Sutienele care provoacă cancer mamar

Lenjeria intimă şi hainele, în general, incomode şi strâmte provoacă nu numai un disconfort, dar şi unele afecţiuni deloc de neglijat. Multe persoane cred că un tricou cu o mărime mai mică poate ascunde kilogramele în plus, dar oare se merită?

separator
clothes-07[2]

Limfa (un lichid transparent care circulă prin vasele şi ganglionii limfatici, precum şi în spaţiile intercelulare mediază schimbul de substanţe între sânge şi ţesuturi) curăţă ţesuturile de metaboliţi şi bacterii care pot ajunge în sânge. Astfel,  îmbrăcămintea strâmtă împiedică circuitul normal limfatic, iar acest lucru poate duce la diverse boli, în special, la cancer mamar.

Aceasta este explicaţia cercetătorilor care aduc drept exemplu locuitorii triburilor sălbatice din Africa și America de Sud. Aceştia nu suferă, decât un procent infim, de cancer de sân pentru că nu poartă lenjerie intimă.

Dacă apar dungi roşii pe piele după ce laşi sutienul, este un semn de alarmă că nu a avut loc circulaţia limfei. Mai bine renunţă la această piesă vestimentară periculoasă.

12290319_BRA

Afecţiuni legate de îmbrăcămintea strâmtă pot apărea şi la bărbaţi. Dacă încearcă să-şi ascundă burta strângând cureau mai tare, este o modalitate directă de a face cancer de prostată. Iar un guler de la cămaşă sau o cravată strânsă prea tare duce la dureri de cap sau chiar glaucom.

De aceea, acordă o mai mare atenţie nu cifrei sau literei de pe etichetă care indică mărimea, ci la comoditatea hainei. Alege hainele chiar cu o mărime mai mare şi nu te chinui să încapi în cele strâmte ca să ascunzi surplusul de grăsime. Fă sport şi alimentează-te corect, aceasta este calea cea mai sănătoasă de a arăta frumos.

sutienul-nepotrivit-provoaca-dureri-de-cap

Sursa

 

 

Cea mai bună reţetă de sfeclă roşie care vindecă aproape toate bolile
Articolul anterior
Care sunt ecografiile de bază în timpul sarcinii
Articolul următor
Alte articole interesante