Libidoul scăzut se tratează cu vitamine

Fără un aport suficient de vitamine, organismul nostru nu ar funcționa normal. Iar dacă acesta este afectat, atunci efectele sunt atât în plan fizic, cât și psihic. Implicit activitatea sexuală are de suferit. Iată ce vitamine pot influența viața sexuală: 

separator
s560x316_libidou_scazut

Vitamina A
Are o importanță majoră pentru reproducerea normală. În cazul testelor pe șobolani, lipsa acestei vitamine a provoacat o scădere a intensității organismului, ce s-a reflectat la reprezentanții masculi în funcționarea testiculelor, iar la reprezentantele feminine în calitatea ovulelor. În plus, lipsa acestei vitamine poate duce la sterilitate. Ea afectează și producția de hormon sexuali, iar atunci când este cronică, deficiența de vitamina A determină uscarea intensă a pielii.

Unde poți găsi vitamina A: în pește, ouă, produse lactate (brânzeturi, iaurt simplu), legume de culoare portocalie și în fructele galbene.

Vitamina B1
Este implicată în producerea de energie și metabolizarea carbohidraților, proteinelor și grăsimilor. Lipsa acestei vitamine, prin urmare, poate conduce la un nivel foarte scăzut de energie și implicit afectează și libidoul. Semnele deficitului de vitamina B1 sunt oboseala, iritarea, constipația și uneori creșterea ritmului cardiac.  Îți recomandăm așadar nuci, fasole, ananas, grâu încolțit, orez brun și cereale.

Vitamina B3
Lipsa vitaminei B3, numită și niacina, poate provoca erupții ale pielii, probleme intestinale și chiar ușoare tulburări mintale. Viața sexuală este legată de nivelul acestei vitamine în organism prin faptul că pune sângele în mișcare (fapt deosebit de important atunci când vrei să ai orgasm) și stimulează procesele cerebrale. Iar când ai probleme cu sănătatea mintală și cu digestia, consecințele se simt și în viața sexuală.

Pentru a evita acest lucru, ar trebui să consumi în cantități moderate carne de pui, pește, brocoli proaspăt și iaurt.

Vitamina C
Afectează calitatea sexului pentru că aceasta joacă un rol cheie în absorbția fierului din alimente, participă la formarea celulelor roșii din sânge și ajută celulele albe să lupte împotriva infecțiilor. Ea este indispensabilă în procesul metabolic și o componență importantă în activitatea sexuală.

Sursa

Dieta alcalină, leacul pentru senzația de „arsură la stomac”
Articolul anterior
Poze emoționante de la botezul fiicei Karizmei
Articolul următor