Conform studiilor, la una din
șase persoane, primăvara se declanșează gastrita sau ulcerul gastro-duodenal. Acestea sunt provocate de schimbarea alimentației, problemele de somn și creșterea activității nervoase.Gastrita este o inflamație a mucoasei gastrice. Dacă nu este tratată la timp, inflamația poate deveni cronică.
Din fericire, există nenumărate remedii naturiste care ajută la tratarea acestei boli.
Datorită conținutului mare de vitamine, minerale, amino- acizi, polizaharide, aloe vera duce la o bună funcționare a sistemului digestiv. Aceasta are efecte cicatrizante în bolile digestive și afecțiunile stomacului.
Printre numeroasele sale beneficii, mușețelul calmează spasmele stomacale provocate de gastrită. Acesta poate fi combinat cu lemn-dulce, rădăcină de nalbă sau frunze de mentă.
Ceaiul verde este unul dintre cele mai recomandate ceaiuri pentru calmarea gastritei. 250-500 mg de această plantă pe zi îți va calma și proteja pereții stomacului.
Ceaiul de gălbenele este eficient împotriva calmării durerilor stomacale. Acesta este recomandat și în cazul gastritei sau a ulcerului. 3-4 căni de ceai de gălbenele zilnic sunt un balsam benefic pentru stomac.
5. Banana
Banana este unicul fruct care, consumat crud, nu face rău celor care suferă de gastrită. Aceasta neutralizează aciditatea crescută, căptușind pereții stomacului. În cazul gastritelor, bananele sunt cele mai indicate și eficiente fructe, prin conținutul proteic ridicat. O banană consumată zilnic îți va calma durerea gastrică.
Text: Sorina Țurcanu