Lipoamele sunt acele formaţiuni inestetice de grăsime, acumulată între piele şi muşchi. Deşi nu prezintă un pericol major pentru sănătate, lipoamele pot să deranjeze prin simpla lor prezenţă pe piele. Chiar dacă nu sunt elucidate complet cauzele apariţiei lipoamelor, s-au identificat anumiţi factori predispozanţi care facilitează dezvoltarea acestor tumori subcutanate şi se consideră că persoanele ce au un mod de viaţă sedentar sunt mai predispuse către apariţia lipoamelor.
Ce sunt lipoamele
Lipoamele sunt tumori benigne formate din celule de grăsime, în general, de dimensiuni mici (de până la 5-6 cm) și mobile, unice sau multiple şi care pot apărea în orice parte a corpului, dar mai cu seamă pe gât, brațe, axilă, piept sau coapse. Deși, uneori, pot fi dureroase și pot genera o senzație de disconfort, lipoamele nu prezintă niciun pericol pentru sănătate, iar din acest motiv ele sunt înlăturate frecvent din rațiuni exclusiv estetice.
Cum să folosești uleiul de in împotriva lipoamelor
Virtuțile terapeutice ale uleiului de in au fost apreciate încă din perioada antichităţii. În India, acesta era folosit pentru îngrijirea zilnică a pielii, dar și pentru protejarea ei de diverse afecțiuni.
De asemenea, există studii medicale care confirmă eficacitatea uleiului de in în tratarea unor boli de piele precum psoriazisul sau eczemele. Acest ulei este bogat în acizi grași Omega 3 și Omega 6, recunoscuți pentru proprietățile lor antiinflamatorii.
Pentru eliminarea lipoamelor, poţi să încerci aplicaţiile cu ulei de in. Pune pe acestea uleiul de in de minimum 3 ori pe zi și continuă până când acestea vor dispărea complet.
Scapă de lipoame cu ajutorul ceaiului verde
Ceaiul verde este un alt remediu eficient pentru tratarea lipoamelor, care vine în ajutorul masajului cu ulei de in. Deși are proprietăți terapeutice diferite faţă de uleiul de in, ceaiul verde este benefic sănătății și frumuseții pielii întrucât conține antioxidanți, iar aceștia favorizează diminuarea țesutului adipos în organism.
Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, ceaiul verde diminuează, așadar, dimensiunea lipomului. Pentru a scăpa în mod natural de lipoame, bea 3 căni de ceai verde zilnic. Pentru a spori efectul antioxidanților, adaugă în ceai și lămâie.
Completează acțiunea ceaiului verde apelând la masaje cu ulei de in efectuate direct pe lipoame.
Ce contraindicații are tratamentul naturist pentru lipoame
Uleiul de in este interzis persoanelor care iau preparate anticoagulante, analgezice, medicamente pentru tratarea colesterolului, a diabetului, a hipertensiunii arteriale sau care fac tratamente cu preparate hormonale. Și asta deoarece uleiul de in ar putea interacționa cu toate aceste medicamente. Tocmai de aceea este necesar să consulți medicul specialist înainte de a apela la tratamentul naturist pentru lipoame pe bază de ulei de in și ceai verde.
Calea chirurgicală
Poți opta pentru eliminarea lipoamelor pe cale chirurgicală doar dacă acestea sunt de dimensiuni mai mari şi prezintă durere la palpare. Avantajul acestei metode este faptull că lipoamele, odată eliminate, nu se vor mai reface. Această intervenție se realizează sub anestezie generală și constă în incizia zonei unde este localizat lipomul, urmată de extragerea acestuia și, bineînțeles, de închiderea plăgii.
Nu se cunosc cu adevărat cauzele ce duc la apariţia lipoamelor însă există unii factori predispozanţi care pot provoca dezvoltarea acestora, cum ar fi regimul alimentar dezechilibrat, stilul de viaţă sedentar şi lipsa practicării activităţii fizice, acţiunea toxică a factorilor de mediu, stresul. Deşi lipoamele se întâlnesc atât la persoanele ce suferă de exces în greutate, cât şi la cele slabe, incidenţa lor este mai înaltă la persoanele ce suferă de obezitate.