Dacă faci băşicuţe la soare, nu le rupe! Sfaturi pentru a nu face cancer

Manifestarea arsurilor tegumentare, ca urmare a expunerilor îndelungate la soare, este un fenomen întâlnit frecvent pe timpul verii. Un medic specialist dermatolog spune ce trebuie făcut în această situaţie.

separator
s560x316_arsuriNu te mai expune la soare cât timp pielea e încă roşie şi poartă haine care să acopere zonele rosii atunci când ieşi afară, sfătuieşte medicul dermatolog Ana Maria Vlad.

,,Foarte important este să consumi lichide din abundenţă pentru a ajuta pielea să se hidrateze, iar duşurile călduţe-reci de mai multe ori pe zi vă vor ajuta să vă racoriţi. Usucă-te prin tamponare uşoară cu un prosop moale şi nu frecaţi pielea, iar imediat după duş aplică o cremă hidratantă, pe bază de aloe vera sau soia”.

 

Medicul sfătuieşte să renunţăm la aplicarea de iaurt, oţet, spirt, zeamă de lămâie, varză, uleiuri esenţiale parfumate în zonele pielii arse de soare. Contrar aşteptărilor, acestea nu fac decât să irite suplimentar pielea. Nici pasta de amidon nu e o idee bună, iar compresele cu apa rece câte 5-10 minute sunt suficiente ca să răcească pielea.
,,Dacă s-au format băşicuţe, nu le rupeţi, lăsaţi-le în pace, ajută pielea să se vindece. În schimb, dacă apar băşicuţe pe o suprafaţă mare a corpului, probleme de vedere ce persistă şi după încetarea expunerii la soare, febră, frison, dureri de cap, episoade de greaţă şi vărsături nu ezita să consulţi un medic. În plus, se ştie că riscul de a dezvolta melanom se dublează în cazul persoanelor care au avut mai mult de cinci arsuri solare până la vârsta de 15-20 de ani”, mai atenţionează specialistul.

sursa

O ecografie de sarcină a devenit virală! Un detaliu fascinant a uimit toată lumea
Articolul anterior
A ajuns la spital, după ce şi-a aşteptat iubita pe aeroport timp de zece zile!
Articolul următor
Alte articole interesante