Cel mai bun antiinflamator natural, pentru dureri reumatice şi prevenirea aterosclerozei!

Bogată în compuşi salicilici și taninuri, precum și ceară, amidon, proteine, lipide, oxalați, celuloză, substanțe minerale și vitamine, scoarţa de salcie, numită şi ,,aspirina naturala”, este folosită de mii de ani ca remediu naturist, sub formă de infuzie, decoct, pulbere pentru tratarea bolilor reumatismale, hemoragiilor, dezinteriei și a febrei.

separator

CollageaPreparatele din scoarță de salcie sunt utilizate în afecțiunile reumatice, pentru calmarea durerilor și combaterea febrei, în stările de iritabilitate nervoasă și anxietate, în insomnii, dismenoree, nevralgii, dureri musculare, stomatite, în tratarea răcelii, a gripei, având acţiune puternic antiinflamatoare.

Extractul de scoarță de salcie are efecte vasodilatatoare și antioxidante, previne depunerea de grăsimi și de colesterol pe vasele de sânge, pe arterele coronare și previne îngroșarea lor fiind folosit pentru prevenirea infarctului miocardic.

Substanțele flavonoide din compoziția salciei o fac să fie un antiseptic foarte bun și să fie eficientă în tratamentul afecțiunilor tractului respirator superior, al crampelor abdominale și al tusei.

_3783767_origSalcia are proprietăți antihelmintice, stimulează digestia, tratează diareea și gastroenterita. Îmbunătățește imunitatea prin conținutul de vitamine. Infuzia din salcie este recomandată pentru eliminarea excesului de lichid din organism și a toxinelor deoarece are efect diuretic.

Frunzele uscate de salcie sub formă de pulbere ajută la tratarea durerilor, în special a migrenelor și a durerilor reumatice. Florile de salcie au rol mai ales în tratarea insomniilor, a stărilor de irascibilitate și nervozitate și în tonifierea nervilor.

În caz de dureri în gât, se recomandă gargara cu decoct de coajă de salcie, sub formă de ceai călduţ.

tea-willow-barkÎn uz extern sub formă de cataplasme, comprese, băi sau spălături locale se folosește în tratarea plăgilor cutanate, stomatitelor, durerilor musculare, hemoroizilor, transpirației excesive, ulcerațiilor cutanate, a verucilor.

Administrarea în doze prea mari poate să ducă la apariția unor fenomene nedorite cum ar fi cefaleea, amețelile, grețurile și vărsăturile, diareea, convulsiile. Preparatele din salcie sunt contraindicate persoanelor care suferă de astm bronșic, boli renale și dermatite.

sursa

Carla’s Dreams a lansat videoclipul la piesa „Imperfect”
Articolul anterior
Naşterea prin cezariană: la ce să te aştepţi şi cât timp durează recuperarea postoperatorie
Articolul următor
Alte articole interesante