Galbenă sau cu urme de sânge? Culoarea pe care o are ceara din urechi poate oferi indicii despre starea de sănătate

Ceara din urechi are o funcție de protecție și, totodată, poate oferi indicii despre starea de sănătate a urechilor. Află, mai jos, ce spune culoarea cerumenului despre sănătatea ta.

separator

1. Ceara urechii de culoare gri

În cazul în care ceara urechii este gri, fără alte simptome, nu trebuie să vă faceți prea multe griji. Probabil este doar praf. Această culoare a cerii este un lucru obișnuit pentru locuitorii de la oraș, deoarece aerul din orașe este mai poluat.

2. Ceara cu urme de sânge

Dacă observați constant urme de sânge atunci când vă curățați urechile, în cazuri mai grave aceasta poate indica faptul că timpanul este perforat. De asemenea, e posibil să suferiți de micoza urechii sau alte infecții care pot duce la otită. De aceea trebuie neaparat să vizitați un medic.

3. Ceara urechii de culoare maro

Dacă ceara se scurge excesiv și are o culoare mai închisă, acest lucru poate indica faptul că organismul a trecut printr-un moment stresant. De asemenea, aceasta poate indica că ceara este mai veche sau că aveți organismul deshidratat.

4. Ceara urechii de culoare neagră

Dacă s-a întâmplat o singură dată, nu ar trebui să fii îngrijorat. Cu toate acestea, dacă simți mâncărime în ureche și dacă mâncărimea devine mai puternică, atunci ar trebui să vizitezi un medic, deoarece culoarea neagră a scurgerii de ceară înseamnă o infecție cu ciuperci.

5. Ceara de culoare albă

Ceara de culoare albă poate însemna că există o lipsă de vitamine și microelemente în corpul tău, în special fier și cupru. De aceea este recomandat să adăugați fasole și fulgi de ovăz în dieta dumneavoastră. Nu ar fi rău să luați și surplus de vitamine.

6. Ceara urechii cu miros neplăcut

Dacă ceara are un miros puternic neplăcut, poate semnifica o infecție în urechea medie.
În afară de miros, s-ar putea să auzi și un zgomot în ureche sau mici pocnituri din când în când. Dacă aveți aceste simptome, trebuie să vizitați neapărat un medic.

7. Ceară lichidă

Dacă observi că recent i s-a schimbat consistența, aceasta poate indica începutul procesului de inflamație. Trebuie să faceți o programare la un specialist ORL.

8. Ceară uscată

Cea mai ușoară explicație pentru uscăciunea ei este lipsa de grăsimi bune (nesaturate) din organism.
În afară de acesta, motivul ar mai putea fi dermatita și alte boli ale pielii, care vă pot usca pielea.

Alimente care conțin grăsimi bune sunt: avocado, măsline, nuci, unt de arahide, ulei de susan, ulei de măsline, semințe de susan, de floarea soarelui, de dovleac, semințe de in, pește gras (somon, macrou, hering, ton, sardine), tofu, ulei de soia, lapte de soia.

sursa

Copiii au un răspuns imun mai puternic la Covid-19 decât adulții, spune un nou studiu
Articolul anterior
Localitatea în care oamenii îl pot vota pe primarul decedat de Covid-19. Cum s-a ajuns în această situație
Articolul următor
Alte articole interesante