În România a început campania de vaccinare anti-Covid. Cine este prima persoană imunizată

Prima persoană din România care s-a vaccinat împotriva COVID – 19 este o asistentă medicală de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, scrie Agerpres.

Evenimentul a avut loc duminică, la ora 9:00, la centrul de vaccinare amenajat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”.

Conform GCS, Mihaela Anghel este asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, la data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Campania de vaccinare anti-COVID demarează duminică, fiind vizat, în prima fază, personalul medico-sanitar din toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus.

Acestea sunt:

  • Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” Bucureşti
  • Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov
  • Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş” Bucureşti, inclusiv secţia externă modulară Pipera
  • Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca
  • Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa
  • Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Craiova
  • Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi
  • Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Ruşdea” Baia Mare
  • Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava
  • Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara, inclusiv secţia exterioară a acestui spital – secţia clinică de recuperare cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara.

Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID au intrat în România vineri, pe cale terestră, prin Vama Nădlac 2, iar sâmbătă acestea au ajuns la centrul principal de stocare – Institutul „Cantacuzino” din Bucureşti, de unde au fost distribuite în ţară.

Potrivit GCS, dozele de vaccin din prima tranşă – cele peste 3.000 de vaccinuri cu valoare de primă administrare – au fost alocate în funcţie de necesarul solicitat de fiecare dintre cele 10 spitale.

Astfel, la Braşov s-au solicitat 100 de doze; la Spitalul ‘„Matei Balş” Bucureşti – 600 de doze, iar la ‘„Victor Babeş” – 530; la Cluj – 375 doze; Constanţa – 170; Dolj – 90; Iaşi – 260; Baia Mare – 210; Suceava – 250; Timişoara – 450 de doze.

Pe baza contractului semnat de Comisia Europeană cu BioNTtech/Pfizer, România poate accesa peste 10 milioane de doze de vaccin.

O nouă țară europeană raportează tulpina contagioasă a virusului SARS-CoV-2
Articolul anterior
Prima persoană vaccinată în Germania este o femeie de 101 ani
Articolul următor
Alte articole interesante