Masca de protecție inteligentă, care se conectează la telefon, inventată de un tânăr de 26 de ani

Un român a fost premiat pentru crearea unei măști de protecție inteligente, în cadrul unui concurs organizat de MIT Media Lab. Masca este dotată cu senzori de temperatură și sistem de filtrare a aerului, relatează Digi 24.

separator

Denumită Social Mask, masca se conectează la telefonul mobil printr-o aplicație care poate arăta proximitatea purtătorului față de alți utilizatori și determină, astfel, posibilitatea unei infecții virale. Masca poate fi realizată din policarbonat sau din polipropilenă, pentru a nu provoca alergii, iar aspectul este unul modern.

Masca a fost premiată la un concurs de re-imaginare a măștilor de protecție. Dispozitivul a fost creat de românul Ciprian Burzo. A conecta masca la telefonul mobil este o opțiune viabilă pentru viitor. Ar trebui să știm cine este infectat în zonă și să primim informații pe telefon despre ce particule detectează biosenzorul în mediul ambiant.

Ciprian Burzo: „Acestea sunt doar câteva funcționalități pe care le va avea masca”, a mai declarat inventatorul, potrivit site-ului The Calvert Journal.

Tânărul are 26 de ani, conform profilului său de pe LinkedIn și este din Cluj. A studiat designul industrial la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca.

Un bărbat de 52 de ani s-a aruncat în gol la Spitalul ,,Sfântul Arhanghel Mihail” din Chișinău
Articolul anterior
Hai să susținem producătorii autohtoni! Cumpără de la ei cadouri pentru cei dragi de sărbători!
Articolul următor
Alte articole interesante