Deşi multă lume le consideră nefolositoare şi le aruncă, cojile de nuci au, datorită compoziţiei lor, câteva calităţi extraordinare. Unii cunosc efectul ceaiului din coji de nuci asupra sistemului circulator, deoarece contribuie la subţierea sângelui. Alte calităţi ale cojilor de nuca au iesit la iveală abia în ultimii ani după ce cercetătorii le-au analizat cu atenţie în cadrul unor studii de laborator meticuloase.

Proprietățile cojilor de nuci
Cojile de nucă au efecte depurative, stimulente pentru tiroidă, antifungice, bactericide, antiseptice intestinal, dezinfectate gastro-intestinale și renale, vermifuge, tonic-amare, hipoglicemiante, hipotensive, antialergice, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente și calmante.
Indicații terapeutice pentru coji de nuci
Cojile de nuci administrate sub formă de ceai, ajută la curățarea sângelui și subțierea sângelui îngroșat, la întărirea stomacului, îmbunătățirea funcției ficatului și tranzitului intestinal, la tratarea incontinenței urinare sau a infecțiilor cu streptococi, stafilococi, sifilis sau micoze.
Lipsa de calciu
Persoanele care considera că au deficienţă de calciu pot recurge la varianta consumului constant de ceai din coji de nuci. Zilnic este indicat să bei aproximativ jumatate de litru din acest tip de lichid.