Medicii au dezvăluit cauza decesului fetiței de 14 ani din Cahul

O adolescentă de 14 ani revenită din Marea Britanie a decedat recent la Spitalul raional Cahul în urma complicaţiilor generate de gripă.

separator
Șeful Serviciului informare și comunicare al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Olesea Croitor, a menţionat că minora a ajuns la spital cu insuficiență respiratorie gradul III, pneumonie franc-lobară bilateral, insuficiență poliorganică şi şoc septic. Ulterior analizele de laborator au confirmat şi prezenţa gripei A(H3N2), scrie moldpres.md.

Conform sursei citate, de la începutul sezonului rece în R. Moldova s-au înregistrat 9 cazuri de gripă sezonieră, inclusiv 5 în ultima săptămână. În aceeaşi perioadă în Laboratorul virusologic al ANSP au fost investigate la prezența virusurilor gripale și non-gripale, prin metoda molecular biologică, 235 probe de la persoane cu infecții respiratorii virale acute cu rezultat pozitiv la prezența virusurilor gripale în 2 probe – AH3N2. A fost confirmată prezența virusurilor non-gripale la 62 persoane.

Specialiştii susţin că cea mai eficientă metodă de protecţie împotriva virusului gripal este vaccinarea.

În anul curent, în ţară au fost aduse 200 mii doze de vaccine antigripal. Acestea au fost deja repartizate în toate instituțiile medicale din țară, inclusiv în cele din capitală. Pacienții care doresc să se vaccineze se pot adresa medicului de familie. Sezonul gripal durează din luna octombrie și până în mai.

Târg de caritate! Ajută-l pe Robert să poată avea o copilărie sănătoasă!
Articolul anterior
Fiica fostului director al liceelor ,,Orizont” a fost reținută în România, însă Curtea de Apel București a respins extrădarea
Articolul următor
Alte articole interesante