteşti, le ştergi şi le dai cu o cremă hidratantă.

 

 

 

 

Ești îndrăgostită de un bărbat însurat?
Articolul anterior
Știai că femeile au 3 zone erogene?
Articolul următor
Alte articole interesante