Un antiseptic eficient pentru întreaga familie

Pielea este cel mai greu şi cel mai extensiv organ al corpului uman. Acest înveliş protejează organismul de agresiunile externe şi comunică în permanenţă cu celelalte organe. Împiedică pătrunderea unor agenţi patogeni (bacterii, substanţe toxice, radiaţii),  are rol senzorial datorită receptorilor nervoşi, sensibili la pipăit, durere şi temperatură şi intervine în menţinerea unei temperaturi interne constante.

separator

Un antiseptic eficient pentru întreaga familie

Deoarece este organul cel mai expus contactului cu mediul extern, nu de puţine ori se întâmplă să fie afectat de unele accidentări sau infectat de numeroșii agenţi patogeni existenţi. De aceea, trebuie să respecţi o igienă corespunzătoare, o alimentaţie raţională (pentru că unele afecţiuni ale pielii vin din interior) şi să ai grijă de starea de sănătate a pielii.

Şi pentru că este inevitabil contactul cu bacteriile în viaţa de zi cu zi, se recomandă ca trusa ta medicală, să conţină şi un antiseptic (o substanţă care inhibă creşterea şi dezvoltarea microorganismelor, fără să afecteze ţesuturile organismului).

Primele substanţe cu efect antimicrobian au fost iodul şi alcoolul. În prezent, unul din preparatele antiseptice întrebuinţate cu succes de mai bine de 20 de ani, pe plan internaţional, este Dermobacter.

Dermobacter – este o  soluţie antimicrobiană, recomandată în tratarea şi prevenirea infecţiilor la nivelul pielii şi mucoaselor. Se foloseşte în cabinetele medicale şi sălile de operaţie, în chirurgie, ginecologie, dermatologie şi pediatrie, fapt care susţine puterea şi efectele benefice ale acestui produs.

Dermobacter are acţiune antibacteriană, antivirală şi fungicidă. Acţionează rapid (după un minut de la folosire), iar efectul său durează mai mult de 6 ore. Ajută la procesul de vindecare, favorizând cicatrizarea şi nu afectează pH pielii şi al mucoaselor.

Datorită celor două substanţe active din componenţa sa: clorura de benzalconiu şi clorhexidina, Dermobacter acţionează asupra unui spectru larg de germeni responsabili de infecţiile cutanate şi previne cu succes infecţiile organelor genitale.

Este mult mai eficient decât iodul. Evidenţele certifică superioritatea clorhexidinei faţă de preparatele pe bază de iod, determinând o scădere a riscului de infecţii post operatorii cu 62%. Iar clorura de benzalconiu este un bactericid, virucid şi fungicid cu efect asupra germenilor Gram pozitivi şi negativi, bacteriilor transmise pe cale sexuală, ciupercilor (Candida albicans) şi viruşilor (Herpes, HPV). În dermatologie se foloseşte în dermatite bacteriene (piodermită, supuraţie, abces, foliculită, furunculoză), dermatite fungice (candidoze, dermatofitie, intertrigos), dermatite virale (Varicelă, zona zoster, herpes, erupţii cutanate virale), tratament asociat infecţiilor bacteriene ale pielii şi mucoaselor.

Dermobacter nu dă senzaţia de usturime sau de arsură, se aplică pe piele nediluat, iar pe mucoase diluat în proporţie 1:10.

Dermobacter – este un medicament eliberat fără prescripţie medicală.

Demobacter –  antiseptic pentru întreaga familie!

Cancerul poate fi detectat după miros, ne spun medicii

Mirosul corpului poate fi un indicator folositor în depistarea anumitor tipuri de boli. Chiar și cancerul poat fi detectat după miros, spune un medic, și asta deoarece unele maladii determină organismul să producă substanțe specifice.

separator

Dermatologul rus Irina Skorogudaeva a explicat cum pot fi recunoscute bolile periculoase, precum cancerul, diabetul și bolile renale, după miros. Transpirația care miroase neobișnuit vorbește despre procesele distructive din organism, spune medicul.

De exemplu, în bolile oncologice, corpul emană un miros specific de ,,carne alterată”. În plus, temperatura corpului crește și apare transpirația accentuată ca mecanism de termoreglare.

Specialistul a explicat că acest lucru se datorează faptului că se produce „factorul de necroză tumorală”, cu ajutorul căruia organismul luptă împotriva creșterii maligne.

Medicul a mai menționat că, în caz de diabet, o persoană miroase a ,,mere putrezite și a acetonă”. Când insulina este insuficientă, glucoza nu intră în celule. Prin urmare, începe procesul de producere a energiei din grăsimi. Astfel se formează corpuri cetonice, care sunt transformate în acetonă.

Medicul a adăugat că în boli de ficat și rinichi – transpirația pacientului capătă miros de amoniac.

Medic: Cum putem reduce riscul de cancer colorectal

În ultimele decenii în țara noastră se atestă o creştere lentă, dar continuă a morbidităţii prin cancer colorectal. Anual, la nivel mondial, se inregistreaza peste 1,2 milioane de cazuri noi de cancer colorectal. Pentru conştientizarea riscului acestui tip de cancer, un medic, specialist în chirurgie coloproctologică, atrage atenţia asupra unor lucruri pe care orice adult ar trebui să le ştie.

1. Ce factori pot crește riscul de a dezvolta cancer colorectal?

Factorii principali de risc pentru dezvoltarea cancerului colorectal includ sedentarismul, supraponderalitatea, fumatul, dieta săracă în fibre, consumul de alcool, consumul excesiv de carne roșie, precum și consumul insuficient de fructe și legume, împreună cu predispoziția genetică, afirmă medicul austriac Alexis Freitas, consultant chirurg al Consiliului european de chirurgie/coloproctologie.

2. În cazul acestui timp de afecțiune, care sunt cele mai frecvente simptome?

Simptomele cancerului colorectal pot fi confundate cu simptomele altor afecțiuni, însă principalele indicii ale acestui tip de cancer sunt sângele în scaun și durerea abdominală, în special în stadiile avansate. Persoanele care prezintă aceste simptome trebuie să meargă la un control medical, deoarece durerile abdominale pot ascunde probleme grave de sănătate.

3. Când este cel mai des identificat acest tip de cancer?

Stadiul în care este depistat acest tip de cancer diferă de la țară la țară. În țările unde există un program de screening și pacienții vin regulat la investigații de prevenție, cum este colonoscopia, cancerul colorectal este depistat în stadii incipiente.

4. Ce analize sunt necesare pentru diagnosticare?

Principalele analize pe care le recomandăm sunt colonoscopia, CT/RMN (dacă colonoscopia nu este posibilă), teste histopatologice, teste de sânge și de scaun.

5. Cum putem reduce risul dezvoltării cancerului colorectal?

Ca să putem reduce riscul dezvoltării acestui cancer, trebuie să mergem la controlul anual, iar dacă am trecut de vârsta de 50 de ani recomandăm să fie făcut colonoscopia, la fiecare 5 ani sau în funcție de factorii de risc pe care îi avem.

6. Ce tratamente sunt recomandate pentru aceasă afecțiune?

Tratamentele recomandate acestui tip de cancer sunt: polipectomia endoscopică în primele stadii; chirurgia (chirurgie laparoscopică cu incideță unică, chirurgie laparoscopică, chirurgie convențională); radioterapia și chimioterapia. Acestea sunt cele reomandate în funcție de cât de avansată este boala.

sursa

Boala consumatorilor de carne. Simptomele care trebuie să te trimită la medic

Excesul de carne poate agrava o boală greu de tratat: guta. Această boală este o afecţiune metabolică asociată cu excesul de carne şi în special cea de vânat. Guta este o formă dureroasă de artrită care, în trecut, era considerată boala oamenilor bogați, care consumau foarte multă carne roșie sau de vânat (bogată în purine).

Guta este agravată de regimul alimentar al unei persoane, caracterizat de consumul excesiv de carne, fructe de mare și alcool. Pe lângă tratamentul medicamentos, în gută este foarte importantă respectarea unui regim alimentar adecvat.

Excesul de purine şi pirimidine rezultate prin metabolismul cărnii la anumiţi oameni cu anumite defecte genetice determină depozite de acid uric în organism și distrugerea articulațiilor.

Crizele de gută determină dureri de articulații foarte mari și pot apărea o dată la câţiva ani sau de mai multe ori pe lună, în funcţie de stadiul bolii, dar şi de alimentaţia pacientului.

Aparitia gutei poate avea și cauze genetice, care produc aproximativ 60% din variabilitatea nivelurilor de acid uric. Studiile au arătat că trei gene (numite sLC2a9, sLC22a12 si aBCG2) apar frecvent în asociere cu guta.

De regulă, degetul mare de la picior este primul afectat, însă pot fi afectate și alte articulații, precum cele ale piciorului, mâinii, genunchiului, coatelor sau degetelor. De asemenea, poate să apară inflamația lichidului articular (bursita), aceasta apărând cel mai adesea la nivelul cotului sau genunchiului.

Partenerii noștri
Author LABORATOIRE INNOTECH INTERNATIONAL
Adresa: 22 Avenue Aristide Briand 94110 Arcuel – France
Facebook: https://www.facebook.com/Laboratoire-Innotech-International-Moldova-545293495504608/?fref=ts
Un moldovean a luat 4 de „DA” la X-Factor Ucraina
Articolul anterior
Cum arată acum bărbatul care a suportat primul transplant de faţă complet! Video
Articolul următor