Impotența masculină: lipsa acestei vitamine poate fi una din cauze

Cercetătorii italieni au descoperit că bărbaţii cărora le lipsesc anumite vitamine din organism riscă să ajungă să aibă probleme în dormitor.

Oamenii de ştiinţă susţin că nivelul scăzut de vitamina D poate duce la apariţia disfuncţiei erectile la bărbaţi. Disfuncţia erectilă se referă la inabilitatea constantă a bărbatului de a menţine o erecţie pe o perioadă de timp suficient de mare pentru a fi satisfăcut de actul intim.

Jumătate dintre participanți aveau un nivel scăzut de vitamina D

Acesta este rezultatul unui studiu la care au participat 143 de bărbaţi cu probleme erectile mai mult sau mai puţin grave. Cercetătorii i-au analizat şi au ajuns la concluzia că aproape jumătate dintre ei aveau un deficit de vitamina D în organism şi că doar unul din cinci avea nivelul optim al acestui nutrient.

În plus, la bărbaţii care aveau disfuncţii erectile grave nivelul de vitamina D din corp era cu circa 24% mai scăzut decât la cei cu probleme mai puţin serioase.

Vitamine pentru potență

Deficitul de vitamina D poate stimula producerea radicalilor liberi numiţi ioni superoxizi. Aceşti radicali liberi afectează moleculele din organism care ajută la funcţionarea corectă a vaselor de sânge. Astfel, bărbaţilor le este mai dificil să aibă o erecţie.

Vitamina C

Lămâile ajută bărbații, alături de alte citrice, ardei grași, cartofi și căpșuni, să aibă o erecție mai puternică, îmbunătățind circulația sangvină inclusiv în zona organelor genitale.

O circulație bună înseamnă o erecție puternică, iar vitamina C este crucială în acest proces. Mai ales în cazul bărbaților în vârstă este esențială. Ca și bonus, Vitamina C ajută la tratarea infecțiilor urinare.

Acidul folic

Acidul folic sau Vitamina B9 nu este necesară doar femeilor care își doresc să devina mămici. El a fost adăugat în multe alimente în SUA, de la paste până la cereale ori faina, nu doar pentru a micșora riscul de defecte din naștere, ci și pentru că s-a observat că există o legătură între acesta și un risc mai mic de spermă anormală. Unii cercetători spun că volumul de spermă crește dacă acidul folic este combinat cu zinc.

Carnitin și Vitamina E

Carnitin nu este o vitamină. În timp ce despre Vitamina E unele studii au arătat ca are efect benefic asupra spermei, exista chiar mai multe dovezi în acest sens în ceea ce priveste carnitinul. Deși nu este considerat un nutrient esențial, carnitina ajută în caz de disfuncții erectile, îmbunătățind calitatea spermei și făcând spermatozoizii mai mobili.

În ceea ce privește Vitamina E, aceasta este antioxidant, întărește sistemul imunitar și te ajută să te ferești de cheaguri. Poate fi găsită în migdale, alune și semințe de floarea-soarelui.

Vitamina B12

Deficitul de Vitamina B12 te poate face să te simți extrem de obosit și slăbit, fără vreun chef de amor. Vitamina B12 are grija, printre altele, de nervii și celulele din sânge, așa că o carență se răsfrânge pe multe alte fronturi în afara de cel intim.

Poate fi obținută cu ușurință din carnea de miel, ficat, sardine, vaca, fructe de mare. Vegetarienii și-o pot procura din oua si cateva tipuri de brânză, însă veganii au cel mai adesea carență la acest capitol.

Niacina (Vitamina B3)

B3 este un membru important al familiei Vitaminei B, când vine vorba de sănătatea intimă, pentru că ajută la formarea hormonilor și îmbunătățește circulația. În plus, are grijă să dormi bine și te ajută în caz de disfuncții erectile.

Nu e nevoie sa apelezi la suplimente de niacina, obținând tot ce ai nevoie din dieta – laptele, sfecla și carnea rosie sunt cele mai bune surse.

sursa

Servicii farmaceutice mai bune în Republica Moldova

Guvernul a aprobat, la inițiativa Ministerului Sănătății, proiectul cu privire la  Regulile de bună practică de farmacie (Good Pharmacy Practice – GPP). Acestea urmăresc îmbunătățirea calității și eficienței serviciilor farmaceutice în Republica Moldova, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Documentul impune explicit implementarea Regulilor de bună practică de farmacie de către toate întreprinderile şi instituțiile farmaceutice din Republica Moldova. Acestea reprezintă o continuitate a Regulilor de bune practici de fabricație a medicamentelor de uz uman și celor de distribuție a medicamentelor de uz uman aplicabile întreprinderilor și unităților farmaceutice de producere și distribuție angro a medicamentelor.

Buna practică de farmacie răspunde nevoilor persoanei ce utilizează serviciile prestate de farmaciști cu aplicarea unei îngrijiri optime bazate pe dovezi.

Prezentele Reguli cuprind recomandări aplicabile în unitățile farmaceutice, destinate a garanta că serviciile furnizate de personalul farmaceutic sunt corespunzătoare, eficiente şi orientate către pacienți.

Regulile de  GPP se aplică în principal următoarelor domenii: informarea pacientului; organizarea spațiului şi dotarea farmaciei, personalul farmaciei, eliberarea medicamentelor pe baza prescripției medicale și a celorlalte medicamente şi produse de sănătate, încurajarea utilizării raționale a medicamentelor și prepararea medicamentelor în farmacie.

Proiectul stabilește inclusiv termenul de demarare a procedurii de certificare a farmaciilor, termenul limită de realizare a certificării, modelul Certificatului privind conformitatea cu buna practică de farmacie, care va fi eliberat de Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM), conform Regulamentului, aprobat de Ministerul Sănătății.

Potrivit datelor AMDM, actualmente, pe teritoriul Republicii Moldova activează circa 1604 farmacii comunitare, care asigură eliberarea medicamentelor, dispozitivelor medicale compensate, articolelor parafarmaceutice, etc, inclusiv valorificarea prescripțiilor compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală.

Vitamina care nu trebuie să le lipsească femeilor: protejează de cancer la sân și osteoporoză

Vitamina care să nu le lipsească femeilor. Toate femeile care au împlinit 20 de ani ar trebui să ia zilnic vitamina D pentru a reduce riscul de cancer la sân, potrivit unui medic britanic, scrie doctorulzilei.ro.

Profesorul Kefah Mokbel, chirurg la London Breast Clinic, susține că administrarea de vitamina D ar putea salva aproximativ o mie de vieți anual. El a început să prescrie vitamina D pacientelor sale și recomandă tuturor femeilor, inclusiv celor care nu au fost diagnosticate cu cancer de sân, să ia acest supliment.

„Cred că femeile care au împlinit 20 de ani ar trebui să primească gratuit suplimente de vitamina D, deoarece aceasta este foarte eficientă în prevenirea cancerului de sân”, a declarat profesorul Mokbel.

Profesorul subliniază că există dovezi științifice care arată că femeile cu niveluri mai ridicate de vitamina D au șanse mai mari să combată boala. Studiile arată, de asemenea, că femeile cu niveluri mai crescute de vitamina D au un risc redus de a dezvolta cancer la sân.

O analiză globală a unui studiu prospectiv amplu, împreună cu două trialuri clinice randomizate, realizată de cercetătorii de la Universitatea California, San Diego School of Medicine, a examinat legătura dintre nivelurile ridicate de vitamina D în sânge și un risc mai scăzut de cancer la sân.

Concluziile lor sugerează că niveluri mai mari ale vitaminei D sunt asociate cu o reducere „semnificativă” a riscului de cancer mamar. Aceste descoperiri au fost publicate în revista „PLOS ONE”.

Rolul extins al vitaminei D

Deși vitamina D este bine cunoscută pentru rolul său în menținerea sănătății sistemului osos, cercetările recente au arătat că aceasta joacă un rol crucial și în susținerea sistemului imunitar și în reglarea diviziunii celulare, ambele fiind esențiale în prevenirea și combaterea cancerului.

Conform Harvard School of Public Health din SUA, deficitul de vitamina D poate crește riscul de a dezvolta diverse boli cronice, inclusiv osteoporoză, boli cardiovasculare, anumite tipuri de cancer, scleroză multiplă și boli infecțioase precum tuberculoza și gripa.

Profesorul Mokbel menționează că, după ce a testat nivelurile de vitamina D la pacientele sale, a descoperit că jumătate dintre acestea aveau un deficit de vitamina D.

„Am recomandat vitamina D tuturor pacientelor mele, deoarece nivelurile mai mari protejează împotriva cancerului de sân. Vitamina D întărește sistemul imunitar și ajută la eliminarea celulelor canceroase”, explică chirurgul.

Atenție! Consultați întotdeauna un medic înainte de a începe orice supliment!

Oncologii au descoperit o nouă modalitate de a trata eficient cancerul

Nouă modalitate de a trata eficient cancerul. Cancerul este boala cruntă care seceră mii de oameni din întreaga lume., însă cercetătorii chinezi au descoperit un parazit care ajută la combaterea cancerului, scrie doctorulzilei.ro.

Oncologii chinezi de la Universitatea din Nottingham, Universitatea Ningbo și Universitatea Shanxi Agricolă au descoperit că parazitul Toxoplasma gondii, ce poate fi găsit în diverse surse de mediu, cum ar fi: carne insuficient gătită, ajută la combaterea cancerului, potrivit datelor publicate în Journal for ImmunoTherapy Cancer.

Acest parazit trăiește în interiorul celulelor gazdei și secretă cantități mari de proteine ​​pentru a contracara apărarea imunitară.

Experiment pe un parazit

Oamenii de știință au efectuat un experiment: au creat o tulpină mutantă a acestui parazit cu o capacitate limitată de reproducere. Specialiștii au injectat-o ​​direct în tumorile dezvoltate la șoareci.  Ei au constatat că astfel de neoplasme nu s-au inflamat și nu au provocat un răspuns imun.

Cu ajutorul acestei infecții, inflamația începe la locul tumorii și crește eficacitatea punctelor de control imunitar, datorită cărora supraviețuirea rozătoarelor crește și creșterea tumorii este încetinită.

Oncologii speră că în viitorul apropiat vor fi capabili să dezvolte tratamente tumorale pentru oameni.

Medicamentul care schimbă vieți

Un medicament experimental pare să ajute fiecare pacient care suferă de cancer rectal cu efecte secundare minime, dar oncologii spun că este prea devreme pentru a fi siguri că s-au vindecat.

Dr. Andrea Cercek, medic oncolog la MSKCC și co-autor al studiului, a spus că au existat „o mulțime de lacrimi” de la participanții la studiu când au descoperit că nu mai este nevoie de tratament, potrivit Times.

Medicamentul

numit dostarlimab, a fost administrat la 12 persoane cu un anumit tip de cancer rectal la fiecare trei săptămâni timp de șase luni într-un mic studiu la Memorial Sloan Kettering Cancer Center din New York. După tratament, cancerul a fost nedetectabil la examenul fizic, endoscopie și scanări RMN pentru fiecare persoană, au spus cercetătorii de la MSKCC într-o prezentare la reuniunea anuală a Societății Americane de Oncologie Clinică.

Tratamentul standard implică o combinație obositoare de intervenții chirurgicale, mai multe medicamente și radiații pentru a distruge celulele canceroase, adesea cu efecte secundare urâte și permanente, cum ar fi probleme nervoase, infertilitate și disfuncție intestinală și sexuală.

Situație tristă în R. Moldova: Avem 100 de școli cu mai puțin de 50 de elevi
Articolul anterior
Mândria țării! Republica Moldova are noi campioni! Maia Sandu vine felicitări
Articolul următor